Poseidon

Rotite Acera RD-M360

Recommended Posts

Cele doua rotite ale schimbatorului spate Acera RD-M360 au o uzura mare si ma bate gandul sa le schimb. Problema e ca nu am gasit pe nicaieri rotite de schimb; m-am uitat pe cateva situri ale comerciantilor locali si la cei trei mari nemtzi (BD, BC si B24), fara succes insa. In cazul in care nu voi gasi, n-am alta varianta decat sa cumpar un schimbator nou.

 

Pt a nu ma grabi cu achizitia unui nou schimbator, am zis sa intreb pe aici, poate stie cineva: se mai gasesc rotite pt schimbatorul Acera RD-M360 8 viteze? :-??

Share this post


Link to post
Share on other sites

este una mai mare si una mai mica?

 

aia e versiunea veche rd-m340 cu rola mare de 15 jos

Share this post


Link to post
Share on other sites

30 de lei doua rotite?

Cu banii astia pot sa-mi iau un Tourney nou sau un set de rotite de aluminiu cu rulmenti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e vorba de rotiţe cu 13 dinţi? Am căutat şi eu... am găsit la cineva cu 20 lei setul. Oricum, mai jos de 20 - 25 lei nu o să le găseşti. Cele din link-ul de mai sus de 29 lei erau 25 acum vreo 3 luni. Acum cică-s la reducere... :))

Mai există soluţia unor rotiţe în stare ,,semibună", se pot găsi pe la diverşi meşteri (eu cu greu am găsit una tocmai la Bebe din Dorobanţi), rămase după diverse upgrade-uri sau reparaţii, dar trebuie mult noroc să găseşti 2 şi să mai fie şi OK.

 

Inutil să mai spun că după ce am schimbat rotiţele, 300km mai încolo s-a rupt lanţul cu tot cu schimbător şi ureche (bine, fără legătură cu rotiţele), aşa că oricum a trebuit un schimbător nou. Da' măcar acum am 2 rotiţe noi de rezervă pentru peste vreo 2 ani când s-or toci cele de pe noul schimbător.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, sunt de 13 dinti ambele. La 25 lei un set nou m-as baga, avand in vedere ca schimbatorul e cam 70-75 lei iar al meu nu da semne de oboseala - ramane reglat si schimba precis, doar ca nu e rapid. Pt cine merge de agrement, e mai mult decat acceptabil. Pt "sportisti"... :D

 

Mai jos o poza "calda" cu "obectul" dupa mica iesire de azi...

 

20150920_142127_zpsnlkm55zs.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai bine intoarce-le si mai baga cateva mii de km. Nu sunt chiar asa de uzate...

Intre timp poate gasesti altceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am mai auzit de treaba asta cu intorsul rotitelor... M-am uitat azi la ele iar uzura este uniforma, nefiind mai pronuntata pe vreuna dintre parti (interior/exterior). Insa, diferenta de uzura se poate constata cu ochiul liber intre cele doua rotite, cea de jos avand o uzura mai pronuntata decat cea de sus, asta acumulata in cei cam 20.700km facuti pana acum. In curand voi schimba lantul si de aceea m-am gandit sa pun si rotite noi, asta fiind singurul motiv pt care le-as schimba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu, e al treilea. Am spus ca "In curand voi schimba lantul" dar nu si ca asta e primul lant. Cunosc pe cineva cu un lant xtr ce a facut muuult peste 20k cu el dar asta e de un alt topic. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now