Sign in to follow this  
Rubyca

2013.07.11-14 - Turul Ciclist al Sibiului

Recommended Posts

Turul Ciclist al Sibiului 2013 –Ediţia a 3-a va avea loc în perioada 11-14.07.2012 şi intenţionează a fi unul dintre cele mai populare evenimente în aer liber din România.

Competiţia este organizată de Clubul Sibiu Sport Project şi Primăria municipiului Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi al Consulatului General al Germaniei la Sibiu.

 

TRASEUL

Turul va avea tradiţionalele cinci curse, dispuse sub forma unui prolog, două etape şi două semi-etape.

Prolog: joi 11 iulie, contratimp individual în centrul istoric al Sibiului: 2,5 km (vezi harta la http://www.ciclism.sibiu.ro/1/index.html).

Etapa 1: vineri 12 iulie: 145 km: Sibiu – Nocrich – Agnita – Dealul Frumos – Cincu – Voila – Arpașu de Jos – Cârțișoara – Balea Lac (2034 m altitudine) (vezi harta traseului la http://www.ciclism.sibiu.ro/2/index.html).

Etapa 2: sâmbătă 13 iulie – 183 km: Sibiu – Șelimbăr – Veștem – Bradu, Avrig – Ucea de Jos – Orașul Victoria – Drăguș – Sâmbăta de Sus – Lisa – Voila – Arpașu de Jos – Avrig – Veștem – Cisnădie – Cisnădioara – Rășinari – Păltiniș (1450 m altitudine) (vezi harta traseului la http://www.ciclism.sibiu.ro/3/index.html).

Semi-etapa 3A din 14 iulie a suferit mici modificari. Aceasta va fi un contratimp individual de 11,4 km şi se va derula pe traseul Sibiu Muzeul Civilizației Populare din Dumbrava Sibiului – Răşinari – Sibiu Muzeul Civilizației Populare din Dumbrava Sibiului. Ultima parte a cursei se va derula chiar pe aleile Muzeului, într-un spectacol inedit (vezi harta traseului la  http://www.ciclism.sibiu.ro/4/index.html).

Semi-etapa 3B 14 iulie,  146,8 km: Sibiu – Poplaca – Orlat – Cristian – Săliște – Tilișca – Poiana Sibiului – Jina (1006 m altitudine) – Dobârca – Mărtinie – Săsciori – Câlnic – Miercurea Sibiului – Apold – Sibiu (finish în Piața Mare) (vezi harta traseului la  http://www.ciclism.sibiu.ro/5/index.html).

 

Un articol detaliat despre Tur gasiti aici.

 

trans.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Măi ,dar echipa din Sibiu de ce nu mai alearga in tur?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Măi ,dar echipa din Sibiu de ce nu mai alearga in tur?

 

Nu e Continentala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ieri am mers pe o bucata din traseul etapei, noi plecand de la Curmatura Strezii unde eram campati, pana in Jina si inapoi. Ne-am intalnit cu Turul undeva langa Orlat, cand ne intorceam.

 

Impresia generala formata ieri este ca astfel de evenimente nu sunt mediatizate, cunoscute sau banuite. “Tanti Floarea din sat” si “nenea Gheorghe” nu stiu ce se intampla. Este clar ca nici tanti Floarea si nici nenea Gheorghe nu au treaba cu ciclismul, e clar ca ei nu cauta sa se informeze asupra evenimentelor sportive din zona lor si e clar ca vad la televizor numai cum a murit Gigel inecat in Prut, dar oamenii iti raspund cu priviri goale si uimite cand le spui ca este Turul Sibiului si trece pe la ei prin sat.

 

In Jina tanti de la magazin ne spune cum a mai vazut ea si anul trecut multi oameni pe biciclete pe acolo, dar nu stia ce e cu ei. Apoi le spui baietilor de la terasa din Jina de etapa din Turul Sibiului. Ne intreaba de ce nu mergem si noi cu turul si de ce nu ii sunam pe ciclisti sa ii intrebam cand ajung in satul lor. Trebuie sa le spui ca este un concurs organizat, echipe organizate, unele din afara tarii, le spui ca exista oameni care traiesc din asta si e meseria lor sa mearga pe bicicleta, dupa care ei continua sa se uite cu gura deschisa :)  Apoi o femeie din Orlat intreaba daca e accident ca e multa politie :)

Acum… poate ca nici cei intalniti de noi nu sunt oameni de referinta, dar parca ar fi placut sa vedem si in localitatile tranzitate de tururi ceva similar cu ce a fost sus la Paltinis.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

avmasip, nu gresesti, intr-adevar asta este realitatea!

 

Modul in care sunt mediatizate competitiile de ciclism/triathlon din RO lasa mult de dorit.

Am simtit-o pe pielea mea in ultima etapa a turului Romaniei, cand puteam numara lejer cati oameni au fost in Piata Constitutiei pentru a vedea etapa/sustine ciclistii. 

Ca si cand asta nu ar fi fost indeajuns, la terasa lui "Chicken Staff" cocalarii cu masini de smecheri erau foarte deranjati ca au fost nevoiti sa ocoleasca "in **** lor"... Ca sa ce? Sa poata baga la matz shaorma aia de cacat, hrana preferata a retardului din Buc.

 

Pacat. Noi toti avem de pierdut din proasta mediatizare si proasta educatie. Clar voi emigra cat de curand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mai sylvain, eu nu as fi asa de vehement :) poate toti vrem sa emigram, dar poate e mai bine sa incercam sa schimbam ceva. Nu stiu cum e mai bine...

Am fost si eu la ultima etapa din Turul Romaniei si intr-adevar... ma asteptam sa vad ceva mai mult popor...

Si revenind la mediatizare, cred ca si un simplu afis la primaria din sat ar ajuta...sau la carciuma, pe stalpul de care se tine Nea Ion cand face pipi  :)

Ma intreb: Oare cati oameni care nu merg pe bicicleta sau nu au nici o legatura cu cliclismul sunt constienti ca exista Turul Sibiului...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this