bogdan2011

Predeal - Trei Brazi - Poiana Braşov

Recommended Posts

Salutare,

Plănuim un traseu de la Predeal la Braşov prin Poiana Braşov dar sunt nelămurit în legătură cu drumurile.

Cineva aici spunea că varianta off-road pe la Trei Brazi ar fi impracticabilă şi că cel mai bine este pe şosea prin Pârâul Rece.

Strava şi Bikemap mi-au oferit două posibile rute:

 

9SiTWQu.png

 

1lUAruX.png

 

Aş vrea să ştiu care este cea mai indicată şi, dacă tot sunt aici, cum se procedează cu bicicletele în tren. La plecare vom merge cu RegioTrans care ştiu că are vagon cu loc pentru biciclete, dar la întoarcere venim cu CFR-ul. Trebuie musai să luăm tren cu vagon special?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am fost cu trenul, trebuie sa aibe vagon de biciclete deoarece nu se poate da bilet pentru bicicleta altfel. Practic anumite locuri din tren sunt la pereche cu locul de bicicleta. Exista si var sa incerci sa te descurci cu nasul insa nu vad de ce, acum 2 luni am fost si erau 2 trenuri in jur de 18:00 care erau cu vagon de biciclete. Nu iti sunt la indemana?

 

Pot lasa link-uri la niste ture pe care vreau sa le fac, analizeaza graficul de altitudine si comentariile, cine a mers pe acolo la pedale poate lasa niste impresii concrete.

 

http://www.bikemap.net/route/2074667#lat=45.572193061928&lng=25.553755&zoom=11&maptype=ts_terrain

http://www.bikemap.net/route/2061038#lat=45.570495867301&lng=25.561115&zoom=11&maptype=ts_terrain

Share this post


Link to post
Share on other sites

La tren regio îţi dă la orice tren. La IR, după 1622 (care oricum are doar 2 locuri pentru biciclete) nu cred că mai e altceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cineva aici spunea că varianta off-road pe la Trei Brazi ar fi impracticabilă şi că cel mai bine este pe şosea prin Pârâul Rece. Strava şi Bikemap mi-au oferit două posibile rute. Aş vrea să ştiu care este cea mai indicată
 

 

Depinde ce biciclete aveti si ce tip de efort sunteti dispusi sa faceti. Pe la Poiana Secuilor e drum de MTB. Evitati combinatia banda galbena+triunghi rosu, ca e de carat bicicleta.

Am vazut recomandarea de a cobori pe triunghi galben de la PS in Cheile Rasnoavei, parea sa arate mai uman. Exclus cu bagaje oricum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am fost până la urmă. Am ajuns la Poiana Secuilor şi acolo erau indicatoare care arătau drumul fix prin restaurantul cabanei. Am zis că nu se poate, ne-am învârtit pe acolo, am nimerit pe drumul spre Timiş, ne-am întors, am întrebat la cabană şi cineva de acolo ne-a ghidat pe drumul spre Postăvarul. Ne-am mai plimbat şi pe drumul ăla şi până la urmă am plecat că era târziu. La plecare am descoperit că drumul era înainte de cabană, fără să fie pietruit sau ceva (practic o luai prin iarbă). Oricum, nu cred că era de pedalat pe el. Deci mai bine pe şosea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.