Sign in to follow this  
nadrian

Sfat achiziționare bicicletă

Recommended Posts

Salutare,

 

   Aș dori să imi achiziționez o bicicletă pentru timpul liber, potrivită pentru orice tip de traseu, oraș, munte, etc..., având în vedere ca ultima mea bicicletă a fost un Pegas amărât prin anii 90, apelez la voi și vă rog să ma ajutați cu achiziția unei biciclete profesionale care să ma tină și să fie de calitate.

M-am uitat pe mai multe situri web și aș vrea să stiu dacă iși merită banii și e ceea ce am nevoie, este vorba de Nakita Blaze C Expert . Prețul nu e un impediment, vreau ceva de calitate superioară care să țină o vreme bună.

 

 

Vă mulțumesc anticipat.

 

- Adrian

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

de ce bicicletă "profesională", ce înțelegi prin profesională ? Ai de gând să participi la concursuri și să te bați pentru podium ?

 

Nu prea există o bicicletă bună la toate, dacă banii nu-s o problemă răspunsul corect e minim 2-3 biciclete ;)

 

Indiferent ce alegi, contează mult dimensiunea cadrului și asta se alege în funcție de corpul tău ( înălțime, lungime picioare etc. )

 

 Nakita aia e un exemplu de marketing mârșav, reducerea afișată e că să ia ochii, e o dotare destul de bună dar eu un producător din eșalonul secund. Plus că pe site au doar mărimea 48

 

Dacă e prima bicicletă, eu îți propun să iei așa ceva: Scott Aspect 910, e destul de versatilă ca să o folosești și pe șosea (trekking, nu curse ) și pentru poteci de munte ( nu downhill - nici nu cred că o să vrei la început ). După ce o să te dai destul cu ea o să vezi singur dacă e suficientă sau vrei și alte biciclete ;)

 

 

Și repet, atenție mare la dimensiunea cadrului daca ai 1,70 m o să fie cam nasol să te dai pe o biclă cu un cadru XL , orice producător serios îți dă un ghid/tabel orientativ cu mărimi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

 

    Mulțumesc mult pentru răspuns. Idea cu "profesională" e legată de calitatea produsului (sunt prea sărac să cumpăr ceva ieftin), vreau ceva să tină, și preferabil doar una, nu 3. În principiu aș avea nevoie de o bicicletă care să fie ok pentru un traseu de munte (nu downhill) si în același timp un traseu de oraș, exact cum ai precizat și tu, un compromis ceva... dar să fie piesele de calitate să nu am probleme cu ea din prima.

Cât despre corp, eu am 1.86m, 110Kg și 85cm lungimea picioarelor (sper că am măsurat cum trebuie). M-ar interesa ceva cu piese shimano, sau nu știu, poate știi tu ceva mai ok, eu pe oricine întreb imi pomenește de shimano.

 

Mulțumesc încă odata pentru răspuns și te rog dacă ai timp să ma ghidezi spre un produs bun folosind datele precizate mai sus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this