Sign in to follow this  
hcampian

24/25.08 - Grandfondo Les 2 Alpes - 167 km/4150 m

Recommended Posts

Anul asta ma gandesc sa ma duc la un concurs mai "retras", care nu face parte din celebrele ciclosportive cu multe mii de participanti. Astfel. indragostit fiind de zona Alpe d'Huez de anul trecut cand am fost la Marmotte, am ales inca un concurs in zona, un concurs al carui parcurs il stiu deja in proportie de 80%. E fara trageri la sorti, ma astept sa fie "doar" 5-600 de participanti, dar scopul meu principal e sa fac prima iesire afara cu Rares, baietelul care va implini atunci 1 an si pe care vreau sa-l plimb prin zona cu remorca o saptamana. Evident, nu la concurs :)

 

Astfel, dupa obiceiul francezilor, ca si la alte concursuri din campionatul lor national de amatori Grand Trophee, si acest concurs e compus din doua probe, cea de fond care are loc duminica si un contratimp in catarare sambata:

 

24.08 - Contratimp in catarare pe soseaua spre Les 2 Alpes - 11,5 km, 950 m diferenta de nivel

 

E o sosea larga, turistica, in serpentine, sus fiind o imensa statiune de schi/bike, panta constanta, o proba interesanta.

 

25.08 - Grandfondo Les 2 Alpes

 

Traseul are 2 variante, una de 167 km si 4150 m diferenta de nivel si una mai scurta dar foarte frumoasa dupa parerea mea, de 78 km cu 2300 m, numai bun pentru neveste/prietene/colegi mai lenesi.

 

Varianta lunga:

 

profil74.gif

 

Traseul incepe cu o coborare neutralizata din 2 Alpes pana la barajul de la Freney d'Oisans. Apoi, urmeaza o coborare usoara presarata cu mici si scurte catarari, pe o sosea sapata in stanca si cu cateva tunele, care se termina in Bourg d'Oisans, la baza celebrei Alpe d'Huez. De aici, traseul urca serpentinele suspendate pe un versant de vale pana in Col d'Ornon, un pas frumos din partea asta, dar destul de pasnic si plictisitor pe dincolo. Ca noroc, acum partea plictisitoare o coboram, dar nu mult, pentru ca la Entraigues o luam spre Col du Parquetout, singura bucata pe care nu o stiu dar care este un pas celebru, prezent din cate stiu si in cateva editii ale TDF. Dupa coborarea din Parquetout, se va urca prin niste sate linistite pe o catararre destul de usoara pana in pasul Alpe du Grand Serre, de unde urmeaza o coborare abrupta de 1000 m pana in Sechilienne. Apoi de aici incepe partea de care mi-e groaza, peste 20 km de catarare usoara cu 2-3% pe drumul national dinspre Grenoble, ce detest eu mai mult in ciclismul de sosea. Se ajunge asa inapoi in zona Bourg d'Oisans, unde se continua comun cu traseul scurt.

 

profil76.gif

 

Traseul merge la Allemond, de unde continua cu catararea superba spre Alpe d'Huez prin Villard Reculas, o catarare superba care da in satul Huez, in catararea spre Alpe d'Huez, cam la 2/3 din aceasta. De aici, se coboara vreo 5 km pe serpentinele superbe pana in La Garde, iar de aici urmeaza cea mai frumoasa parte a traseului, balcoanele din Oisans, mai jos am pus o poza cu @han in tura noastra pe aceste balcoane. In final, se coboara in drumul national si, de la barajul Freney, se continua spre final pe catararea Les 2 Alpes, pe care e si contratimpul cu o zi inainte. O sa caut in arhiva personala si alte poze de pe traseu sa le pun pe aici.

 

2012-07-03+17.47.43.jpg

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suna excelent. Daca nu imi programam iesirea de anul asta in Franta in timpul turului, in iulie, m-ar fi incantat foarte tare ideea. O sa fiu si eu in zona aia dar pe alte catarari, mai clasice:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this