Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

moroshanu

Rutieri în Tg. Bujor?

Recommended Posts

Salutare.

Este vreun pasionat de ciclismul de șosea în zona Tg. Bujor?

E cam aiurea să pedalez de unul singur. Nu sunt un maniac al pedalatului dar o dată pe săptămână m-aș băga la o tură de 50-100 km (se poate și mai puțin sau mai mult). 

Aștept mesaje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am găsit un traseu de cca 70km destul de plăcut, are și plan și cățărare (cu asfalt cam prost) și coborâre (cu asfalt super neted). Pornire din Tg. Bujor (DN 242) apoi după 6km de plan, la intrare în Viile cotesc dreapta spre Băleni (DN253) unde după o mică coborâre urmează o urcare de vreo 4km. Odată ajuns la intersecția dintre drumurile spre Băleni, Galați și Bârlad o iau spre Galați (DN24D). Până în Cuca am parte de 10km de drum plan cu un asfalt superb și umbră de la nuci de pe marginea drumului. Las Cuca în urmă și pedalez pe un asfalt denivelat încă vreo 8km după care părăsesc drumul spre Galați și traversez comuna Scânteiești cu destinația frumușița(DN261A). Această porțiune este cea mai plăcută. După o coborâre lungă pe un asfalt nou (unde am atins și 65-70 km/h) am făcut o pauză de bere. Apoi încetișor (DN26) prin toate sate: Frumușița, Tămpoani, Stoicani,Foltești (DN242), Chiraftei, Fârțănești, Viile, Umbrărești și terminus Târgu Bujor. Total 72,7km în 3:20 ore. A fost o seară frumoasă și relaxantă.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravos mey @@moroshanu - le. am facut si noi cateva portiune din tura asta, dar cu plecare din Galati si desigur intoarcerea in acelasi loc. Ne-am bucurat de privelistea si drumul minunat de la Baleni spre Cuca. Mai noi am denumit-o Transalpina de Baleni :P. Pacat ca drumul spre TgBujor din Galati e cam ciuruit, in rest e bine - picioare sa ai.

Si las-o mai moale cu berea aia la Scanteiesti - eventual ai putea sa o savurezi la final. <):)

Te asteptam si pe la Galati, pentru niste dealuri nu bere.

Vant din spate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merci, poate organizați ceva pentru nivel de amatori (nu competiție) și mă anunțați și pe mine. Hai că dau eu berea (ATENȚIE „berea„ nu berile). Una bună împreună.

Imediat pornesc într-o nouă tură. Traseul planificat, cam 105 km. Același ca cel anterior dar cu întoarcere prin Oancea, Băneasa și Tg. Bujor. Cam multe cățărări dar sper să răzbesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tocmai m-am întors. Sunt terminat, ultimii 50km au fost criminali, vânt din față și urcări cât încape. Total 102,3km, panta maximă 20% panta medie 7% conform ciclodroidului GPS de pe telefon. Vânt dușmănos, și la coborâre trebuia să pedalez în forță.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu sunt pregătit pentru o competiție.

mai jos e un link cu ultima tură de pedalare:

http://www.runtastic.com/en/users/daniel-marc/sport-sessions/103948122

You are not allowed to see the map - asta imi scrie :(. Mai umbla la setari.

Ce inseamna a fi pregatit? Cand vei sti ca vei fi vreodata daca nu participi? Nu a spus nimeni ca trebuie sa si castigi (cum tot aud in ultima vreme de la alti cunoscuti) - ci doar vei pedala alaturi de alti rutieri.

Oricum ar fi , decizia iti apartine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

poi cu 100km/5h cred că mă fac de kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cursa este de 70 de km - primii 30 parca se vor face cu masina de politie in fata, deci viteza redusa - apoi nu-i bai, ca nu vor fi doar ciclisti profesionisti

Oricum, sper sa fii prezent macar pentru a ne cunoaste :P.

Share this post


Link to post
Share on other sites