Tolstoievski

Inlocuirea cheilor de la suporturile pentru bicicleta

Recommended Posts

Buna seara, prieteni!

 

Incep potolit, ca orice ins care-a comis-o. Pe scurt, am ramas fara cheile de la suporturile de bicicleta, iar de rezerva nu am. Banuiesc ca au ramas cheile pe masina, pentru ca oricat le-am cautat nu le-am dibuit nicaieri. La ora pataniei aveam 3 suporturi pe masina, fiecare dintre ele cu bicicleta aferenta, iar doua dintre ele aveau acelasi numar la cheie. Am reusit sa le deschid pe cele doua cu o cheie de la suportul unui prieten, dupa indelungi incercari cu alte chei. In prezent mai am o singura bicicleta blocata in suport, in privinta careia trag speranta ca m-o ajuta vreun bun samaritean al forumului.

 

Intre timp am trecut peste ingrijorarea deschiderii suportului cu alta cheie si chiar peste uluiala provocata de usurinta cu care am desfacut de pe masina suportul incuiat cu o simpla surubelnita. Am dat deci jos suportul desfacand gheara de prindere pe bare, dar bicicleta e inca infipta in suport si ma codesc sa il distrug.

 

Numerele cheilor de care as avea nevoie sunt 113 (de la suportul inca incuiat) si 174 (de la celelalte doua, pe care le-am deschis cu alta cheie). Daca exista cineva care detine vreuna dintre ele, il rog fierbinte sa mi-o imprumute pentru multiplicare. In cazul in care exista dubii cu privire la curatenia mea sufleteasca, pot face o sedinta foto cu suporturile buclucase.

 

Multumiri nenumarate!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce suporti ai, marca si tip.

Pune daca ai o poza si cu profilul cheii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Presupun că ai ceva suporți Thule, că ăia au cheile numerotate cu 3 cifre, de la N001 la N199. Poți încerca să împrumuți/cumperi o cheie de rezervă de la unul din dealeri (de exemplu Aventuria, dă-le telefon să vezi dacă au cheia 113 ca să-ți deschidă suportul), sau să o comanzi online - dai numărul butucului și câte bucăți vrei, ar trebui să coste câțiva euro o cheie. Uite aici un exemplu în UK, aici altul în Germania, încă unul în Germania.

 

Sau, cu ocazia asta ai putea să iei în considerare varianta de a lua un set de butuci cu chei identice Thule OneKey, o cheie descuie toți suporții și barele. Doar că prețul e un pic cam pipărat pentru comoditatea de a nu căra un ditamai șomoiogul de chei după tine.

 

Din păcate, și butucii ăia de schimb cu cheie unică sunt la fel de slabi din punctul de vedere al securității. Încă n-am găsit pe cineva să facă butuci pentru sistemul Thule mai greu de desfăcut cu șurubelnița.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Culmea culmilor, nu toata lumea are suporti Thule! Dobitoc...

 

Asadar, am Thule Proride 532, iar cheile sunt aceleasi pentru tot ce vine de la Thule: prindere suport, prindere biciclete, prindere bare, cutii bagaje etc. Se prezinta in mai multe forme, cum sunt cele din pozele de mai jos.

 

61c6pwvkrHL._SY355_.jpg

 

productlarge_334.jpg

 

@@puterfixer: Am zis ca ajung la dealeri doar daca epuizez si varianta cu forumul. Tare mi-e ca o sa fiu suspectat de alte ganduri, ca asa poti sa-ti faci chei in ideea de a usura suporturile altora de biciclete. Oricum, cu ocazia asta m-am convins ca n-ar trebui sa ma incred in suportul incuiat nici cat in antifurtul ala de dus la paine. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Încuietorile alea sunt împotriva hoților oportuniști (nepregătiți). Unul hotărât scoate niște sute de euro ca să-și cumpere toată colecția de 200 de chei și apoi își recuperează investiția din câteva bicle (și suporți) demontate fără nici o suspiciune din partea trecătorilor, el având cheia potrivită în mână. Cheile de rezervă se cumpără „la liber” de unde le găsești, nu e ca la produsele de securitate ridicată unde să trebuiască să prezinți cardul cu seria pentru a ți se elibera duplicate...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu incearca 200 de chei. Nu are timp. Sunt scule mai mult sau mai putin dedicate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De aia intrebam. Eu spre exemplu am doua Mont Blanc Barracuda si nu se pupa cheile cu Thule.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@BodoC nu e nevoie să stea să încerce 200 de chei, ci doar să se uite pe butuc la numărul inscripționat și să scoată cheia potrivită de pe lanț.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Portbagaj thule pierdut chei...
Butucoi de pa suporti de bike d epe cadru sunt incuiati. Ceilalti nu....
Ce pot face? Unde gasesc butuci de schimb? Cum ii desfac oe cei incuoati?45cda23d0e3a2f978b33fcbce1a51321.jpg218cd673752dbac98c769f47a046d078.jpg7f8b77628c5311a64fe8207b2705ddb6.jpg492bc933de8c32dafe93b85f6f531fef.jpg

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varianta oficială - le ceri celor de la Thule/ importator ro (https://portbagajeauto.ro/infocenter/puncte-de-lucru) un alt set de chei. Butucul are ștanțat pe el un numar..ala e numarul chei.

Acu..din experienta mea s-a nimerit să am aceleași chei la suport cu ale unu amic..cauta prin prieteni dupa numarul ștanțat pe butuc.

Daca nu si nu da-le un telefon sau du-te direct aici..au multe chei https://portbagajeauto.ro/infocenter/puncte-de-lucru

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

10×
Sun si va dau de veste daca rezolv asa. Mc

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru deschidere în termen scurt, poți încerca la importator o cheie de rezervă, sau întreabă la Aventuria (sau alții care închiriază sisteme Thule) dacă au cheia cu seria de pe butucul tău, Nxxx (între N001 și N199). Te duci pe la ei și pleci cu barele/suporții în portbagaj. Eu am cumpărat chei de rezervă de pe eBay, câțiva euro bucata, că mi-a fost mai la îndemână.

 

Pentru înlocuirea butucilor, poți cumpăra de la Thule kit-uri de butuci de schimb care includ 2, 4, 8, 12 sau 16 butuci, mai multe chei și o cheie specială fără zimți cu care vei scoate butucii vechi afară. Înlocuirea butucilor se face în modul următor:

  • cu cheia veche rotești butucul la 45 de grade (între poziția de închis și deschis) și scoți cheia;
  • introduci cheia fără zimți și scoți încet tot butucul afară;
  • muți cheia fără zimți într-un butuc nou, îl introduci în suport;
  • scoți cheia fără zimți și introduci cheia butucului nou pentru a-l roti în poziția deschisă sau închisă.

Poate găsești pe eBay butuci cu chei la prețuri mai bune, de la oameni care înlocuiesc butucii de la componentele lor cu un kit din ăsta mai mare pentru a avea o singură cheie pentru toate. Tot ce-ți mai trebuie atunci e acea cheie fără zimți cu care să faci mutarea; pentru asta poți chiar întreba la orice atelier de copiat chei dacă îți pot vinde o cheie blank care să se potrivească într-un butuc Thule.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa vad ce chei am pe acasa poate gasesc sa te ajut sa desfaci suportul daca mai este de actualitate...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am fost la portbagajeauto.ro am comandat cheile lipsa si la ce cheie nu aveau (dura 4sapt comanda) am inlocuit butucii (erau descuiati).
Problema rezolvata!

Multumesc!

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.