Sign in to follow this  
Claudiu Moga

Tura in Alpi – 2009

Recommended Posts

Topic creat cu acordul lui @@Claudiu Moga, printr-un split de aici:

http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/2639-cicloexpeditie-in-alpi-2009/page-1

 

 

 

A venit momentul sa imbunatatesc topicul si sa va descriu cu poze frumusetile Alpilor Austriei si cei Bavarezi unde traieste Frank, prietenul nostru:

Am intrat putin in Slovenia, apoi o panta de 17% m-a anuntat ca-n Austria o sa ma lupt cu cele mai dificile pante din Europa si poate chiar din lume. Aici raman impresionat de frumusetea caselor.

mariana%2B4alpi%2B1.jpg

Langa localitatea Bad Gleichenberg m-am intalnit cu un corpolent ciclist austriac dar bine antrenat cu care am avut cateva pante de 15% la care s-a descurcat foarte bine tipul. L-am impresionat cu tura mea. Ne oprim intr-un sat si savuram un spritz la o discutie. Ador satele din Austria! Intr-unul din ele vad o pictura cu sfanta Margareta.

pictura%2Bcu%2Bsfanta%2BElisabeta.jpg

Apoi au urmat nenumarate pante de pana la 20% pe drumuri secundare, am evitat orasul Graz sa scap de trafic si iata-ma in sfarsit la poalele Alpilor Austriei pentru a doua oara in viata mea. In 2007 am mai avut o astfel de expeditie de traversare a Alpilor in care am reusit 42 pasuri alpine in 4500km. 
A inceput ploaia si dupa orasul Koflack am fost invitat la un chef la ziua unui motociclist unde am petrecut de minune. Ziua urmatoare am facut pe ploaie primul pas omologat de clubul BIG in tur, pasul Gaberl(1551m). Se urca la greu.

2%2Balpi%2Bm.jpg

Dupa ce urc vreo 2 ore ajung in varf unde ma opresc la o cabana sa mananc ceva. Aici cumpar cea mai scumpa prajitura din tot turul care costa cat o sticla de vin de Jidvei. dupa ce scap de ploaie pornesc la drum si ma bucur de un peisaj pitoresc cu cateva serpentine.

Gaberl%2Bsattle.jpg

Apoi cobor si ma opresc la o sarbatoare campeneasca intr-un sat de la poalele muntilor unde am parte de o petrecere de exceptie, dansez cu superbe fete, sunt racolat de o baba bogata dar alcoolica care ma duce la ea acasa si-mi da o vila intreaga in primire. Iata-ma asadar traind ca un pasha si relaxandu-ma la greu.
 
Ziua urmatoare ma despart cu lacrimi in ochi de baba si-i promit ca voi reveni. In orasul Judenburg unde sunt impresionat de un turn medieval ce avea peste 80m, aici imi pune mama prin Western Union 100euro sa pot continua tura.
Frumoase cladiri gasesc aici.

07.jpg

Edited by gibonu
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aici intalnesc un negru din Ghana care ma incurajeaza sa-mi caut de lucru prin vest caci eu fiind alb voi avea mai multe sanse ca el. Pornesc mai departe si pedalez in zona de sud a muntilor Rottenmanner Tauern. Mai fac o catarare spre Frauenburg, apoi am o coborare spre Schoder.

De aici urmeaza o superba catarare BIG: Solk Pass(1790m). Am de facut 13 km de serpentine cu panta de pana la 15%.

peisaj%2Bspre%2Bsolka%2Bpass.jpg

In varful pasului intalnesc mult grohotis si o capela unde merg sa ma inchin, multumind Divinitatii ca am ajuns din nou in mult indragitii mei Alpi.

Solka%2Bpass.jpg

Bicicleta mea Kona Sutra merge excelent, sunt fericit ca am facut un nou BIG. chiar in pas gasesc si o portiune cu zapada.

Solk%2BPass.jpg

Urmeaza o coborare in serpentine spre localitatea turistica St Nikolai situata in Parcul Natural Solktaler. Aici fac o bine meritata pauza de masa. Niste cascaval si sunca merg foarte bine.

St%2BNikolai%2Bim%2BSallktall%2Bspre%2Bs

Cobor apoi si intru in drumul E651 si pedalez pe langa raul Enns, dar in curand gasesc un drum secundar iar din localitatea Schaldming, incepe o frumoasa catarare spre un nou BIG: Hochwursen Hutte(1849m).

Catararea este dura cu serpentine stranse si pe alocuri drumul are portiuni cu petris.

Hochwursen.jpg

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozele care vin dupa textul "In varful pasului intalnesc mult grohotis si o capela unde merg sa ma inchin, multumind Divinitatii ca am ajuns din nou in mult indragitii mei Alpi." par facute in doua momente diferite, care e povestea lor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va marturisesc, ca personal in aceasta tura am facut doar 36 poze, pt. ca aveam un aparat foto vechi cu film. Restul pozelor le-am gasit de pe net sau am rugat straini sa-mi faca niste poze. Mare pacat asadar caci am facut un tur cu zeci de pasuri in Alpi si neavand un aparat foto digital am pierdut foarte multe peisaje ce puteau fi imortalizate. Ma voi revansa in vara aceasta sper.

Dupa cativa km de serpentine ajung la un superb punct de belvedere aflat sub moderna infrastructura a telecabinei.

Hochwursen%2B3.jpg

Sunt de urcat in jur de 12km. Este una din catararile dificile din Alpi si frecventata de catre ciclisti pasionati. In zona finala panta este diabolica.

Hochwursen%2B2.jpg

Dupa aproape 2 ore de pedalat, socotind si scurtele pauze, iata-ma atacand ultima panta spre cabana Hochwursen.

Hochwursen%2B4.jpg

Aici fac popas la terasa cabanei si ma cinstesc ca am realizat un nou BIG dificil. In curand vine Ian, un ciclist din Cehia cu care stau la povesti si la o bere.

eu%2Bsi%2Bcehul%2BJan%2Bin%2BAlpi.jpg

Ma simt foarte bine aici si gust chiar si snapps-ul care se dovedeste de buna calitate dar e cam scump. Pana la urma am facut aici o consumatie de 20 EUR pe o ciorba si ceva bautura. Recomand aceasta superba cabana din Alpii Austriei.

catararea%2Bspre%2Bun%2BBIG.jpg

 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am inteles... Credeam ca ai trecut de doua ori in ani diferiti pe acolo... In mod cert tre' sa dau si io o tura prin Alpi vara, pana acuma am fost doar iarna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va recomand cu incredere sa faceti ture in Alpi. Merita cu siguranta si nu veti regreta.

De aici trebuie sa cobor pe acelasi traseu si urmez valea raului Enns avand in dreapta mea munti cu varful de pana la 3000m.

Alpii.jpg

Langa oraselul Radstadt intalnesc una dintre cele mai seducatoare piste ciclabile din viata mea.

Cu siguranta austriecii au cultura bicicletei spre deosebire de alte popoare. Zaresc si o bicicleta din lemn si niste baloti de paie cu "prezervativ". Ce pofta am sa pedalez in astfel de locatii!

bike%2Bpath%2Bnear%2BRadstat%2Bin%2BAust

In Bischofshofen trec podul peste raul Saalach.

3%2Bqlpi%2Bm.jpg

Dupa inca cativa km ajungand in Muhlbach, o iau la dreapta spre Arthur Haus, un nou BIG dificil ce are in jur de 1500m si panta de pana la 15%.

Arthur%2Bhaus%2B1.jpg

Traseul este de vis pt. cataratori si sunt depasit si de cativa rutieri.

o%2Bpanta%2Binfernala%2Bspre%2BArthur%2B

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc NicuVasile!
 
Sper sa nu se supere nimeni dar voi continua acest topic mai vechi pentru a furniza informatii celor interesati de traseul alpin respectiv. Sper sa fiu ajutat si cu repostarea pozelor disparute. Va rog frumos sa mariti pozele daca se poate. Multumesc.
 
Pe catarare mai sunt intrecut de cativa ciclisti. Dupa 8km de chin ajung in varf unde ma prinde o ploaie si se lasa ceata de nu mai vad nimic in fata mea astfel ca nu mai pot sa fac nici o poza. Cobor si o iau spre Zell Am See. Dupa 2 ore vremea isi revine si pot sa admir din nou peisajul alpin.
 
spre%2BKizbuhel.jpg
 
Inainte de Kitzbuhel ma pun cu cortul. Ziua urmatoare ma asteapta cea mai dura catarare din toata Austria si una dintre cele mai dificile din lume. Ma indrept odihnit spre teribila catarare trecand pe langa niste vile somptuoase.
 
spre%2BKitzbuhler.jpg
 
In curand ajung la inceputul infioratoarei catarari. Ne aflam la 720m. De aici ma asteapta 1250m diferenta de nivel pe o distanta de 9,7km. Panta medie este de 12,9%. panta maxima este de 22,5%. Sa inceapa distractia! Am o Kona Sutra din 2008 incarcata cu 30kg. bagaje.
 
Kitzbuhel%2Bstart.jpg
 
Inca de la inceput am pante incredibile cum sunt si cateva bucati la noi in judet spre Schitul Feredeu si mai nou spre Cetatea Luminoasa.
 
panta%2Bpe%2BKitzbuhler.jpg
 
Pe o astfel de catarare desigur ca inaintez cam incet dar constant cu cativa km la ora.
 
incepe%2Bterorea%2Bpe%2BKitzbuhler.jpg

 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa cativa km ajung sa am o panorama superba asupre muntilor din zona.

peisaj%2Bpe%2BK.jpg
 
In departare se formeaza si niste ceata dar vizibilitatea e inca buna.

peisaj%2Brapitor%2Bpe%2BKitzbuhler.jpg
 
Zona e incredibil de frumoasa.

catarare%2BKitzbuhler.jpg
 
La o altitudine de 1670m se afla complexul turistic Alpenhaus. De aici mai sunt inca 3 km pana in varf iar panta este diabolica. Sunt probabil printre putinii ciclisti ai planetei care au facut catararea pana in varf cu bagaj de 30kg.

urc%2Bteribilul%2BKitzbuhel%2BHorn.jpg
 
Putinii ciclisti intalniti aveau MTB si unii aveau cursiere performante dar toti erau fara bagaje, cel mult un rucsacel usor. Toti ciclistii erau occidentali.

panta%2Bdura%2Bpe%2BKitzbuhler.jpg

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panta este infernala, nu este usor sa o urci nici pe jos.

Kitzbuhelhorn1.jpg

 

Mi-a fost si mie greu sa cred ca reusesc sa dovedesc aceasta catarare incarcat cu atatea bagaje.

criminala%2Bpanta%2Bspre%2BKitzbuhel%2BH

 

In departare vad hotelul Alpenhaus pana unde urca majoritatea turistilor.

peisaj%2Bpe%2BKitzbuhler.jpg

 

Nu mai avem mult de urcat.

panta%2Bspre%2BKitzbuhler.jpg

 

Ma mai intrece un ciclist.

nu%2Bmai%2Be%2Bmult%2Bpana%2Bin%2Bvarf.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panta este tot mai dura pe masura ce ne apropiem de final.
Kitzbuhler%2BHorn%2Bzona%2Bterminala.jpg
 
Dupa un efort herculian si multa sudoare ajung in varf unde sunt fotografiat si aplaudat de niste turisti in varsta. De aici pot vedea impresionantele serpentine ce le-am invins cu bicicleta incarcata.

Kitzbuhler%2BHorn.jpg
 
Bicicleta Kona Sutra s-a descurcat de minune. Aici merit si eu sa savurez o halba de bere si sa mananc ceva. Sunt un invingator, un membru de nadejde al clubului international de cycloclimbing BIG Challenge. am invins un BIG de maxima importanta! Oh yeah! Urmeaza coborarea care-mi uzeaza rau franele pe disc. In continuare ma bucur de un idilic traseu turistic spre orasul Worgl.

my%2Bbeloved%2BAlps.jpg
 
De aici mai pedalez cateva ore pe o pista ciclabila pana ajung in Innsbruck, unul din orasele mele preferate din Alpi. Aici ma plimb prin centrul istoric pe adevarate artere turistice pline de vizitatori din toate colturile lumii. Un chinez imi face o fotografie.
eu%2Bajuns%2Bla%2BInnsbruck.jpg
 
Ajung si la celebrul palat medieval care are un balcon aurit.

in%2BInnsbruck.jpg

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

In continuare pedalez pe valea raului Inn avand parte tot de peisaje stralucite.

the%2Bmagnificent%2BAlps.jpg
 
Dupa orasul Imst am parte de o noua catarare BIG importantanta. Este vorba despre un pas spectaculos.

great%2Bview%2Bin%2Bthe%2BAlps.jpg
 
Ma asteapta peisaje de vis.

Alpii%2Bparadisul%2Bcicloturistilor.jpg
 
In curand fac un popas sa mananc ceva din traista intr-un loc pitoresc.

la%2Bun%2Blocal%2Bin%2BElmen%2B001.jpg
 
Urmeaza un traseu foarte atractiv.

urc%2Bun%2Bpas%2BBIG%2Bde%2Bvis%2Bin%2BA

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aceasta catarare este printre cele mai interesante din tot turul.

Hahntenjoch.jpg
 
Dupa peste 2 ore de urcat ajung in varf si sunt fotografiat de un motociclist neamt.

in%2Bvarf%2Bde%2Bpas%2Bin%2BAlpi.jpg
 
Ura!  Sunt la aproape 2000m si am mai cucerit un BIG!

pasul%2Bhahntennjoch.jpg
 
Urmeaza o super coborare pana in localitaea Elmen. Aici ma intalnesc cu un cuplu din Noua Zeelanda care faceau turul lumii pe bicicleta.

cicloturist%2Bdin%2BNoua%2Bzeelanda%2Bin
 
In Elmen fac popas la un local unde maa imprietenesc cu niste tineri care ma invita la un barbaque party si ma simt bine toata ziua! Pentru inceput servesc un vinisor! Va urma o distractie pe cinste! Traiasca cicloturismul!

la%2Bun%2Blocal%2Bin%2BElmen.jpg

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziua urmatoare pedalez iar intr-o zona montana superba iar dupa localitatea Forchach incepe o noua catarare spre pasul Gaicht.

peisaj%2Btipic%2Balpin.jpg
 
Intrarea in Bavaria o fac cucerind un nou pas BIG.

oberjoch%2Bpass.jpg
 
Zona este destul de atractiva.

Oberjock%2Bpass.jpg
 
In cateva ore ajung la Oberstdorf la motelul unde erau cazati colegii de la clubul BIG Challenge. Aici sunt primit cu caldura si entuziasm si reusesc sa-mi surprind colegii cu isprava de a urca fiorosul Kitzbuhler Horn cu bicicleta incarcata. Urmeaza un chef de zile mari.
Suntem ciclocataratori din Franta, Belgia, Olanda, Italia, Spania,Ungaria, Lituania si Romania.

La%2BOberstdorf%2Bprietenii%2Bciclocatar
 
Claudio Montefusco, important ciclist amator si jurnalist din Barcelona, coleg cu mine de club, imi ia un interviu si astfel in noiembrie 2009 am aparut in prestigioasa revista Pedalier, nr. 32, care are un tiraj de 100 000 exemplare.

eu%2Bin%2BRevista%2BPedalier%2B-%2BSpani

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziua urmatoare mergem sa facem 3 catarari BIG in Alpii Bavariei. Pentru prima data in viata urmeaza sa fac BIG-uri ca si occidentalii. Adica mergand cu masina pana la poalele pasului si apoi pornind in regim de concurs si fara bagaje sa cucerim catararea. Primul BIG ce-l facem este Wallberg Strasse.

Wallberg%2Bstrasse.jpg

 

Urmeaza Spitting Sattel care este putin mai dificil.

Spitting%2BSattel.jpg

 

Pe aceasta catarare am iesit pe locul 5 iar la final presedintele clubului Daniel Gobert, mi-a spus `You are a good climber. Romania should be proud of you!`

2009catarand%2Bcu%2Bcolegii%2Bin%2BAlpii

 

Eu cu Kona Sutra a mea daruita de patronul Mircea Florescu, eram cu cea mai modesta bicicleta, ceilalti ciclisti avand biciclete de mii de euro din carbon. Si totusi m-am comportat onorabil chiar si cu bicicleta de 15,5kg.

facem%2Bun%2Bpas%2Bgreu%2Bin%2BBavaria.j

 

Ultima catarare BIG pe ziua de azi e Seeberg Sattel. Pe aceasta catarare mi-am permis sa fac o pauza de 30 secunde sa fac o poza.

Seeberg%2Bsattle.jpg

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si pe aceasta catarare sunt intrecut de cativa ciclisti.

 

catararea%2Bspre%2Bseeberg%2Bsattel.jpg

 

Ziua urmatoare este una unica pt. mine. Cu bicicleta incarcata atac Nebelhorn-ul, una din cele mai dure catarari din lume. Reusesc sa o dovedesc doar pe prima jumatate a ascensiunii cu o panta de pana la 25%. Partea a doua care are bucati si de 40% ramane un vis pentru mine sa o dovedesc in viitor. Colegul meu de club Mauro Repetti a invins aceasta catarare teribila cum puteti vedea in poza de mai jos.

 

Nebelhorn%2B4.jpg

 

Allez, allez Mauro! You are amaizing! Gratie clubului international de cycloclimbing Challenge BIG am reusit si eu sa descopar astfel de fericiri istovitoare pe 2 roti.

 

nebelhorn%2B3.jpg

 

Jur ca voi reveni sa te inving distinse monstru Nebelhorn! Salutari amicului meu Jerry Nilson din Suedia care la etatea de 50 de primaveri este capabil sa invinga aceasta incredibila catarare bavareza pe bicicleta!

 

Nebelhorn1.jpg

 

Vine momentul cand imi iau ramas bun de la colegii de club si urmeaza sa pedalez prin sudul Bavariei in drum spre Salzburg. Aproape tot drumul il fac pe piste ciclabile de vis.

 

network%2Bof%2Bbycicle%2Bways%2Bin%2BBav

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pedalez pe ruta Sonthofen-Bad Tolz-Rosenheim. Trebuie sa recunosc ca aici in Bavaria intalnesc cele mai tari pensiuni iar standardul de viata este foarte ridicat.

great%2Bguesthouse%2Bin%2BBavaria.jpg

  

Ajung si la imensul lac Chiemsee.

a%2Bhuge%2Blake%2Bin%2BBavaria.jpg

 

Cultura ciclismului este foarte dezvoltata in aceasta regiune. La un moment dat intalnesc si o sculptura draguta a unui biciclist.

un%2Bbiciclist%2Bde%2Blemn%2Bprin%2BAust

 

Nu voi trece de Bavaria fara sa gust din excelenta sa bere. Fac un popas memorabil intr-un sat pe care nu-l voi uita niciodata! Traiasca cicloturismul! Traiasca bavarezii! Atunci inca nu puteam anticipa caci gratie turistilor bavarezi voi face Turul Europei si ma voi bucura de maretia Alpilor! Beau in cinstea lor!

Long%2Blive%2Bthe%2BAlps!.jpg

 

Nu mai am mult pana intru in Austria putin mai la sud de Salzburg si in localitatea Golling discut cu niste cicloturisti bavarezi.

 

nice%2Bvillage%2Bin%2BAustria.jpg

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa Radstadt incepe o noua catarare importanta spre Tauernpass. Intr-o localitate turistica intalnesc vila unui artist.

fascinatia%2Bde%2Bpoveste%2Ba%2BAlpilor%
 
Urmatoarea catarare este Katschbergpass, un nou BIG. Aproape de varf intalnesc 2 cicloturisti din Stiria care avand un echipament vechi de 100 ani doresc sa cucereasca varful Austriei ca pe vremea strabunicilor.

2%2Binteresting%2Bguys%2Bwith%2Bvery%2Bo
 
Chiar in pas mai intalnesc o biciclista cu care schimb cateva vorbe.

Katschberg.jpg
 
Din localitaea Seeboden ajung la lacul Millstatter si in curand voi ataca un nou BIG foarte dificil.

Lammersdorfer%2B2.jpg
 
Pe o distanta de cativa km panta medie este de 15%.

Lammersdorfer%2B1.jpg

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

In mai bine de 2 ore ajung sus la cabana rupt de oboseala. Aici intalnesc niste biciclisti simpatici cu care socializez.

L%2B3.jpg
 
Suntem pe muntele Lammerdorfer.

l4.jpg
 
Pe coborare intalnesc un copac cu chip de om iar un ciclist imi face o fotografie in timp ce ma rog spiritelor Alpilor sa ma lase sa le descopar frumusetile spre multumirea sufletului meu viteaz.

me%2Band%2Bthe%2Bwonder%2Btree%2Bclimbin
 
De langa localitatea Ebene Reichenau voi ataca un nou BIG cu o panta de pana la 23%.

Turraker%2BHohe.jpg
 
Dupa 2 ore de efort intens ajung in varf unde gasesc o mica statiune si un lac.

Spre%2BTurracker%2BHohe.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

La multi ani cititorilor si sa aveti un nou an pe masura calitatilor si a muncii voastre!

 

 

De aici urmeaza coborarea si dupa inca o ora de pedalat abordez o noua catarae BIG, numita Kanzelhohe in apropiere de lacul Ossiacher See. Si aici ma intalnesc cu multi ciclisti.

 

Kanzelhohe.jpg

 

In cateva ore ma apuc de alta catarare BIG cu pante destul de solicitante. Dar ma descurc bine si iata-ma si la ministatiunea alpina Gerlitzen unde iar ma intalnesc cu cativa ciclisti.

 

Gerlitzen.jpg

 

Ajuns in orasul Villach pornesc sa cuceresc un nou BIG.

 

Villacher%2Balpen%2Bstrasse.jpg

 

Aproape de varf pe Villacher Alpen Strasee ajung la un punct de belvedere unde pot privi spre Italia si Slovenia.

 

Villacker%2Balpen%2BStrasse.jpg

 

De aici dupa coborare mai pedalez si pe langa lacul WortherSee si apoi abordez un nou BIG, spre Magdalensberg. In varf panta este infernala.

 

Magdalensberg.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma simt bine in aceasta minunata regiune a Austriei, Carinthia unde am intalnit si cateva castele superbe.

 

medieval%2Bcastle%2Bin%2BAustria.jpg

 

Urmeaza un nou BIG, urc spre Eissenkapler Hutte.

 

Eissenkapler%2Bhutte.jpg

 

Ultima mea catarare in acest tur din Austria este Pavlicevo Sedlo care este pe granita cu Slovenia.

 

Pavlicevo%2Bsedlo.jpg

 

Dupa orasul Velenje voi avea in curand o noua catarare BIG. In varf intalnesc un ciclist cu un recumbent bike.

 

superba%2Brogla.jpg

 

Vizitez statiunea Rogla si intalnesc o locomotiva interesanta.

 

la%2Brogla.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vremea este insorita si pot admira multe flori.

 

in%2Bstatiunea%2BRogla.jpg

 

In drum spre Maribor intalnesc o familie minunata care ma primesc la masa lor si socializez cu ei.

 

in%2BSlovenia%2Baproape%2Bde%2BRogla.jpg

 

Urmeaza un nou BIG in apropiere de Maribor.

 

Mariborske%2Bsedlo.jpg

 

Ajuns la Mariborske Sedlo pot sa admir in departare ol doilea oras ca marime al Sloveniei.

 

Maribor-ul%2Bvazut%2Bde%2Bsus.jpg

 

Coborarea este de toata frumusetea.

 

coborarea%2Bspre%2BMaribor.jpg

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

In continuare fac un popas in frumosul oras medieval Ptuj unde ma duc sa vizitez cetatea.

2009eu%2Bla%2Bcastelul%2Bdin%2BPtuj%2C%2
 
Aici ma intalnesc cu o familie de englezi simpatici si fac o poza cu fetele lor.

eu%2Bsi%2Bniste%2Bfetite%2Bengleze%2Bla%
 
De aici o tai spre Ungaria si ma voi relaxa de minune la Balaton. La Fonyad intalnesc un cuplu de cicloturisti care-mi fac o fotografie reusita.

la%2BBalaton%2Bdupa%2Bce%2Bam%2Binvins%2
 
Seara mi-o voi petrece in zona bucurandu-ma de mica `mare`maghiara.

a%2Bboat%2Bfloating%2Bon%2Bthe%2BBalaton
 
Am norocul sa intalnesc un fotograf care este suficient de amabil sa-mi faca o fotografie de calitate.

me%2Bat%2BBalaton%2C%2Bafter%2Breturning
 
De aici mai am 3 zile de pedalat prin pusta maghiara pana ajung acasa la Ineu, judetul Arad dupa 3600km pedalati in 40 de zile realizand zeci de pasuri alpine!

revenit%2Bacasa%2Bdupa%2Btura%2Balpina%2
 
Cam asta a fost tura! Traiasca cicloturismul!

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this