Sign in to follow this  
Sherlock

Din Maramures spre Marea Neagra

Recommended Posts

Buna seara !

 

De ceva vreme incoace ma tot bate gandul sa fac si eu o tura cicloturistica si dat fiind faptul ca mi-am gasit colegi de tura, ma incanta mult faptul ca pot sa incep sa planific acest traseu.

 

Motivele: pentru mine e o noua provocare, o noua aventura, un mod placut de a vizita tara cat inca nu s-a vandut toata, pentru pentru unul dintre prietenii mei faptul ca va vedea pentru prima data marea(daca vom ajunge in primul rand acolo), iar pentru celalalt, ramane de vazut daca ii va permite timpul sa vina.

 

Pornirea, din motive organizatorice(concedii, vacante, alte planuri...), va fi undeva in 7-10 iulie. Deci asta inseamna ca mai avem o luna sa ne pregatim, sa ne facem rost de portbagaje si genti pentru bicicleta, sa planificam mult mai bine traseul, frumos, aranjat, pe zile, si sa vedem ce vom manca(alimentatia fiind cea mai mare temere a mea :D). Oricum din punctul meu de vedere cel mai important aspect e sa ne dam greata si sa facem primul kilometru, ca asa va veni si urmatorul. :)

Ideea nu e sa ne omoram pe drum, ci sa mergem, pe cat posibil permite natura traseului, intr-o maniera placuta, ca de vacanta. In sensul ca, daca nu vom mai putea pe drum, vom lua trenul si tot vom ajunge. Dar asta e doar ca un plan de rezerva, de ultima instanta.

In mare parte vom dormi la cort, exceptand poate primele 2 zile(daca vom fi primiti cu bratele deschise de prieteni si amici:)) in cluj si in medias <<iar asta ar fi o abatere de la traseul principal, dar pentru un dush, un pat\canapea comoda si-o masa calda sunt dispus sa ocolesc un pic.) si cel mai probabil penultima zi. Asta inseamna ca, in mare, traseul va arata cam asa, cu acea posibila ocolire(inca nu ne-am gandit) : http://www.bikemap.net/ro/route/2638894-baia-mare-mangalia

 

Intrebari despre traseu:

 

Merita acel ocol, pentru a ma caza la prieteni ?

Avand in vedere ca traseul e facut la repezeala, pe cel mai "scurt" drum (din acest motiv l-am luat in calcult in primul rand) , cat de bun ar fi mai departe de Brasov? ca pana acolo am o idee destul de clara la calitatea asfaltului.

Pe drum, pe unde ar fi ceva zone de campare ? SI pe care le-ati recomanda?

Alte sfaturi ? Ce rugaciuni sa spun pe drum si alte chestii?

 

Dupa ce vom ajunge la mare si vom sta un pic pe acolo sa ne revenim, ne vom intoarce cu trenul sezonier(Satu Mare - Mangalia) care sper din tot sufletul sa aiba vagon pentru biciclete, dar tare ma tem ca asta va fi o problema. Si nu stiu sincer cum vom rezolva cu nasul, mai ales ca e tren direct si pe o distanta mare. Sa ma bazez pe faptul ca mai nimeni nu mai merge cu trenul, exceptand posibilii nostalgici si studenti fara bani ? [-O<

 

Nu stiu sigur ce se va intampla pe parcurs, daca vom reusi sau nu, dar sunt increzator si incerc sa preintampin orice orice neajuns. De aceea am postat acest plan pe aceasta comunitate, pentru a primi sfaturi, sugestii chiar si "suturi in fund", orice fel de feedback e binevenit. :)

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

de la Brasov este ok drumul, pe oricare varianta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc @@Traveller! Am sa tin cont de aceasta varianta. :) @@mumus, e bine de stiut, mersi. :)

 

Mi-ati putea spune ceva locuri de campare, daca nu neaparat pe drum, macar la mare, pentru ca nu as vrea sa imi pun cortul chiar oriunde, la vederea oricui?

O alta dilema, ar fi venitul cu trenul inapoi. Daca nu are vagon special pentru biciclisti, pot sa imi duc bicicleta lejer 800-900 de km inapoi cu trenul ? Nu va spune nimeni nimic ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

La intoarcere te poti intoarce cu bicicleta in tren astfel:

 

IR 14082   Cl2   18:15   Constanta   20:57   Bucuresti Nord         Regiotrans SRL

 

(Regiotrans sunt privati si "bike-friendly").

 

Apoi IR 1745 Bucuresti Nord 5:52 - Baia Mare 20:07 , cu vagon de biciclete. Sa-ti iei din timp bilet pentru tine si bicicleta.
 
Intre cele 2 trenuri poti sa tragi la unul dintre cele 2 hoteluri aflate vizavi de gara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Extraordinar! Si tu zici ca ai stat un an pe butuci cu genunchiul, iar anul urmator ai facut 1000km in 4 zile?! Fuck me, esti tare.

Acum inteleg de ce ai întrebat de Gherla-Camarasu. Ati mers pe acolo, nu? Ca doar Mesteacan-Dej-Gherla-Reghin... Si apropo, pe alte topicuri învecinate s-a repetat de mai multe ori in ultimul timp ca Dobrogea te rupe cu vântul si dealurile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@MaC®, multumesc frumos! :)

 

@@tsisak, da, pentru asta am intrebat de scurtatura respectiva. Dar pana la urma am urmat o alta ruta, cea din prima tentativa, pe care eram mai sigur: Mesteacan-Dej-Beclean-Saratel-Teaca-Reghin. Si sa nu exageram, ca au fost doar 780km. Multumesc pentru felicitari! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari!Ma bucur ca va impresionat catararea de la Ojdula-Gresu si va placut Dobrogea "noastra"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this