Traveller 6,268 Posted February 20, 2019 Teribili ăștia de la Giant cu standardele lor. O să depun un efort suplimentar să găsesc și șuruburile. :P Quote Share this post Link to post Share on other sites
JDM 274 Posted February 20, 2019 Atunci e de incercat la Leroy Merlin. Acum citiva ani am cautat suruburi de pipa si am gasit la BauMax. BauMax au fost inghititi de catre Leroy Merlin. Tinind cont ca ai mentionat Sudului, banuiesc ca ai fost deja la ei? Quote Share this post Link to post Share on other sites
IonutA 231 Posted February 20, 2019 Încă nu, dar am să merg la Leroy Merlin și la Dedeman, însă am o mică îndoială că am să găsesc exact ce vreau, pentru că sunt trei dimensiuni pe care trebuie să le respecte noul șurub. Vă anunț dacă găsesc până la urmă. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tzunoi 279 Posted February 20, 2019 Un service de bicle din Bucuresti? Nu stiu prin zona pe la tine dar sigur au ei ceva pe acolo.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
IonutA 231 Posted February 20, 2019 Am găsit exact șuruburile, la Giant pe Nerva Traian, mulțumită mecanicului Horia Smadea. Dar la montare am întâmpinat următoarea problemă: - distanțierele și pipa nu le pot fixa din șurubul din capul de la gâtul furcii (floarea aia) pentru că este un mic spațiu (milimetric) între floare și pipă Așa că am revenit la vechea pipă până o să găsesc o soluție. Apropo: la Hornbach Berceni am fost invitat să intru cu bicicleta în magazin și să caut ce am nevoie. (Foarte tare!!!!) Numai bine! Adrian Quote Share this post Link to post Share on other sites
tzunoi 279 Posted February 20, 2019 15 minutes ago, IonutA said: distanțierele și pipa nu le pot fixa din șurubul din capul de la gâtul furcii (floarea aia) pentru că este un mic spațiu (milimetric) între floare și pipă nu prea inteleg asta...floarea se poate impinge in jos daca e prea lung surubul. Vezi ca de impins merge dar de tras de ea inapoi, in sus, nu mai poti. Incearca sa descrii mai exact problema.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
IonutA 231 Posted February 20, 2019 (edited) Încerc să explic situația cu, cuvintele mele: - cu pipa atașată de gâtul furcii (și împinsă pipa cât mai jos ca să stea lipită de distanțiere), rămâne un mic spațiu între partea superioară de la gâtul furcii și partea superioară de la pipă, astfel șurubul și capacul/”floarea” când le înșurubezi nu fac contact cu pipa, și rezultă un joc la direcție. Acum s-a înțeles?! îmi cer scuze că nu am un vocabular mai tehnic. Numai bine! Adrian Edited February 20, 2019 by IonutA Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nexus 119 Posted February 20, 2019 Mai trebuie taiata din furca sau o alta pipa putin mai groasa.Fiind prea mica zona respectiva nu stiu daca merge sa pui vreun distantier improvizat.Pipa veche era mai groasa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
IonutA 231 Posted February 20, 2019 (edited) Mă gândeam să mă joc cu diferite distanțiere de diferite mărimi până găsesc combinația bună. Edited February 20, 2019 by IonutA Quote Share this post Link to post Share on other sites
tzunoi 279 Posted February 20, 2019 E o varianta..cu tăiatul furcii. Dar e permanenta si poate mai ai nevoie de ea. Cealalta - baga un distantier jos. Ca de ex https://www.playbike.ro/produs.php?id_produs=43253. E luat la nimereală linkul. Ce trebuie avut grija e ca atunci cand pui distantierul pipa sa depășească câțiva mm gâtul furcii. Quote Share this post Link to post Share on other sites
IonutA 231 Posted February 20, 2019 tzunoi, Mulțumesc pentru ajutor, așa am să fac! Quote Share this post Link to post Share on other sites
IonutA 231 Posted February 21, 2019 Caz rezolvat. Am achiziționat un set de distanțiere din Decathlon, l-am folosit pe cel mai mic din cele 4 inele, am strâns bine și la primul drum scurt totul pare în regulă. Este un pic mai bine cu pipa mai lungă. Mulțumesc Răzvan (Traveller) pentru pipă!!! Numai bine! Adrian 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tzunoi 279 Posted February 21, 2019 Vezi..ca strans bine nu e intotdeauna bine. Procedura e cam asa - slabesti complet pipa din suruburile ei si slabesti complet surubul din capul furcii - cel care se duce in floare. Tensionezi floarea in asa fel incat sa nu mai aiba joc furca - dar nu prea mult ca altfel strici rulmentii/bilele din cuvetarie si dupa acea strangi pipa - recomandat la cat scrie pe ea. Ulterior poti slabi un pic surubul din capul furcii. Dar neaparat ordinea asta - toate suruburile slabitem, tensionezi floarea si apoi suruburile de pe pipa. Ionut. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
IonutA 231 Posted February 21, 2019 tzunoi, Exact cum ai spus tu a fost ordinea de strângere a șuruburilor. Numai bine! Adrian Quote Share this post Link to post Share on other sites
bercyfirst 1 Posted March 8, 2019 Salutare! Doneaza cineva o anvelopa 700 x 28c. Nu contează gradul de uzura, ma interesează doar sa nu îmi deterioreze camera și sa o pot umfla. Este pentru un experiment.... Mulțumesc!P. S. În București. Sent from my SM-N950F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
bercyfirst 1 Posted March 9, 2019 Salutare! Doneaza cineva o anvelopa 700 x 28c. Nu contează gradul de uzura, ma interesează doar sa nu îmi deterioreze camera și sa o pot umfla. Este pentru un experiment.... Mulțumesc!P. S. În București. Sent from my SM-N950F using TapatalkAm jante Mavic pe 13 mm (apropo sunt made in Romania) pe un Canyon mai vechi și în aplicația Mavic îmi calculează lățimea maxima anvelopa 25 ceea ce și am. As face un experiment sa vad ce se întâmplă dacă pun 28. Sent from my SM-N950F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
tzunoi 279 Posted March 9, 2019 Donez roata fata dtwsiss r23db cu butucul muci. Asta înseamnă că rulmentii sunt praf si axul nu pare a face parte din aceeași poveste. Nu are nici capacelelr adaptoare..deci nu stii daca e ar dau through axle. La mine a mers o vreme pe qr da se învârte greu. Jant a si spitele sunt ok. Quote Share this post Link to post Share on other sites
freetools 71 Posted March 9, 2019 As vrea eu roată sa exersez să învăț să spițele. Din ce zona se ridică roata? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Invitat special 318 Posted March 9, 2019 8 minutes ago, freetools said: să învăț să spițele. N-ai scris atent de data asta Quote Share this post Link to post Share on other sites
freetools 71 Posted March 9, 2019 da, da telefonul auto coret aiurea Quote Share this post Link to post Share on other sites
tzunoi 279 Posted March 11, 2019 On 3/9/2019 at 10:40 AM, freetools said: As vrea eu roată sa exersez să învăț să spițele. Din ce zona se ridică roata? As vrea ca roata sa fie folosita..nu facuta praf. Spitele si janta sunt ok - trebuie doar reconstruit/inlocuit butucul. Ar fi pacat sa iti faci mana pe niste roti de sute de euro...plus ca spitatul e mai greu de invatat cu spite plate. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
freetools 71 Posted March 11, 2019 Ok. Nu am știut că e model scump roata. Quote Share this post Link to post Share on other sites
BodoC 1,957 Posted March 11, 2019 Salut@tzunoi. Ce dimensiune are janta?Mulțumesc Quote Share this post Link to post Share on other sites
BodoC 1,957 Posted March 11, 2019 Acum văd. E de șoselistă. Mulțumesc. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tzunoi 279 Posted March 11, 2019 1 hour ago, BodoC said: Salut@tzunoi. Ce dimensiune are janta? Mulțumesc Daca intereseaza pe cineva - ETRTO:18-622 52 minutes ago, BodoC said: Acum văd. E de șoselistă. Mulțumesc. Da - dar daca esti mai usor te poti da linistit pe munte..fara sarituri. Fii-mea (~50kg) avut-o un sezon de MTB asa mai light si nici nu s-a descentrat. Are limita la 130 de kg (tot ansamblul ). Quote Share this post Link to post Share on other sites