Perfidus

PMUD pentru polul de crestere Craiova

Recommended Posts

Odata cu alte cateva orase importante din tara, pentru Craiova se va realiza un Plan de Mobilitate Urbana Durabila, pe baza unui proiect finantat prin fonduri UE si BERD, pe programul Regio.

Proiectul a fost atribuit prin licitatie unei asocieri de firme: PTV Group si  TTK (Germania) alaturi de Search Corporation SRL (Romania).

 

Am adresat in doua randuri urmatoarea intrebare (pe mail) directiei proiecte din cadrul Primariei Mun. Craiova, insa nu am primit nici confirmare de citire nici raspuns.

 

"Stimate Domn/Doamna,

 
Ca simplu cetatean responsabil si interesat de soarta Municipiului Craiova - oras candidat la titlul de Capitala Culturala Europeana - doresc sa fiu cat mai informat in legatura cu viitorul urbei si in acest context ma simt indreptatit sa va solicit sa-mi puneti la dispozitie urmatoarele informatii referitoare la stadiul de derulare al proiectului de realizare PMUD (Plan de mobilitate urbana durabila) despre care am aflat ca ar avea termen de finalizare undeva in luna iulie si despre care am gasit doar un comunicat in presa locala si nimic altceva pe situl primariei:
 
- care sunt organizatiile din partea cetatenilor care au fost sau vor fi consultate in cadrul proiectului
- in ce masura discutiile purtate pana acum de realizatorii proiectului au avut in centrul atentiei PIETONII si BICICLISTII, si in ce masura  Primaria s-a implicat prin organizarea de consultari cu reprezentantii biciclistilor (exista in mediul online cateva astfel de comunitati ale biciclistilor olteni)
 
- informatiile disponibile public despre cele doua companii straine implicate in proiect: PVT Transport Consult GmbH si Transport Technologie-Consult Karlsruhe GmbH arata expertiza acestora in special in domeniul traficului auto si a transportului in comun; in ce masura aceste companii au demonstrat experienta similara in proiecte pentru mobilitate durabila, in care traficul auto si cel in comun sunt pe ultimele doua locuri in piramida mobilitatii? 
- ce experienta similara a demonstrat in cadrul selectiei de oferte SC Search Corporation SRL in realizarea unor astfel de planuri de mobilitate durabila? Implicarea sa anterioara in proiectele de semaforizare de pe axa Est-Vest si de pe Bvd. Dacia-Bvd.Decebal - este de natura sa ma ingrijoreze; aceste doua proiecte care au costat enorm de mult producand rezultate extrem de slabe totodata in cadrul acestora solutiile pentru biciclisti fiind complet ignorate.
- cunoscut fiind faptul ca un PMUD are ca punct de plecare o cercetare amanuntita a situatiei existente si proiectarea pentru viitor a unor situatii de trafic, cu accent nu pe trafic ci pe accesibilitate si calitatea vietii, va rog sa-mi comunicati ce evenimente viitoare veti organiza ca si consultari cu publicul.
Ca persoana activa ce foloseste frecvent bicicleta ca mijloc de transport, nu numai ca recreere, astept cu interes raspunsul dvs."
 
Intre cele doua scrisori au trecut deja trei luni. In luna aprilie a aparut un anunt (cu greu l-am gasit) prin care se lansa o asa zisa consultare publica, o aplicatie web care se putea accesa de pe pagina Facebook a proiectului  (https://www.facebook.com/588214194640242) - aplicatie la care am reusit sa contribui personal cu semnalarea unor probleme legate de transport (atat auto cat si pietonal sau cu bicicleta). In acest moment consultarea s-a incheiat si aplicatia nu mai este functionala. Ca relevanta a consultarii este de mentionat numarul de aprecieri ale paginii: 53 (cincizeci si trei). Sunt curios cat au fost cheltuielile de promovare in bugetul proiectului. In cca 2 luni proiectul se va finaliza si vom avea un PMUD servit de firmele de mai sus, ca la carte - adica bifat si consultare publica, nu-i asa?
 
Urmatoarea scrisoare va fi o petitie adresata Primarului.
Stam si asteptam dupa altii sa faca treaba de mantuiala sau ne implicam/vociferam?

 

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@Perfidus

Te felicit si-ti doresc succes in ce ai inceput. Cred ca important este ca un numar cat mai mare dintre craioveni sa ia atitudine in aceasta problema.

Stiu ca un proiect cu o finantare externa are de regula si o autoritate de management a proiectului . Poate n-ar strica sa mergeti tintit catre aceasta AMP, si in cazul in care nu primiti raspuns sa escaladati problema, prin email-uri catre finantator.

 

Bafta multa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gaseste si alti oameni interesati si lucrati impreuna. 

Mai jos ai datele de contact ale celor care trebuie sa-ti raspunda la intrebari (stergi tu pauzele din adresele e-mail)
 

PTV Transport Consult GmbH – Germany

Rainer.Schwarzmann  (la)  ptvgroup. com

 

SEARCH CORPORATION SRL - Romania 

 

david.suciu  (la)  searchltd.ro

 

Anca.Branzarea  (la)  searchltd.ro

 

Simona.manea  (la) searchltd.ro

 

Craiova - Carmen VIŞAN

Str. Aleea Teatrului, nr.2A, Craiova,

judetul Dolj

Tel.: 0251/414904; 0251/418 240; 0251/ 412 780; 0251/ 411 869;

Fax: 0251/412.780

 

carmen.visan (la)  adroltenia.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şedinţă de lucru PMUD Craiova

În urma finalizării unei noi etape din cadrul procesului de elaborare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru polul de creştere Craiova, în data de 20 mai 2015, la sediul Primăriei Craiova, a avut loc o şedinţă de lucru pe a cărei ordine de zi s-au aflat următoarele puncte:

 

  1. Stadiul proiectului, activităţile derulate, tipuri de date colectate;

Metodologia de elaborare a planului de mobilitate; corelarea cu documentele strategice existente; obiective;

Modelul de transport. Beneficiarul modelului de transport şi a PMUD (aspecte administrative);

Analize realizate privind mobilitatea, principalele probleme identificate, obiectivele operaţionale şi posibile măsuri;

Ipoteze de dezvoltare;

Strategia de dezvoltare: Obiective strategice şi operaţionale, indicatori, măsuri;

Cadrul instituţional şi finanţarea sectorului de transport;

Consultarea publică. Evaluarea rezultatelor aplicaţiei on-line;

Acţiuni viitoare. Discuţii.

 

Alături de Comitetul de Coordonare al Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, la şedinţă au participant reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării  Regionale şi Administraţiei Publice, Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, JASPERS, Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dolj, Poliţiei Locale a Municipiului Craiova, Regiei de Transport Craiova, Consiliului Judeţean Dolj, Primăriei Craiova, precum şi experţii consorţiului de firme care elaborează Planul de Mobilitate.

 

Sursa: http://www.metropolacraiova.ro/

 

Dupa cum se vede, nu a participat nici un invitat din partea vreunui forum al craiovenilor, fie el de biciclisti fie el de automobilisti.

Din pacate si acest eveniment a beneficiat de mediatizarea minunata de pana acum, eu am aflat abia astazi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@ombun , am primit in sfarsit raspuns din partea Search Corporation - prin managerul de comunicare al consortiului de firme ce lucreaza la proiect.

Bine ca am trimis mesajele si catre ADR SV Oltenia, de la Primarie nu ma mai asteptam la nici un raspuns. Le-a luat doua saptamani sa-mi raspunda insa mi-au scris o epistola de trei pagini, in CC trecand pe toti cei implicati in proiect.

Imediat am fost contactat telefonic de reprezentantul BERD - A.Raducu, cu care am purtat o conversatie civilizata de 15 minute, de am crezut pentru moment ca nu suntem in Romania. Deci, daca gasesti pana la urma pe cine trebuie, vei fi ascultat. Important e sa nu ne descurajam.

 

cristi AKA perfidus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuie sa activati comunitatea. Schimbarile propuse nu vor fi pe placul politicienilor. Doar comunitatea poate fi cea care sa sustina implementarea planului, indiferent de cine e la Primarie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vesti bune - cred. Doamna Aura Raducu de la BERD tocmai e propusa Ministru al Fondurilor Europene in Guvernul Ciolos. 

Acum sper ca nu va lasa de izbeliste proiectele PMUD din tara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.