Daniel Birghilescu

TDJ - Tura de Joi (în general seara, pe asfalt, prin jurul Bucureștiului)

Recommended Posts

Chestii generale, ce nu le mai reluăm în fiecare săptămână:

Tura se ține numai in condiții de vreme favorabilă.

Tura se ține chiar si dacă nu vine inițiatorul acesteia.

Dacă într-o săptămână nu este afișat un anumit traseu, oricine poate face propuneri.

Tura se dorește a fi un prilej de antrenament pentru toată lumea, dar, cine vrea, poate veni și la rulaj sau la plimbare. Din acest motiv, se crează mai multe grupuri, în funcție de viteza cu care dorește să ruleze fiecare.

Inițial, evenimentul a fost creat pe facebook (și nu va dispărea de acolo). Cum unii nu au cont pe facebook, alții nu au cont aici. Din acest motiv, la tură apar mult mai mulți participanți decât se afisează în acest topic.

 

Traseul are în general între 40 si 100 km.
Locul întâlnirii poate varia de la o săptămână la alta.
Ora întâlnirii: 19:15 (în general)
Ora de plecare: 19:30 (în general)

Știu că unii preferă să se plimbe pe lumină. Pentru aceștia, există topicuri separate:

 

Six O'clock - Bucuresti - Intalnirea Zilnica De Pedalat

Planificator ture pentru bucuresteni (SOSEA)

Planificator ture pentru bucuresteni (MTB - Off Road)

Prezentul topic a fost creat penru cei ce nu pot ajunge la celelalte ieșiri.

 

Regulament de participare:

1. Nu există organizator sau închizător de pluton, dar fiecare putem contribui la buna desfășurare a antrenamentului.
2. Ca urmare a regulii numărul unu, fiecare va trebui să-și poată purta singur de grijă, adică să fie autonom. Teoretic, asta înseamnă că:
- nu-ți este teamă că ai putea rămâne în urmă; 
- ai cameră, kit de pană și îndemânare pentru a le folosi;
- ai lumini și vestă sau haine cu elemente reflectorizante;
- ai apă pentru aproximativ 2 ore sau 40 km;
- bicicleta este într-o stare foarte bună de funcționare;
- telefonul este încărcat și ai pe cine chema în eventualitatea în care ar trebui să te recupereze cineva de pe traseu;
- cunoști foarte bine traseul și zona prin care trece acesta, te poți întoarce acasă din orice loc, și în caz de nevoie poți explica la telefon poziția oricărui punct în care te-ai putea afla.
3. Dacă ai probleme sau faci pană, nu există garanția că se oprește tot grupul să te aștepte sau să te ajute! Ai totuși șanse să-i prinzi la următorul punct de hidratare. Această regulă nu exclude oferirea de ajutor către un coleg aflat în dificultate, ci doar atrage atenția că s-ar putea să nu mai fie nimeni în spate care să te observe și să se oprească pentru a te ajuta.
4. Deoarece ne prinde noaptea pe traseu, iar drumul nu este mereu iluminat, fiecare trebuie să aibă lumini puternice. Astfel, obstacolele vor putea fi observate la timp și semnalizate corespunzător celor din spate.
5. Nu există o viteză maximă. Fiecare pedalează cu cât dorește (sau cu cât poate :) ). Totuși, performanțe mai bune se obțin când se pedalează în grup, și se face schimb de trenă. În acest sens, recomand formarea unuia sau mai multor grupuri, în funcție de numărul de participanți și de viteza de deplasare. Aceste grupuri se formează ad-hoc, după ce scăpăm de semafoare sau după ce plecăm de la punctul de hidratare. Vă recomand să nu măriți brusc viteza, în speranța că se pot ține și alții după voi. Atenție și la urcări, deoarece acolo se rup grupurile de obicei. O mică regrupare (prin reducerea vitezei) după fiecare coborâre este mai mult decât bine-venită.
Nu vă recomand să încercați să-i prindeți pe cei din față, dacă nu sunteți siguri că puteți face rapid asta, și că apoi puteți tine pasul cu aceștia. Mai bine sunteți atenți când se apropie următorul grup, și continuați cu acesta.
6. Deplasarea se va face numai câte unul, cu excepția cazurilor în care se efectuează depășiri sau schimb de trenă.
Schimbul de trenă se face trecând în spate prin partea stângă a plutonului (adică nu pe la bordură). Ultimul din pluton, anunță înainte să-l depășească, pentru ca cel ce a stat la trenă să accelereze din timp și să nu rămână în urmă.
7. Nu încurajez consumul băuturilor alcoolice la acest tip de tură. (nu știi când dă o mașină peste tine, și dacă ai băut o bere, automat ești vinovat...)
8. La punctele de hidratare, fiecare stă cât dorește, neexistând obligația de a-i aștepta pe toți.
9. Traseul este prezentat cu caracter orientativ și poate fi modificat în funcție de evenimentele ce au loc în timpul desfășurării turei. Totuși, el trebuie studiat de către toată lumea, pentru a nu rata viraje importante, astfel atrăgând și pe alții pe un alt traseu.
10. Recomand purtarea căștii de protecție (nu se știe când cazi, sau când cade cel care este imediat în fața ta).
11. Știi să stai în plasa cuiva, și înțelegi că dacă ceilalți fac asta, iar tu nu, mai devreme sau mai târziu nu vei mai putea ține ritmul cu ceilalți.
12. Tura nu se termină neapărat în locul în care a început. De îndată ce am intrat în București, este OK să te retragi spre casă. 

Vremea:
http://www.meteoblue.com/en/romania/weather-bucharest
http://www.accuweather.com/ro/ro/bucuresti/287430/hourly-weather-forecast/287430
http://goo.gl/elBW15
http://www.meteox.com/forecastloop.aspx?type=1&continent=europa

Tura este o plimbare sportivă în scop recreativ, ce se încadrează în prevederile legii 60/1991, articolul 3.

Spor la pedalat!


Pentru 27 August: TDJ #38

 

Traseul propus are 75km, la care fiecare-și adaugă drumul până acasă :)
http://ridewithgps.com/routes/10019631

Puncte de hidratare (opționale, și la care stăm puțin, pentru a nu ne răci): 
Km 23.5, in Vlădiceasca, primul magazin pe partea dreaptă.
Km 52.3, în Moara Vlăsiei. Avem cișmea și magazin (dacă va mai fi deschis)

Locul întâlnirii: Parcul Herăstrău, intrarea de la Arcul de Triumf
Ora întâlnirii: 19:15
Ora de plecare: 19:30 (fix)

 

Cine vine?

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parerea mea este ca ar trebui sa evitati deplasarea cu bicicleta pe timp de noapte, mai ales pe soselele neiluminate din jurul Bucurestiului numai pentru ca e racoare afara si nu aveti timp in cursul saptamanii.

Pericolele la care va expuneti si la care ii expuneti pe ceilalti participanti la trafic sunt mult mai mari decat beneficiile.

Ca alternativa va recomand naveta cu bicicleta la serviciu sau plimbari in parc, pe langa turele de la sfarsitul saptamanii.

 

Pe de alta parte, desigur, traim intr-o tara libera, poate prea libera...

  • Upvote 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este oarecum în natura umană să încerci să-i convingi și pe alții să nu vină, dacă tu nu vrei să vii. Așa cred că a apărut și proverbul "Să moară și capra vecinului".

Am detaliat încă de la început motivele pentru care pedalăm seara, nu cred că mai aveau rost dezbateri pe marginea orei de plecare.

Sunt unii ce nu au altă soluție. De exemplu, nu pot merge cu bicicleta la muncă (lipsa spațiului de depozitare, transpirație, sau cine știe ce alte motive mai au).

Da, vă dau totuși dreptate. Seara, este un risc în plus, care se adaugă celorlalte ce există oricum și ziua. De aceea am insistat pentru a avea în dotare lumini puternice.

 

Tura de astăzi se ține sigur, deja suntem 18.

Poate veni oricine, indiferent că anunță aici sau nu. Evenimentul este public, mereu apar colegi noi de pedală.

 

Nu am găsit o soluție să adaug aici poze, alta decât aceea de a pune un link spre un site extern. Mai caut. Până găsesc, încerc un test, punând o poză cu traseul.

 

Toate cele bune!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Este oarecum în natura umană să încerci să-i convingi și pe alții să nu vină, dacă tu nu vrei să vii. Așa cred că a apărut și proverbul "Să moară și capra vecinului"

 

Am exprimat o parere personala pe care am incercat sa o argumentez. Sunt sigur ca vin tineri entuziasti, mai mult sau mai putin antrenati, mai mult sau mai putini cunoscatori ai regulilor de circulatie si ai regulilor mersului in pluton.

In descrierea evenimentului ai insistat asupra faptului ca fiecare e "pe barba lui", mie mi se pare important de spus ca unii s-ar putea sa nu stie exact cu ce se mananca treaba asta . Daca n-au lumini corespunzatoare ii opreste cineva sa plece?

Despre invidie, cu atat mai putin; vorbim despre un lucru pe care il pot face oricand dar am ales sa nu-l fac. Poate n-ai inteles proverbul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

asteptam poze de la eveniment

Uite aici un rezumat de astăzi. Pozele sunt făcute cu un "amărât" de telefon. Există și înregistrarea pe STRAVA, feedback pe eveniment de la ceilalți participanți, etc. Totul este public, nu este necesar login. Încă nu am descoperit cum să fac pozele să apară în postări, dar nici nu am avut timp să studiez această posibilitate.

 

Simt că aici, pe forum, mă lupt cu morile de vânt. Mai am totuși energie pentru câteva încercări :)

 

Știe cineva dacă este permis să anunț următoarea tură de joi pe "Six O'clock" și pe "Planificator ture ... SOSEA", punând link spre acest topic?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic ca nu te lupti cu morile de vant, pur si simplu e vorba de eficienta net superioara in organizarea de evenimente si recrutarea de participanti pe care o ofera fb, fata de interfata forumului. In plus, exact tipul de participant susceptibil sa vi se alature il gasiti mai degraba pe fb decat aici. Eu, de exemplu, dupa o zi de munca terminata la ora 18, am energie sa merg pe jos pana acasa 5 km, dar in nici un caz sa trag de bicla cu 32.5 km/h. Probabil ca multi dintre cei care au citit aici au motive (altele decat al meu) sa aleaga alt fel de bicicleala. Ture antrenante si fara evenimente!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joi, 03.09.2015, TDJ #39:

Întâlnirea la 19:15 la Arcul de Triumf;

Plecarea, exact la 19:30;

Traseu, 63 km: http://ridewithgps.com/routes/10170952;

Punct de hidratare (opțional, și la care stăm puțin, pentru a nu ne răci): Km 29.6, în Moara Vlăsiei. Avem cișmea și (poate) magazin, dacă va mai fi deschis.

 

Nu este neapărat să anunțați aici că veniți, pentru a vedea colegii de forum că pedalați noaptea. 

Tura se ține oricum. Joia trecută am fost peste 20, și am rulat în două grupuri: Unul cu 32.5 km/h, celălalt mai sus (puțin peste 35).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unui neamt si nu numai, probabil ca oricat i-ai spune "ne intalnim la 19.15 ca sa plecam la 19.30" tot n-ar intelege cum vine asta. Nu e o acuza cu referire directa la initiator, asa vad ca se poarta pe forum, de fapt ca un stravechi obicei romanesc, unde data fiind dezorganizarea generala, inclusiv in ce priveste punctualitatea, sau care chiar porneste cu lipsa punctualitatii, trebuie sa te adaptezi la ea, cu masuri in genul acesteia. 

Scuze de off topic.

Succes.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anunt ca vin. Nu m-am prins, e de bine sau nu ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Punct de hidratare (opțional, și la care stăm puțin, pentru a nu ne răci)

 Cred că vă răciti doar dacă intraţi în frigiderul de la punctul de hidratare. Îs minim treij de grade la ora aia. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simt că aici, pe forum, mă lupt cu morile de vânt. Mai am totuși energie pentru câteva încercări :)

 

De ce spui ca te lupti cu morile de vant? Daca vei continua sa prezinti evenimentul, atat inainte cat si dupa desfasurarea lui, vor fi cititori si de aici care se vor alatura si poate vor avea si ei ceva de postat. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anunt ca vin. Nu m-am prins, e de bine sau nu ?

Salut Gabi,

Din păcate eu nu ma simt prea bine, motiv pentru care nu voi veni astazi.

Tura se tine, pe facebook s-au anuntat deja 16 participanti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacă vremea va permite (adică dacă asfaltul va fi uscat și nu vor fi șanse mari de ploaie), tura se va ține si pe 10.09.2015 (TDJ#40):


Întâlnirea la 19:15 la Arcul de Triumf;


Plecarea, exact la 19:30;


Același traseu ca data trecută, 63 km: http://ridewithgps.com/routes/10170952;


Punct de hidratare (opțional): Km 29.6, în Moara Vlăsiei. Există cișmea, poate și magazin (dacă va mai fi deschis).


 


Din păcate eu nu voi putea ajunge, dar estimez ca la start vor fi în jur de 10 - 15.


 


Joia trecută au fost peste 25, și s-a rulat în două grupuri: Unul cu 32.5 km/h, celălalt peste 35.


Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now