Sign in to follow this  
zonconel

2013.10.06 - MountainBiking Moinesti - Zemes - Recomandat Ciclism.ro

Recommended Posts

Asociația Activ Moinești organizează în data de 6 octombrie 2013 cea de-a doua editie a competiției de Mountain Biking Moinesti Zemeș, județul Bacău.

 

Competiția propune două trasee de deplasare: unul de 40 km (dificultate medie), altul de 80 km (dificultate medie sporită). Înscrierea se face pentru cele 7 categorii de varsta: 14-18 ani, 19-29 ani, 30-39 ani și 40+ masculin si feminin - pentru primul traseu, respectiv 19-29 ani, 30-39 ani și 40+ masculin si feminin - pentru cel de al doilea traseu, in limita a 250 de locuri.

 

La acest eveniment sunt așteptați toți cei care iubesc mixul dintre natura și biking. Iubitorii acestui sport vor concura pe un traseu nou, recent marcat și vor avea parte de un peisaj aparte, care îmbină dealurile Zemeșului și ale Moineștiului, cu potecile pădurilor de foioase și conifere.

 

DETALIILE COMPETITIEI VA VOR FI FURNIZATE IN ZILELE URMATOARE PE PAGINA DE FACEBOOK A COMPETITIEI.

 

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, pe site vad ca nu apare lista cu cei inscrisi, o puteti accesa insa aici:

 

https://docs.google.com/spreadsheet/lv?key=0AibDSZ9cCCerdFl5anp0OTBwQW5KeWdqdjhKeGxjWUE&type=view&gid=0&f=true&sortcolid=-1&sortasc=true&rowsperpage=250

 

De asemenea Teaserul evenimentului se poate vizualiza aici:

 

 

Spotul Radio :

http://www.trilulilu.ro/muzica-ambientala/mtb-moinesti-6-octombrie-2013

 

Detalii gasiti si pe site si pe eventul de pe facebook.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare,

Am intrebat asta si intr-un mail.

M-am inscris tarziu si inca n-am platit. Daca platesc azi prin transfer bancar si vin cu dovada in manutza duminica e ok? 

Sau, pot plati direct la fata locului?

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare,

Am intrebat asta si intr-un mail.

M-am inscris tarziu si inca n-am platit. Daca platesc azi prin transfer bancar si vin cu dovada in manutza duminica e ok? 

Sau, pot plati direct la fata locului?

Multumesc

Salut. Daca ai apucat sa platesti prin banca, ia cu tine dovada platii. Daca nu ai apucat si esti pe lista de inscrisi, vei putea face plata la fata locului.

Succes !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari curajosilor care au luat startul (mai ales cei de la tura lunga).

 

Pozele oficiale:

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.523856537704039.1073741861.143384845751212&type=1

 

 

... de pe traseu:

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.523247947764898.1073741854.143384845751212&type=3

 

si din culise :D :

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.523427617746931.1073741855.143384845751212&type=3

 

Multumim tuturor celor care s-au implicat pentru reusita acestui eveniment, participantilor si va asteptam la editia cu nr. 3 !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt curios sa aflu de la cei care au participat detalii despre cursa, traseu , atmosfera etc. Am vazut ca cineva avea montata o camera pe ghidon, poate ne arata ceva filmulete.

Anul asta nu am putut fi prezent si din poze am vazut ca a fost fain.... Sau nu? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

        Văd că nu se înghesuie nimeni la review-uri, deşi, faţă de multe concursuri care au deja numeroase posturi pe forumurile consacrate, concursuri cu probleme de organizare, fără premii importante, (nu denumim dar le cunoaştem), concursul de la Zemeş e trecut, oarecum, sub tăcere.

        Eu m-am înscris în ultima zi, doar acolo unde a fost loc, respectiv la tura lungă. Deşi m-am apucat de biciclit abia anul trecut, doar pe ture hobby, am prins gustul competitiei, cu toate că, pe la 45 de ani, te deprinzi mai degrabă cu ceaiul de muşeţel şi Carmol ;). Adică, la Zemeş, imi râdeam în barbă, ştiind că voi ajunge la două zile după Maus. A fost o decizie proastă, mi-am zis după 30 de km.La final după 7 ore, m-am felicitat pentru alegere. Un traseu de excepţie, gândit aşa cum trebuie, cu peisaje deosebite (un sfert de ceas mi-a luat doar făcutul pozelor!) şi mixtura de vară-iarnă au făcut, pentru mine, o aventură de povestit nepoţilor. Cu alte cuvinte, am mers "just for fun" şi testarea limitelor pe un traseu de o anduranţă ridicată.

      Spuneam despre gândirea traseului. Deloc liniar, impecabil marcat, fiecare intersecţie prevăzută cu maşina de rigoare şi voluntarii care, să fi vrut s-o  să rătăceşti, nu te lăsau.Pe final, fiecare urcare a venit ca un croşeu năucitor, când tocmai mă felicitam că am dus-o până la capăt dar, cred, s-a vrut a fi o testare repetată a limitei nervoase, în primul rând. Alternanţa macadamului, 

asfaltului, dalelor de beton, poteca single trail prin pădure, coborârea cu şicane pe iarbă, drum de pământ , noroiul, zăpada, gheaţa,au făcut din tura lungă un traseu greu de egalat!!!

        Punctele de alimentare au fost bine aprovizionate şi strategic amplasate. Băieţii de pe atv-uri au fost de nota 10! Eu, personal, nu m-am simţit deloc singur, deşi, 60% din cursă am fredonat-o de unul singur. La 10-15 minute eram intrebat daca am nevoie de ceva sau dacă sunt ok, mi se comunica timpul şi locul pe care îl am în cursă!!! Aduceţi-vă aminte de câteva concursuri despre care s-a mai scris unde, la tura lungă, nu te întreba nimeni de sănătate :)

        Nu ştiu cum a fost festivitatea de premiere şi toate alea, că am ajuns pe înserat însă impresia mea a fost ca am participat la un eveniment foarte bine organizat, cu premii generoase, într-o zonă de munte superbă şi unde, CEL MAI IMPORTANT!!!, m-am simţit băgat în seamă, deşi m-am temut la un moment dat că  o s-o mierlesc singur pe coclauri!!!

        Felicitări organizatorilor, sponsorilor şi celor peste 200 de concurenţi pentru o zi frumoasă în ciclismul amator de munte de pe la noi!!!! 

        La capitolul minus, aş trece informaţiile contradictorii care le primeam la ckeckpoint-uri legate de distanţa rămasă de parcurs. Ba ar mai fi 40 de km., deşi ceasul îmi arăta că facusem deja 50, ba ar mai fi 15, ba habar nu aveau. E o chestiune de moral să primeşti o informaţie corectă, deşi, repet, mă refer strict la mine...rămas fără numărătoarea kilometrilor după 55 km. din cauze tehnice!

       Să ne auzim cu bine şi la ediţia viitoare!!!

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte bine organizat. Taxa mica si distractie maxima. Tot Moinestiul mobilizat, pompierii aveau masina din dotare plina cu apa cu detergent ecologic si ne-au spalat bicicletele noroioase - f tare.

Traseu foarte misto, dar foarte greu (am fost la 40km). Traseul scurt de anul asta mi s-a parut mai greu decat cel de anul trecut de 65 km. De fapt traseul scurt a avut o bucata din traseul lung de anul trecut dar in sens invers.

Pushbikeul de la sarsit a fost moarte curata.

Diferenta de nivel a fost serioasa pt 40 km. Circa 1300 cred. Mai mult decat era pe bikemap.

 

Concursul mi s-a parut mai bun ca anul trecut, traseul mai misto, singletrailul din padure a fost foarte fain, bucata cu iarba deasemeni.

A fost soare, noroi si chiar zapada pe sus.

 

Totusi am reusit sa ma ratacesc un 10-15 minute. Pe o coborare, drumul principal ducea stanga si traseul era dreapta - drum ingust intra in padure. Dar nu am observat marcajul care era prea in dreapta (banda lunga alba rosie)si am luat-o stanga.

In acelasi loc s-au mai ratacit cel putin 3 pers, din ce am mai vb dupa finish.

 

 

Nota 10 Activ Moinesti si Petrom.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zona ,in mod sigur ,dupa retragerea sondelor ,va ramane o Austrie a noastra.Drumuri de munte  superpracticabile,

peisaje de poveste.La cat de bine a fost marcat ,nu prrea aveai optiune de rătăcit (poate doar de racit-răcorit-încoțopenit) ,cu toate astea am fost dat disparut o vreme .Și chiar căutat.Doar ca ei nu cautau o blondă ci o brunetă.

Punctele de control ar trebui puse in zone de urcare ca sa poata voluntarii sa citeasca ,eventual sa-i poti dicta numarul.Altfel la 40 la ora ,ei nu te vad ,tu nu-i auzi...

Freelancer ,ziceai ceva de psihic si de numarul de kilometri .Murfi zicea ca durata unui minut e in funcție  a carei parte de la ușa băii ești...Asa e si aici .Ptr tine conteaza poate si 300 de metri ,pentru cei care te asista +/- câtiva kilometri nu contează...Ce mai contează acu 3 km la 75? 

Ultimii km ,au fost maxim ptr picioarele mele.Gâlmele alea te făceau la psihic...și parca nu se mai terminau.Undeva jos se auzea dilaila de la finish ,parca plutea berea in atmosfera  ,și io impingeam  la bicla de-mi ieseau ochii ca la melc, murmurănd incet din buze ceva despre cel care a inventat pasajul ăla...Di aia am beut eu 2 beri la final...Una era ptr ăla...

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar daca un pic mai tarziu hai sa pun si parerea mea despre concurs :)

Zona in principal este una foarte frumoasa si implicarea locala a fost foarte mare. Amplasarea zonei de start/finih in centrul Moinestiului a fost foarte bine aleasa astfel avand parte de un public mai numeros in afara sotiilor si insotitorilor celor care participa :) 

Traseul a fost foarte bine ales, eu participand la proba de 40 km, si la final avand un oarecare regret ca nu am participat la cel de 75, deoarece ca sunt ferm convins ca era si mai fain. Clar finalul a fost ales foarte bine pentru ca aveai niste gaturi care te tineau in priza mana la final si cu siguranta pushbike-ul de la final a avut un rol psihologic asupra concurentilor, mai ales ca auzeai muzica de la final si cand credeai ca o sa intri pe un single trail spre finish de fapt voluntarii iti indicau ditamai dealul :P , insa a meritat efortul. Frumusetea traseului s-a datorat zonei cat si a suprafetelor de rulare : drumuri industriale in stare buna ( la vale puteai prinde usor viteze foarte mari ), single trail prin gradini si padure care au fost foarte interesante.

 

Plusuri :

 • Locatia startului
 • Parcare dedicata participantilor ( cu indrumarea din partea firmei de paza )
 • Spalarea bicicletelor
 • Cortul, parcarea de biciclete pentru Pasta Party
 • Grupul de sustinatori de la final
 • Muzica si MC-ul
 • Traseul si marcarea acestuia
 • Numarul de voluntari

Minusuri:

 • Aglomeratia de la inscriere si statul la coada in 2 locuri

Ne vedem si la editia viitoare.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare.

Pentru mine a fost a doua participare la Moinești MTB și pot să spun că impresiile pozitive încă sunt puternice, chiar și acum.

Anul trecut a fost interesant, incitant, dar anul acesta a fost mult mai bine, mai ales că nu a mai fost zăpadă pe sus, a fost cald și bine și uscat... :)

Se vede că organizatorii sunt implicați 100%, ca există un sponsor puternic și este bine că maratonul a căpătat o cauză nobilă.

Mi-au plăcut în mod deosebit:

- redesenarea traseului scurt cu păstrarea zonelor bune de coborâre și chiar și a push-bike-ului de la final

- punctele de alimentare au fost așezate foarte bine

- din nou, armata de voluntari foarte ok

- organizarea zonei de ridicare a pachetelor... Un mare plus față de anul trecut

- MC-ista... Nu credeam vreodată că Gianina Corondan poate să fie atât de activă

Ce nu mi-a plăcut: forestierul de la început, dar mai ales cel de după prima zonă de alimentare au fost pline de pietre ... Pietre aduse special pentru consolidarea drumului... Până la urmă acela e drumul sondelor, nu? Dar, pe mine m-a enervat terbil acel pietriș, mai ales că nu sunt un bun coborâtor.

Până la urmă, văd că asta e rețeta mea personală... Mă descur bine să urc bine în șa aproape tot traseul și depășesc o grămadă de concurenți, dar pierd teribil pe coborâri pe care le fac parcă prea prudent.

Oricum, față de anul trecut am mers mult mai bine.

Dar, per total, acesta este un concurs minunat, organizat exemplar si la care o să merg cu plăcere și în 2015.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ce-ar sponsoriza OMV un astfel de eveniment? Oricum, frumoasă manifestare!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this