Sign in to follow this  
etwa77

traseu 66A, Uricani - Cerna sat. Cum e drumul?

Recommended Posts

     As vrea sa fac un traseu cicloturistic cu plecare din Petrosani, prin orasele miniere Vulcan , Lupeni, Uricani, pe drumul 66A, pana pe Valea Cernei si Herculane. Am inteles ca drumul de asfalt se intrerupe undeva mai jos de Campul lui Neag si se continua cu drum forestier, neasfaltat. Am mai inteles ca au avut loc niste surpari in zona lacului de acumulare Valea lui Iovan.

 

     Intrebarea mea este cat de fezabil este sa-l fac pe o bicicleta de treking si incarcata cu cort, sac de dormit si provizii (15-20kg in total). Si cam in cat timp ar putea fi facut pana la Cerna sat unde vad ca se reia 66A.

 

     De asemenea, daca a mai facut cineva acest traseu sau ceva asemanator, m-ar ajuta orice alt fel de informatii (surse de apa, locuri de campare, etc.) Sunt incepator in cicloturism, e abia a doua mea iesire :)

 

 

Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Il poti face cu orice bicicleta.

Probleme posibile: o zona de surpare unde mai mereu fuge muntele. Sunt doar 50-100m, daca e surpat treci bicla in brate. Asa era cand am trecut pe acolo;

- noroi pe malu lacului Iovanul;

 

Gasesti pe blogul din profilul meu o descriere detaliata, cu poze, a turei. Politica forumului nu permite postarea de link-uri externe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am fost pe acolo prin 2011, daca nu ai gasit suficiente informatii pana acum, poti gasi ceva poze la mine pe facebook (Masi AV), albumul din 2011: "6 days in August". Daca drumul e in aceeasi conditie, poti sa il faci cu trekking incarcat. Am mers pe MTB cu slick-uri, fara suspensii, cu coburi, iar cu noi era cineva chiar pe cursiera. A suferit putin din cauza offroad-ului si lipsei de rapoarte, dar a ajuns la destinatie  :). Am plecat din Lupeni dimineata, am facut o pauza de mic dejun la Cheile Butii si am ajuns in Herculane dupa ce s-a inserat. Cred ca sunt undeva la 120 km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc mult pentru informatii. Sper sa fie bine! Revin dupa ce ma intorc cu povestea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De la Campul lui Neag pana la Campusel ai asfalt foarte bun, in urcare foarte usoara cu peisaje de vis. De la casa de vanatoare Campusel asfaltul mai continua pentru cam 500m apoi ai drum forestier, in urcare pe cateva serpentine spre Pasul Jiu Cerna. O urcare frumoasa si lejera. Din pas ai o coborare lunga, pana intr-un alt pas, mai mic, apoi se lasa tot in coborare spre Izbucul cernei. Drumul este spectaculos, si ai ales un traseu superb.

    

     De la Izbucul Cernei, drumul tine partea drepta a lacului, trecand prin zone de padure, mai umede si posibil noroi, dar o sa ai parte si de poienite frumoase. Pana la Baraj, ai drum forestier cand cu noroi cand fara. Nu ai zone urate de trecut, toate surparile au fost izolate si terasate.

 

    De la baraj drumul e din placi de beton cam enervante, apoi urca in doua serpentine pana intr-un pas mic, apoi coborare spre Cheile Corcoaia, de unde intri in Cerna sat. De-acolo totul devine si mai spectaculos...

   

   Sa ai parte de vreme buna, ca traseul merita.

 

 

Dorin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this