amnd

Recomandare pompa

Recommended Posts

Hello.

 

     Imi puteti recomanda, va rog, o pompa mare cu manometru, pentru bicicleta si cu care sa pot umfla rotile la 7 bari, avand un buget maxim de 150 lei? As vrea sa fie compatibila cu ventilele Schrader si Presta.

     In Decathlon am vazut 5 pompe de la 3 producatori: Sks, B'Twin si Zefal. Aici, pe forum, am citit despre Giyo, dar discutia era din 2011 si nu stiu daca mai este de actualitate calitatea acestor pompe in comparatie cu cele de la Decathlon.

Tot aici pe forum am citit ca schimbarea conectorilor pentru ventile nu trebuie sa se faca printr-o maneta, ci manual. Imi poate spune cineva motivul?

     Din cele 5 pompe din Decathlon, doar una mi s-a parut mai ok, restul avand fie maneta de schimbare a pozitiilor pentru ventile, fie niste mustiuce din plastic ce trebuiau atasate pompei si nu mi-au parut foarte rezistente, dar nu ma pricep foarte bine, asa ca cel mai bine ar fi sa cer niste pareri avizate. Singura diferenta intre Decathlon si alte magazine ar fi garantia de 2 ani si probabil disponibilitatea de a o schimba mai usor, spre deosebire de Emag unde am vazut o pompa Giyo, dar nu stiu cum ar da curs garantiei dupa 10 luni.

 

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valva auto (Schrader) / Valva Presta / Valva Dunlop (sistemul ala vechi cu varnis)

 

7422_537x500_Mounting_Information.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am una GIYO GF-35P pe care am dat vreo 60 si ceva de lei. In afara de capatul penibil al furtunului, care-i din plastic si are o piesa de plastic reversibila in functie de tipul valvei, e destul de bine facuta. Diametrul pistonului e cam mare si trebuie sa fii hotarat daca vrei sa ajungi la presiuni mari. La cursiera, cu un pic de bunavointa bag 9-10 bar, mai mult n-am incercat si nici nu-mi trebuie. Una peste alta, la banii pe care i-am dat, n-am ce-i reprosa.

18947_17333_5385fc5799ead.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumesc pentru cele doua raspunsuri.

Speram la mai multe recomandari, dar daca nu se poate, asta e. Ce nu imi este mie clar deloc - care este diferenta intre toate tipurile de pompe de la acelasi producator? La Giyo sunt vreo 20 modele care par sa faca acelasi lucru, dar pretul diferit indica totusi o diferenta de ceva. Ce anume nu imi este clar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pot diferi materialele folosite, destinația (MTB - volum mare/presiune mică vs cursieră - volum mic/presiune mare), dotările (accesorii pentru umflat, manometru, rezervor pentru tubeless).

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut ! Eu pot recomanda ce utilizez în prezent și verificat cu un manometru industrial, Giyo GF-01N de la playbike =151 lei (caută și comandă înainte la www.playbike.ro). Bagă până la 11 atmosfere real la anvelope 20/622, are presta și auto, din păcate scoate un fel de sfârâit la pompare.  La banii ăștia nu există pompă cu garnitură la piston din piele care să țină ani de zile !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce a așa piperat? Cumperi echivalentul unei pompe de podea + o tijă de șa din inox lungă de 58cm.

Succes la găsit cadru cu ST de 33.9mm diametru interior (sau 34.9 + adaptor).

Edited by otsdr

Share this post


Link to post
Share on other sites
ideea este foarte interesantă, prețul în schimb e exagerat de piperat (50$):

 

Comparat cu ce? Eu am dat 120 de lei pentru o pompa de podea din decathlon. O am de vreo 3 ani, e impecabila. Doar ca nu e portabila, evident. SI portabilitatea se plateste suplimentar. Pana la 50 USD nu mai e mult.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ce a așa piperat? Cumperi echivalentul unei pompe de podea + o tijă de șa din inox lungă de 58cm. Succes la găsit cadru cu ST de 33.9mm diametru interior (sau 34.9 + adaptor).

 

Da, e bun punctul tău de vedere, eu mă gândeam doar la utilitatea de pompă când comparam prețul și mă gândeam la pompa mea de 9 lei din Dechatlon.

Au un filmuleț acolo și zic că vor scoate și alte dimensiuni. :)

 

Comparat cu ce? Eu am dat 120 de lei, mi se pare pentru o pompa de podea din decathlon.

Cu pompa mea portabilă de 9 lei din Dechatlon :))

Da, până la urmă merită 50$, dar să scoată și pe alte dimensiuni. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.