Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Frank

Les Randonneurs Mondiaux

Recommended Posts

Desi suntem la sectiunea de concursuri, sa mentionam ca intrecerile de randonneuri nu sunt concursuri in adevaratul sens al cuvantului.

 

Succesul inseamna ca un participant sa termine traseul in durata de timp alocata. Este mai mult un concurs cu sine dar, daca se face in grup, este si un eveniment care pune accent pe camaraderie. Randoneurii sunt mai degraba cicloturisti extremi, decat concurenti :).

http://en.wikipedia.org/wiki/Randonneuring

 

In luna iunie am sa incerc sa parcurg si eu cu succes un "brevet" de 200 km pe drumuri judetene din jurul Bucurestiului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In luna iunie am sa incerc sa parcurg si eu cu succes un "brevet" de 200 km pe drumuri judetene din jurul Bucurestiului

 

Poti da amanunte?

Daca ai dat pe undeva pe aici in site, scuze, nu le-am vazut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mă refeream la o tură proprie, de aia am şi pus în ghilimele :) , la noi nu ştiu să fie vreo asociaţie de acest fel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am intrat pe situl belgian randonneurs si am gasit o tura ce pare a fi faina, mai ales ca ajunge pana la Cosne-Cours-sur-Loire pe unde am mai trecut odata cu bicla, imi place mai ales stilul audax al carui adept sunt (insa probabil mai mult ca mod de transport decat ca distanta parcursa), audax este cu alte cuvinte un ultralight touring, poza asta ca exemplificare: http://2.bp.blogspot.com/-YWB-1NMFOaA/ToYlFhwgE4I/AAAAAAAAByo/uqhstjnxIeA/s1600/Audax+Wirral.jpg

 

Cum ziceam, toate bune cu tura asta, se pare(daca bing translator a tradus corect din flamanda probabil) ca se plateste doar 125Euro care include transportul bagajului (max 6kg), cazare,mic dejunuri si gustari pe drum, care sunt cele mai importante intr-o tura, insa marea problema este distanta zilnica: dag 1 = 365km, dag 2 = 285km, dag 3 = 275km, dag 4 = 275km , ha ha, 365km nu pot face nici macar in somn visand.

 

Asadar concluzia este ca turele de audax la care voi participa vor fi organizate de mine si vor avea distanta zilnica de 100-150 km iar numar de participanti minim doi si maxim doi ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut. Mereu m-a atras ideea acestor curse, poate pentru ca sunt un pic mai putin solicitante fizic (sau mai bine zis sunt adaptate unui alt gen de ciclist - eu cred ca as avea nevoie de foarte mult antrenament ca sa tin pasul cu plutonul) ... Parca exprima ceva mai bine ideea de libertate si autonomie decit cursele sub presiune. Daca mai sunt doritori de o tura lunga in vara asta, m-as inscrie si eu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites