Sign in to follow this  
andreyy_geo

Tura in Tinutul Secuiesc

Recommended Posts

Sambata 28 iunie

Brasov – Baraolt – Odorheiul Secuiesc – Zetea (130 km)
 
Tura in Tinutul Secuiesc am planificat-o inca din iarna, iar dupa mai multe amanari cauzate de diverse motive, mai mult sau mai putin intemeiata, am reusit s-o intreprind alaturi de un alt coleg de forum, Condorul, sau nenea Dan, o persoana deosebita si o companie placuta de dat la pedale. Asadar, povestea turei este urmatoarea:
 
Dupa o noapte in care am dormit mai putin decat era recomandat, la ora 7.15 ajung in parcarea supermarketului de origine germana din Tractorul. Ajuns cu o usoara intarziere fata de ora stabilita cu o zi inainte, ma intalnesc cu nenea Dan si indesam in remorca si coburi cateva din merindele pregatite pentru drum.
 
Pornim la drum pe traseul Sanpetru - Bod cu o usoara adiere a vantului din spate, adiere ce urma sa ne insoteasca pana spre seara, si urmam drumul judetean ce duce catre Sf. Gheorghe. Plecasem de ceva vreme cand ne-am amintit ca nu am facut poza de pornire, insa, nici o problema, vom avea timp suficient de pozat.
 
post-2844-0-23675200-1407219445_thumb.jpg
 
post-2844-0-46806600-1407219526_thumb.jpg

Asadar primele poze, facute undeva la intrarea in judetul Covasna.
 
In Araci, parasim drumul de Sf Gheorghe si apucam drumul ce duce la Baraolt, un drum ce ne pune la incercare calitatile de “biciclisti” fiind nevoit sa facem slalom printe gropi pentru cativa kilometrii buni.  Dupa Belin asfaltul devine din nou excelent, iar acest fapt, impreuna cu drumul slab circulat, ne da putere sa inghitim kilometru dupa kilometru.
 
post-2844-0-96515100-1407219735_thumb.jpg

Podul din Aita Mare ce traverseaza Raul Aita


Miclosoara, o localitate cu obiective ce merita vazute, prinre care Biserica reformata ridicata la 1802 si Castelul Kalnoky sau Ulmul din Căpeni, copacul anului 2012 in Romania, au reprezentat alte doua popasuri in drumul nostru.

 

Am ajuns la Baraolt aproape de pranz, un oras cu atmosfera tipic provinciala, impulsionati de caldura soarelui si cu gandul la pauza de pranz pe care o programasem undeva la umbra dupa iesirea din oras. Cumparam cate o bere rece din oras si cativa kilometrii mai tarziu ne intindem pe iarba si ne luam pauza bine meritata dupa mai bine de 60 km.

 

Jumatate din distanta programata pentru prima zi fusese parcursa, insa greul deabia de acum avea sa urmeze. O ora de pauza, timp suficient pentru a manca ceva si a ne odihni si pornim mai departe cu nu mai putin de 10 kilometrii de urcat. In varful “catararii” (675 m) trecem in judetul Harghita, cel de-al treilea al zilei, pe care aveam sa-l exploram pe indelete in urmatoarele doua zile.

 

Dupa kilometrii de urcat vin altii, de aceasta data de coborat care, din pacate, au durat mult prea putin. Ne tragem putin sufletul in parcul din Ocland, un sat secuiesc minunat de pe valea Homorodului Mic, dupa care urcam din nou pana la aproape 600 m pentru a ajunge in Sanpaul si mai departe spre Odorhei.

 

Dupa coborarea spre Sanpaul traficul sa dublat, daca nu chiar triplat, si asta nu neaparat drumului, care era tot unul judetean, cat mai ales zecilor de motociclisti care se indreptau spre Gheorghieni la o intrunire moto.

Cea de-a treia “catarare” a zilei a fost si cea mai dificila, cei cinci kilometrii ce ne-au purtat pana la 650 m iam parcurs cu mai multe opriri de hidratat si tras sufletul, insa odata ajunsi in varf ne-am lansat la vale spre Odorhei.

 

Dupa 107 kilometrii si aproape zece ore de la plecarea din Brasov am intrat in Odorheiul Secuiesc. O vizita la un magazin pentru alimentare, o scurta plimbare prin centru si o masa cu patru mici si un carnat secuiesc si eram gata de ultimii 20 de kilometrii ai zilei.

 

Pe ultimii kilometrii oboseala a inceput sa-si spuna cuvantul, peisajele si satele frumoase prin care am trecut nu ne-au mai miscat, insa odata ajunsi la locul de campare, vinul adus de la Brasov, alaturi de vecinii de camping de nota 20 ne-au readus bunadispozitie. Seara sa incheiat la un foc de lemne pe malul lacului Zetea.

 

Mai am cateva poze de introdus, insa spatiul imi este insuficient... asadar daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, as ramane recunoscator. Va multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@andreyy_geo

 

Ca sugestie, pentru a incarca poze pe forum foloseste Picasa.

Incarci pozele pe Picasa apoi copy-paste fiecare poza pe forum.

 

Mai sunt si alte site-uri de gazduire pentru fotografii.

Daca te ajuta:

http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/4622-incarcarea-de-poze-pe-forum-cu-ajutorul-unor-site-uri-de-gazduire/

 

Bafta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this