Sign in to follow this  
Claudiu Moga

Tour du monde a velo (Anais et Romain)

Recommended Posts

Este interesanta pagina de bugete pentru ca multi se vaita de acest aspect, aprox 10.000 EUR pentru un an, cu o marja de 20%.

 

In aceasta suma intra si bicicletele, si vizele (600/pers) si asigurarile (500/pers), vaccinurile. Dar bugetul de supravietuire zilnic este 10 EUR / zi pentru 2 persoane.

 

Asadar sa pui de o parte 10.000 eur intr-un an nu este imposibil in Vest si as zice eu ca pot fi pusi deoparte chiar si in Romania, evident mult mai greu si accesibili pentru foarte putini (salarii bune, fara mari obligatii). Tind sa apreciez ca afirmatia lui Claudiu care a starnit citeva comentarii este mai aproape de adevar. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am editat titlul, ea e Anais și el e Romain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asadar sa pui de o parte 10.000 eur intr-un an nu este imposibil chiar si in Romania, evident mult mai greu si accesibili pentru foarte putini (salarii bune, fara mari obligatii).

 

Si totusi, daca lipsesti 1 an de la munca s-ar putea sa-ti taie la bonurile de masa ;))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un tur al lumii serios vine vreo 40 000km  si se poate face decent in 500zile, asta daca nu te numesti Mark Beaumont. Asa cel putin imi doresc eu sa fac candva cand voi primii mostenirea sau cand voi castiga la loto sau dupa ce voi fi muncit macar 1 an intr-o tara bogata.. Desi s-ar putea sa fiu un om carunt si batran atunci, acest vis va persista in inima mea. Dar cine stie soarta omului?

Pt. un amarastean de roman nu e usor sa strangi 10 000EUR, suma minima pt. un astfel de tur. Dintr-un salariu de 200 EUR cat asi avea daca m-asi angaja la Arad oare in cat timp asi strange suma, considerand ca trebuie sa platesc si chirie etc? Ma tem ca 20-30 ani nu sunt suficienti.

 

Romain asta era simpatic dar cam ingamfat si mi-a pocit numele pe siteul lor unde au postat si o poza cu mine numindu-ma un simplu ciclist roman Clodio.  Hai ca asta mi-a placut! Si i-am explicat-o ca sunt cicloturist aventurier ci nu ciclist.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

In 2008 am intalnit un canadian in Bulgaria pe langa Kaliacra care facea turul lumii pe bicicleta. Avea 41 ani, si zicea ca va pedala

40 000km in 500 zile. Bugetul nu mi-a spus cat are. Eu voi porni in astfel de tur cand o sa am macar 5000EUR in buzunar, suma foarte greu de strans in Ro dintr-un salariu de mizerie. Nu am decat o varianta sa caut de lucru si gasesc ceva de lucru in strainatate.

Scuzati de off-topic.

 

 

Ieri 25 noiembrie 2013 s-a intamplat neintamplata si m-am trezit cu o carte postala sosita tocmai din China de la cuplul de cicloturisti Anais si Romain. Aici e dovada:

eu+si+cartea+lui+Anais.JPG

 

 

Acesta este mesajul lor:

continutul+cartei+postale.JPG

 

 

Va sugerez sa mai intrati pe siteul lor si sa va bucurati sufletele!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this