Sign in to follow this  
ciclism

10 super-alimente pentru o super-sănătate

Recommended Posts

Hipocrate a fost cel mai vestit medic al Greciei antice, fiind considerat părintele medicinei. De la el ne-a ramas un citat celebru, valabil şi astăzi: “Alimentele să vă fie medicamente şi medicamentele să vă fie alimente”. Să vedem care sunt cele mai sănătoase alimente pentru un sportiv, şi nu numai. 1. Peştele Pe langa continutul […]

Citește articolul în întregime

Share this post


Link to post
Share on other sites

Frumos spus, toate-s bune si delicioase din lista aia. Totusi cu pestele ala as fi atent, cunosc deja persoane intoxicate cu mercur de la pestele oceanic. In cazul in care pestele preferat e somonul (ca si in cazul meu) se recomanda consumul maxim de 2 ori pe saptamana. Eu as fi tentat sa mananc somon zilnic...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aici clasificarile si topurile pt fi diverse si pot avea tenta subiectiva. In orice caz, acest top imi place si mie, cu 2 mentiuni:

- brocolli nu prea are gust, deci propun in loc varza de Brussels, care fiarta in abur mi-aduce aminte de avocado+alune de padure: http://en.wikipedia.org/wiki/Brussels_sprout

- pestii a caror carne stocheaza cel mai putin mercur sunt tonul, codul de alaska, somnul si somonul (conform autoritatilor FDA si EPA); pestele nostru din rauri nu prea are problema asta, recomand pastravul :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
pestele nostru din rauri nu prea are problema asta, recomand pastravul

Doar ca ii cam greu sa cumperi pastravi crescuti in rauri (in pastravarii cred ca se folosesc o gramada de chestii - cu toate astea, pastravul e si preferatul meu). Doar daca esti undeva pe la munte si prinzi de la localnici. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu votez cu avocado si bananele.

 

Aici clasificarile si topurile pt fi diverse si pot avea tenta subiectiva. In orice caz, acest top imi place si mie, cu 2 mentiuni:

- brocolli nu prea are gust, deci propun in loc varza de Brussels, care fiarta in abur mi-aduce aminte de avocado+alune de padure: http://en.wikipedia.org/wiki/Brussels_sprout

 

Cred ca e o doar problema culinara legata de modul de a gati. Brocoli are un gust excelent daca e gatit corespunzator. Eu il mai nimeresc :)

In schimb varza de Brussels nu mi-a iesit niciodata. Imi iese foarte amara ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Broccoli si conopida sunt absolut delicioase, doar ca necesita timp pentru a fi gatite.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Broccoli si conopida sunt absolut delicioase, doar ca necesita timp pentru a fi gatite.

 

10-15 minute la aburi. Timp de curatare ... 5 minute.

 

Daca te refereai ca necesita timp in sensul in care nu poti sa manaci brocoli precum o banana, asa cum este, ai dreptate :)

 

Numai bine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu mananc des broccoli, 5 minute in apa clocotita apoi ii pun cascaval ras pe deasupra. Sau fara, cu sos de usturoi. Stiu ca e cam ciudat dar gusturile ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Supa crema de broccoli este incredibila.(si aia de morcovi).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu sunt mare fan broccoli, are un gust foarte bun. Cu varza de Bruxelles, nu prea e pe placul meu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Broccoli si conopida sunt absolut delicioase, doar ca necesita timp pentru a fi gatite.

 

Sunt foarte bune si crude. Poti sa le combini si in salate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si in articolul asta este un iz comercial, nefiind prezentate in genere decat alimente pe care le poti cumpara, si prea putin despre ce creste la noi.

 

1.Nu se zice nimic de DUDA, care este peste coacaza la toate capitolele dar imposibil de recoltat si comercializat. Dar la gura dudului nu te tine nimeni sa nu te faci toba.

2.Nu se zice nimic de Macesa, pe care le poti manca direct din maces sau in diverse forme fierte, compot si gem, si de asemena si porumbele.

De avocado nu se spune ca ce se gaseste in comert nu sunt coapte, decat foarte rar cele uitate prin raft, si ele sunt coapte si bune de consum cand coaja devine verde spre negru.

3. Nu spune despre salatele de macris( zisa si radacina de gard), salata verde, stevie si loboda.

 

RUSINOS nu spune nimic despre cenusaresa fructelor CORCODUSA, care este miraculoasa desi pare atat de banala. Continutul ei o indica ca fiind prima fructa in curele de slabire in greutate si intarire a memoriei. Pentru ca este foarte bogata in apa, contine zaharuri naturale dar si potasiu, fier, magneziu, calciu, fosfor) şi o mare cantitate de acid citric, la marginea drumului, este mana cereasca pentru ciclism, de orice fel ar fi el. Nu mai vorbim de faptul ca sucul de corcoduse este cicatrizant si poti freca direct rana din cadere sau zgariere pe coclauri cu acest suc din corcoduse, fara aplicarea unui alt dezinfectant in prealabil.

 Nu este o critica la articol ci doar o sugestie de completare si adaptare a lui la posibilitatile din arealul nostru. :)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiu ca sunt mult mai multe, dar ia incearca matale sa scrii un articol numit 50 de super-alimente. Sau chiar 100 ca ai de unde.

 

Am observat (chiar si la mine) ca articolele prea lungi nu sunt citite decat partial sau deloc. Majoritatea prefera un articol scurt si concis. Timpul este marele dusman, si al scriitorului si al cititorului. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cam si parerea mea este ca de fapt super alimentele se numesc "super", doar pentru ca sunt in general "super"scumpe .

In produse mai comune gasesti probabil aceeasi nutrienti, in aceleasi cantitati.

Si eu am fost atras initial de acest mic snobism, dar am inceput sa ma tratez :)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Nu se zice nimic de ...

 

Si mai sunt:

4.nap-ul, foarte bun in curele de slabire ca are valoare calorica scazuta. Mai are vitaminele A, B1, B2, PP, C, iod si cupru - elemente care contribuie la stabilizarea sistemului nervos si intaresc imunitatea naturala. Planta a cam fost uitata, eu am facut rost de niste tuberculi pe care i-am pus la oha in gradina iar acum s-a raspandit masiv, face niste flori galbene, inalte, decorative. Cautati si voi pe net cate proprietati are

5. catina, un antioxidant puternic, contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de aproape zece ori mai mult decat citricele. Eu pun catina in borcane cu miere pentru iarna.

6. Leurda sau usturoiul salbatic, un detoxifiant puternic. Toata primavara am mancat salata de leurda, in detrimentul salatei normale.

 

etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte interesant site-ul, mersi ! Mi-am adus aminte de copilarie cand mancam flori de salcam :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu le mancam goale. Erau putin dulci si umpleau burta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
cenusaresa fructelor CORCODUSA, este miraculoasa

 

:| :| :|

 

Am un copac plin de miracole dintr-astea la geam, de 2 ani de cand stau aici n-am gustat macar una. Cum ajung acasa umplu o galeata, caut o palnie si mi-o torn pe gat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am 2 reprezentanți ai speciei, în curte. Pt acrit ciorba sunt nașpa, prefer borșul. Pt consum direct... am obținut doar accelerarea nedorită a tranzitului intestinal.:D Compotul e bun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am doi corcoduşi in fata atelierului. Cat sunt fructele mici, verzi si acre toti copii sunt calare pe copac. Cand se coc corcodelele si se fac mari, galbene si dulci, nimeni nu le baga in seama, se coc si cad jos...  :-??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this