Recommended Posts

BIKE FAST FIT

 

A fost lansata o aplicatie pentru iPhone/iPad (in curand si pentru Android) la pretul de 2.99$; nu am folosit-o inca dar pe viitor intentionez (android).

 

case.jpg

 

Link aici: http://doubledogstudios.com/apps/bikefastfit/index.html

 

Pentru un prim review , puteti citi pe blog-ul lui Ray Maker: http://www.dcrainmaker.com/2013/10/automated-measurement-review.html

 

Daca ati folosit-o , va rog sa impartasiti opiniile aici.

 

PS: aplicatie valabila pt mai multe tipuri de "bikes" (road,TT, MTB)

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din câte am înțeles aplicația cere sa aliniezi bicicleta cu planul camerei. 

 

Are o parte de calibrare în care te pune să ssuprapui niște cercuri peste roți. 

 

Faptul asta o face greu de folosit cu un roller, din pacate. 

 

În rest am înțeles că măsoară unghiuri cu o eroare nu foarte maere. Cât de folositoare e nu știu, macar e ieftina! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bogdan_petrica postul la care ai răspuns e din 2013, dar abia acuma am descoperit și eu aplicația într-o criză de ”idei”. Trebuie să fac rost de un device iOS să văd ce iese.

Ar mai fi Bike fit pro app care e mai scumpă.

Dacă te interesează subiectul aici găsești o comparație între măsurătorile făcute cu aplicația vs infraroșu.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut @paulrad,

 

Am dezgropat acest topic fiind in ultimul timp interesat de bike fit. Vroiam sa vad ce subiecte sunt deoarece as dorii sa fac o serie despre self bike fit. Metoda mea e asemanatoare, adica folosesc inregistrare video, dar in loc de aplicati inteligente fac masuratorile unghiurilor manual ( https://www.kinovea.org/ ) . Sincer nu vad avantaje la astfel de aplicatii, in sensul in care ele incearca sa detecteze diverse repere antropologice. Ca sa faca asta fie constrang scena fie au rate mari de eroari. Pe scurt, mi se pare suficient de simplu sa marcam noi manual reperele folosind stikere cu constrast mare si sa facem masuratorile manual. Cateva masuratori, de exemplu 5 sunt suficiente. Dezavantajele ar fi ca procesul dureaza mai mult. Pe langa treaba asta ar fi o problema cu hardware-ul in sensul in care optica si senzorul de pe tablete/telefoane s-ar putea sa nu poata sa inregistreze imagini clare cu o glenza in miscare la 90rpm.

Mentionez ca nu am experienta cu aceste aplicatii dedicate de bike fit, dar am experienta cu interpretarea manual a video-urilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bogdan_petrica și pe mine mă interesează subiectul. Măsurătorile le faci manual în ce sens? Folosești aplicația kinovea și alegi tu punctele în care să măsoare? Același lucru îl poți face și cu aplicațiile de mai sus. Marchezi cu stickere punctele, aplicația le detectează iar ulterior tu poți să faci ajustări. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@paulrad, exact cu zici. Marchezi punctele si aplicatia da unghiurile. Toata treaba e ca stii sigur ca nu are erori de detectie si ca poti folosi hardware mai performant, de exemplu camera video setata cu timp de expunere 1/120 sau chiar mai mic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Într-adevăr, folosirea unui dslr pt filmare în locul telefonului e un plus și nici nu mai trebuie să caut suport de pus telefonul pe trepied, dar văd că Kinovea e doar pt Windows, trebuie să fac o mașină virtuală. O să fac o încercare, dar aștept să-mi vină plăcuțele noi și toolul de la Ergon. Dacă mai ai și alte ponturi pentru self bike fit, sharing is caring :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@paulrad

 

Eu folosesc niste resurse de pe un site public facute de un bike fitter care are explicat un proces de home bike fit bazat pe analiza video.

 

Mentionez ca accesarea resurselor se face fara nici un cost.

 

Aici sunt cele trei parti ale unui astfel de proces:

 

1) http://bikefitadviser.com/thank-you-sign-up-here/?wlfrom=%2Fperform-a-not-so-basic-bike-fit-part-1-hardware-software-and-setup%2F

2) http://bikefitadviser.com/thank-you-sign-up-here/?wlfrom=%2Fperform-a-not-so-basic-bike-fit-joint-landmarks%2F

3) http://bikefitadviser.com/thank-you-sign-up-here/?wlfrom=%2Fnot-basic-bike-fit-part-3-bike-fit-joint-angles%2F

 

Personal am incercat sistemul si pot sa zic ca ajuta, mai mult am deja suficienta experienta cu setarea camerei si folosirea markerelor pe diverse repere astfel incat sa pot face usor masuratorile astfel incat acestea sa fie predictible.

 

 

 

Mentionez ca pe langa aceste resurse pe site-ul respectiv sunt si multe alte articole legate de bike fit care te pot face sa intelegi modul in care functionam pe bicicleta si in final sa ne facem un bike fit mai bun.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.