hexaust

Giant Talon 1 27.5 (2014) vs Radon ZR Team 26 7.0 (2014)

Recommended Posts

Salut. Urmeaza sa imi achizitionez o noua bicicleta si pana acum doar doua biciclete mi-au captat atentia si anume: Giant Talon 1 27.5 - 2014 si Radon ZR Team 7.0 26 - 2014. Ambele biciclete arata foarte bine (pe gustul meu, estetic vorbind cadrul de pe Giant imi place mai mult), dar e o diferenta destul de interesanta Giant Talon e 27.5 si Radon ZR Team e 26

 

Ca echipari ambele biciclete sunt asemanatoare, Radon are un plus pentru furca pe care o are. Imi este foarte greu sa ma decid intre cele doua, doar pe biciclete cu roti de 26 am mers pana acum si cam tot ce am citit pe internet de pana acum lauda destul de mult bicicletele cu roti de 27.5. Mentionez ca am 1.94m si ~80kg. Spre roti de 29 nu as vrea sa ma indrept inca, dar un compromis cum ar fi 27.5 suna destul de atractiv.

 

Mi-ar placea sa ma ajutati cu niste informatii despre cele doua biciclete, experiente, pareri personale mai ales despre Giant Talon 1. Am observat ca nu prea gasesc posesori de Talon 1. 

 

Multumesc mult! Am atasat o imagine cu o comparatie intre cele doua modele.

 

 

P.S. Nu sunt interesat de biciclete la mana a doua.

 

hSoP59x.png

 

post-16408-0-48862000-1396184662_thumb.png

 

Site-uri producatori:  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

27.5 suna atractiv daca iei full-supension. 

 

Nu toata lumea lauda roata de 27.5 (bine, baietii de la marketing e normal sa o laude), cel putin la HT nu e deloc clar ca exista o diferenta semnificativa.

 

Eu as alege Radonul, fie si numai pentru furca superioara. La Giant preturile sunt mereu supraevaluate, cadrul si brandul te costa prea mult pentru echiparea aleasa de ei, mai ales la cele entry si mid level.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radonul are roti mai bune si furca mult mai buna . Posibil giant-ul sa aiba un cadru mai usor , dar dupa parerea mea radon-ul este mult superior.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu sunt eu in masura sa dau sfaturi despre componente XT , Deore , Slx sau furci moderne (Reba , Recon etc.) sau transmisii 3x9 3x10. Cel mai important lucru la o bicicleta este geometria cadrului, studiaza cu atentie geometria celor 2 cadre si vezi care iti place mai mult, in functie de ce vrei sa faci cu bicicleta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu mentiunea ca pentru un incepator aspectele astea de geometrie n-au cum sa fie sesiyate imediat, ci numai dupa ce se da o bucata buna de vreme pe diverse lungimi - terenuri. Deci la inceput cel mai bine e te concentrezi pe o oferta cu raport calitate/pret avantajos, si pornind de acolo sa inveti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.