Axe

Piese Fake - cum ne ferim si cum le recunoastem ?

Recommended Posts

Demarez acest topic dupa ce am trecut printr-o experienta personala, am testat si am vazut rezultatele !
Am cumparat de pe ebay lant shimano 105 pe care l-am montat corect, ca la carte, l-am uns cu regularitate dar m-a tinut doar 600km ! Imediat dupa montaj, in primii km, s-a serpuit anormal si asta m-a facut sa urmaresc cu atentie cati km ma va tine, chiar daca ulterior s-a intins/indreptat la loc !!!!!!
Cautand ulterior vanzatorul, am vazut ca la review-uri a mai scris cineva ca sunt fake si l-a tinut doar 500km dar nu mai puteam sa contribui si eu cu experienta mea pt ca trecuse termenul de 30 zile de la achizitie(sper sa nu ma insel dar parca asta e regula pe ebay).
Astazi a venit iar vremea sa cumpar un alt lant de 9 viteze si am gasit un vanzator care vindea Dura Ace CN-7700 sigilate in pungi si cutie originala.
Uitandu-ma atent la produs, singurul lucru care mi-a atras atentia era scrisul de pe el care in loc sa fie bine definit si poansonat pe fiecare za, parea mai mult scrijelit in graba. A fost motivul pt care am renuntat cu toate ca pretul de 80lei era foarte atragator pt un asemenea lant.
In concluzie, daca si voi ati intampinat astfel de probleme, ar fi bine sa le istorisim aici.
Pentru mine deja, revenind la lanturi, mi-ar fi frica sa cumpar shimano acum, chiar si de la magazinele cu renume, pt ca din cauza concurentei, unii pot renunta sa mai cumpere direct de la shimano si sa le achizitioneze din surse indoielnice, cu pret mai mic doar ca sa se laude cu preturi mai mici la raft.
Mai bine un KMC cinstit si "neclonat", sau poate un Sram decat lant Shimano facut in garaj. Nu e in intentia mea sa denigrez firma Shimano pt care am maxima admiratie dar poate chiar ei ar trebui sa identifice falsurile de pe piata, indiferent despre ce componenta este vorba si sa ne invete cum sa le recunoastem, sa le deosebim.
In final, fotografiile cu lantul pe care era sa-l achizitionez eu azi:

a147acafb3602fae8d18939a635e5ac3-6592706
cca2be71fabf8aa1ac2a696c07d6d7ba-6592706

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exista topic pe care s-a discutat despre produse contrafacute.

Se inchide.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.