Sign in to follow this  
alex_d

Cu tandemul în tren?

Recommended Posts

Salutare!

 

Dacă a mai făcut cineva lucrul ăsta îl rog să-mi împărtăşească şi mie din experienţă. Mă interesează în special dacă a încăput în vagon, reacţia naşului şi cât a trebuit să plătească în plus bilet sau mită. Asta pt. că intenţionez să achiziţionez un tandem cât de curând special pt. plimbări prin ţară şi vreau să văd dacă se merită investiţia.

 

Eu am mai mers aşa doar cu o bicicletă normală, cu personalul pe o distanţă scurtă. Ştiam dinainte că regulamentul cfr zice că trebuie bilet şi pt. bicicletă care costa 5 lei indiferent de distanţă, în condiţiile în care călătoria în sine costa 3-4 lei. Aşa că am preferat să să-mi iau bilet doar pt. mine şi să încerc să negociez cu naşul. Până la urmă, tot 5 lei am plătit dar a doua zi m-am, întors cu acelaşi tren şi n-am mai plătit.

 

Am mai fost odată, în urmă cu mai mulţi ani, galaţi-iaşi cu săgeata şi nu mi-a cerut nimic în plus. Numai că atunci o aveam înfăşurată în folie de plastic, cu roţile scoase.

 

Mulţumesc şi spor la pedalat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

 

Am mers cu tandemul in tren o singura data, de la Ploiesti la Bucuresti. Am cumparat bilet pentru bicicleta si nu am avut nici o problema cu nasul, Am pus bicicleta la capatul unui vagon, singurul loc in care incapea; din pacate nu am prins la ultimul vagon unde ar fi fost cel mai bine. N-am avut nici o problema cu controlorul. Singurul dezavantaj a fost ca a trebuit sa stau langa bicicleta tot drumul pentru ca trebuia sa le fac loc celor care vroiau sa treaca dintr-un vangon intr-altul. Din ce am mai mers cu bicicleta (nu cu tandemul) pe tren cred ca depinde foarte mult daca 1. cei de la casa de bilete vor sa-ti elibereze bilet pt bicicleta, 2. nasul e ok, te lasa fara sa platesti nimic (mi s-a intamplat si asta...) sau accepta o suma oarecare pe care i-o oferi, ori e un nesimtit care iti ia banii si iti mai face si capul calendar pe deasupra. Faza cu tandemul e ca toata lumea o sa se uite ca si cand ai avea un OZN cu tine si e posibil sa-l imbuneze treaba asta pe nas, dar nu m-as baza pe asta....Deci, cu tandemul in tren e cam la fel cum e cu bicicleta obisnuita, doar ca e cam obligatoriu sa te duci la primul sau ultimul vagon pentru ca altfel incurci destul de serios circulatia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

2012-08-04+12.53.13.jpg

 

2013: Am dat 10 lei la casa.

I-am rotit/scos ghidoanele si l-am facut piftie.

L-am pus in ultimul vagon, in spate, nici un stres cu controlorii. Pasagerii puteau circula lejer la baie sau sa coboarre.

Tandemul meu sigur e mai lung decat ce ai tu probabil.

 

2012:

Aceeasi poveste doar ca a fost si mai usor deoarece am circulat cu vagoane duble si undeva langa scari e un spatiu imens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Păcat de tot spațiul ăla irosit în exteriorul ușii de trecere între vagoane de la ultimul vagon (cea care se vede în poză). Acolo e loc să se pună vertical vreo 2 bicle în exterior fără să mai incomodeze pe nimeni, numa' să ai cu ce să le ancorezi bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this