Road_racer

Semnează petiția online: Coloană oficială de biciclete pentru Klaus Iohannis !

Recommended Posts

Anul trecut am votat la prezidențiale un candidat care afirma cu mândrie că până la vârsta de 30 de ani se deplasa aproape numai pe bicicletă, iar în campania electorală a făcut mai multe plimbări prin București pe 2 roți. Acum, îl vedem doar în coloană oficială de 5-6 mașini și nu cred că o face din parvenitism (cred că Iohannis nu e genul pentru că o ducea foarte bine și înainte să fie președinte), ci dintr-un conformism de a se alinia funcției sale. I-am putea oferi ca exemple zeci de președinți, prim-miniștri, regi, etc din alte țări care continuă să folosească bicicleta, chiar și ocazional. Aș vrea și eu să-l văd pe președintele Iohannis, nu doar pe candidatul Iohannis afișându-se pe bicicletă prin orașele din România.

 

Petiția mea este simplă, fără alte revendicări și frustrări. Vă invit să-i dăm un pont președintelui, că i-ar face bine să renunțe din când în când la cortegiul de mașini :

Coloană oficială de biciclete pentru Klaus Iohannis! (link catre www.petitieonline.com)

 

Întrucât cred în puterea exemplului, consider că un președinte care se deplasează pe bicicletă prin capitala țării sale ar da un bun semnal în exterior că România este o țară liniștită și civilizată, iar pe români i-ar încuraja să utilizeze un mod de transport sănătos, economic și cu impact redus asupra mediului.

 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Îmi permit să îmi dau cu părerea pe marginea acestui subiect.

 

1. Atunci când o să vezi un președinte de stat mergând pe bicicletă în timpul serviciului să fi sigur că nu e altceva decât PR, inclusiv în Olanda sau în țări nordice. De ce? Pentru că din punct de vedere logistic cred că este mai scump să meargă pe bicicletă decât cu mașina (coloana aia oficială pe care o vezi tu are rolul ei, nu este o fiță).

Ai spus că poți da exemple cu președinți care fac asta. Te rog să dai exemple (nu vorbim de președinți care merg pe bicicletă în timpul liber, cum făcea George Bush junior). Atenție, nu primari sau alte oficialități, președinți de stat care sunt în timpul serviciului.

2. Dacă să spunem că prin absurd ar face asta ce ar rezolva? Ar avea lumea o părere mai bună despre el? Te încălzește cu ceva? Povestea aia cu un bun semnal spre exterior este o naivitate iar cu încurajarea acestui mijloc de transport eu zic că trebuie să faci o petiție care să facă referire la primarul vostru, la modul în care sunt abordate problemele de infrastructură în oraș,

3. Johannis merge pe bicicletă și acum, că nu ști tu asta este foarte bine:)

 

Ps: Petițiile online sunt exact ca o frecție la un picior de lemn:)

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru documentare, sa incepem de la acest articol (mai am si altele) :

http://www.theguardian.com/world/gallery/2014/jun/13/world-leaders-get-on-their-bikes-in-pictures

 

Sa te adresezi primarului tau si sa-i spui ca vrei infrastructura pt biciclete mi se pare frectie la picior de lemn. Cand primarul il vede pe presedintele tarii ca foloseste infrastructura pt biciclete, altfel se mobilizeaza sa o dezvolte. Personalitatile de orice fel, in acest caz politice, pot fi trendsetteri si vectori in schimbarea mentalitatilor. Pot atrage atentia prin gestul lor deliberat, pot arata solidaritate si in general gesturile lor chiar si cele simple atarna mai greu decat solicitarea oficiala pe care cetateanul X-ulescu o face unui edil.

 

Nu este catusi de putin o naivitate atunci cand presa internationala preia imagini cu un sef de stat care se plimba cu bicicleta prin tara sa. Cetateanul strain care nu a avut tangente cu Romania poate sa afle prin asta ca aici nu sunt atentate, lunetisti si ca atmosfera sociala este relaxata (macar pana la urmatorul caz Colectiv). Imaginea unei tari este data de raportul de stiri pozitive/negative despre acea tara. Ar merge facut un astfel de exercitiu de imagine, fie si numai pentru o mica stire pozitiva de pus in balanta.

 • Upvote 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Comparatia cu un psihopat ca Erdogan mi se pare dementiala in textul petitiei. :) :) :) Am dat plus acestui topic.

 

Sub autoritatea presedintelui Turciei se desfasoara insa Turul Turciei, revenind ontopic, de fapt chiar asa se si numeste oficial, Turul ciclist  Prezidential al Turciei. Daca tot merge pe bicicleta (pe langa pacticarea tenisului) si-ar putea asocial imaginea cu Turul Romaniei.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema nu e primarele și/sau primarii.
Ci lipitorile din consilii. 

Iote ce tocmai făcu CGMB (au dat cu puțin flit - erau 6 PUZuri pe car ele-au respins):

http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20693010-fotogalerie-vot-decisiv-pentru-viitorul-bucurestiului-marti-decid-schimbari-majore-centrul-capitalei-impact-urias-asupra-traficului-auto-aspectului-orasului.htm

Realitatea e că la pavele, borduri, bolarzi, panseluțe, etc. 'stem campioni. Evident că și pt cantitate și pt. preț ;)

 

scuzaț' off-topicu'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacă merge sasu pe bicicletă prin București, cred că facem alegeri înainte de termen. :-<

 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

1. Atunci când o să vezi un președinte de stat mergând pe bicicletă în timpul serviciului să fi sigur că nu e altceva decât PR, inclusiv în Olanda sau în țări nordice. De ce? Pentru că din punct de vedere logistic cred că este mai scump să meargă pe bicicletă decât cu mașina (coloana aia oficială pe care o vezi tu are rolul ei, nu este o fiță).

Ai spus că poți da exemple cu președinți care fac asta. Te rog să dai exemple (nu vorbim de președinți care merg pe bicicletă în timpul liber, cum făcea George Bush junior). Atenție, nu primari sau alte oficialități, președinți de stat care sunt în timpul serviciului.

2. Dacă să spunem că prin absurd ar face asta ce ar rezolva? Ar avea lumea o părere mai bună despre el? Te încălzește cu ceva? 

1. Nu am vazut presedinti, doar prim ministri - cel al Olandei si cel al Norvegiei fac asta deseori. Nu e doar PR, unii premieri nu au garda si convoi, merg la serviciu ca orice cetatean. Si nu e vorba de "in timpul serviciului" pentru ca ajungi ca "interesul national" sa zici ca ei sunt permanent in timpul serviciului, chiar si cand se duc la femei, e vorba de exemplu de mersul de la si spre serviciu.

2. S-ar intelege ca un presedinte sau parlamentar sau ministru nu e un rege sau boier temporar care are drept la suita, transport, etc. ci un inalt functionar al statului, cu accent pe "functionar". Adica e o Leana contopista de la finante de rang mult mai sus, peste director, dar nu e unsul lui Burebista pe taramurile Daciei si noi nu suntem supusii lui precum era in vremea feudalismului. Pentru un angajat oarecare daca are masina de serviciu si o foloseste in afara programului (cand a iesit din birou si se duce sa manance in pauza de pranz sau cand se duce acasa) se considera un beneficiu, face parte din pachetul salarial si e impozitat; pentru un presedinte e ceva "normal" sai aibe convoi de masini, garda pentru el si familie etc.

 

Sa nu se inteleaga ca am ceva cu Iohannis sau altcineva, ci doar nu sunt de acord din principiu cu piedestalul pe care sunt urcati unii functionari ai statului si cu drepturile "speciale". Francezii au rasturnat monarhia ca sa aibe un presedinte cu aceleasi apucaturi? Noi nu am rasturnat nimic, din iobagi care se aplecau la fanarioti am ajuns ca mentalitate iobagi care se apleaca oricarui functionar al statului. Vezi un mare progres aici?

 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

2. Dacă chiar vrei ceva de la Johannis nu te agita cu petiții, mergi la administrația prezidențială și cere un punct de vedere. AI mai multe șanse decât cu petiția asta.

3. Din câte știu la ultimul marș organizat de Optar președintele a fost invitat să participe pe bicicletă. A refuzat politicos.

 

2. Am facut practica 3 luni la administratia prezidentiala (am avut birouasul meu la departamentul Probleme Cetatenesti, peste drum de intrarea in Gradina Botanica) si da-mi voie sa-ti spulber inocenta spunandu-ti ca scrisorile trimise de cetateni sunt bagate in saci si periodic ridicate de masina de gunoi. Unele scrisori erau nedesfacute. Imagineaza-ti cum li se rupe functionarilor de acolo. Articolul pe care l-am scris pe blog ajunge la cunostinta consilierilor lui Iohannis, iar o petitie semnata de multi oameni poate sa sporeasca sansele sa se miste ceva.

 

3. Nu-l condamn pe Iohannis ca a refuzat invitatia, avand in vedere ca multe dintre actiunile lui Optar sunt stupide (il respect insa pe om pentru bunele intentii si energia pe care o investeste pentru fenomenul ciclismului urban). Un politician din varful piramidei are extrem de mare grija cu actiunile cu care se asociaza si este foarte prudent atunci cand participa la actiuni la care nu detine controlul asupra organizarii, participantilor, mesajelor, etc. Eu nu l-am invitat pe Iohannis la nu stiu ce mars, eu il indemn sa pastreze buna masura, iar cand isi mai lanseaza vreo carte sa nu mai mearga la Bookfest cu cortegiul de Mertzane, ci ar putea sa faca o tura cu bicicleta de la Cotroceni la Romexpo pe bulevardele unde exista piste relativ OK.

 

In rest, AdrianB1 a sintetizat foarte bine ce voiam sa completez la ce am scris mai sus.

 

Aici am explicat pe larg ce am avut in minte: Petiție: Coloană oficială de biciclete pentru Iohannis

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preşedintele unei ţări - mai ales în contextul actual - nu prea are ce să caute pe domeniul public expus atentatelor, locul lui e într-o maşină blindată, cu câţiva SPP-işti alături, eventual într-un convoi de astfel de maşini identice şi cu geamuri fumurii, să nu se ştie în care se află preşedintele.

 

În schimb, premierul, miniştrii, secretarii de stat, parlamentarii şi alte categorii de înalţi funcţionari publici ar putea lejer să meargă pe bicicletă. Aş vrea să-l văd pe Cioloş pe bicicletă. Sau pe ministrul transporturilor, eventual pedalând pe o cursieră pe DN7, să vedem dacă el rezistă TIRurilor care trec în viteză pe drumul îngust şi prost. Sau pe primarul interimar al Bucureştiului pedalând cu un single speed pe pista de pe Şos. Pantelimon (sunt sadic, aşa-i?).

 

----

Nu prea mi se pare în regulă ca autoritatea prezidenţială să arunce petiţiile şi sesizările. Unde lucrez eu se păstrează 5 ani, chiar şi cele clasate (inclusiv cele clasate pentru limbaj nepotrivit, vin unele cu ,,duce-ţi-vă-n **** mea").După aia le trimitem la arhivă şi e problema ălora ce fac cu ele şi cât le ţin.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

In fiecare vineri de la pranz pana seara traficul pe Iuliu Maniu este ingreunat de militieni pusi la fiecare intersectie ca sa ii asigure un tranzit cat mai usor nesimtitului de Iohannis care "trebuie" sa mearga in weekend la Sibiu.

 

Pe mine nu ma intereseaza sa merga cu bicicleta doar sa inceteze fazele astea de boier.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preşedintele unei ţări - mai ales în contextul actual - nu prea are ce să caute pe domeniul public expus atentatelor, locul lui e într-o maşină blindată, cu câţiva SPP-işti alături, eventual într-un convoi de astfel de maşini identice şi cu geamuri fumurii, să nu se ştie în care se află preşedintele.

 

În schimb, premierul, miniştrii, secretarii de stat, parlamentarii şi alte categorii de înalţi funcţionari publici ar putea lejer să meargă pe bicicletă. Aş vrea să-l văd pe Cioloş pe bicicletă.

 

:) Scuza-ma, dar ai o viziune foarte distorsionata asupra celor doua cele mai importante functii in stat. Daca spui ca presedintele ar trebui protejat ca un zeu, este aiurea sa spui ca prim-ministrul este la capitolul "consumabile". Chiar si SPP-ul ii incadreaza la acelasi nivel de protectie. Faptul ca alaiul prezidential este totusi mai mare (aka mai multe masini de escorta) se datoreaza din cate stiu eu faptului ca presedintia are buget de protocol mai mare decat guvernul. Si mai depinde inclusiv de preferintele titularului functiei, care poate sa ceara minimum de escorta (sau deloc - Basescu isi conducea singur Loganul acum vreo 10 ani).

 

Suntem o republica semi-prezidentiala, ceea ce insemna ca (virgula) Constitutia Romaniei confera presedintelui si prim-ministrului o importanta aproximativ egala in exercitarea puterii executive si ambii sunt in CSAT. In realitate, prim-ministrul are atributii cu aplicabilitate practica mai multe si mai importante decat presedintele. Functia de presedinte are un prestigiu mai mare pentru ca el este ales in mod direct, dar si prim-ministrul este desemnat de o majoritate aleasa direct si numit in functie de presedinte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@Dr2005

Vezi cum traieste actualul presedinte al Uruguay, Jose Mujica si cat de pazit este

 

@@Road_racer

Daca presedintele sau oricare alt om important in stat si-ar asocia numele de Turul Romaniei, nu numai ciclismul ca sport in Romania, dar si perceptia asupra utilizarii bicicletei ar fi altele.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jose Mujica, președintele sărac, nu mai este președinte al Uruguay-ului din martie 2015.

Președintele în funcție este Tabaré Vázquez. Care a mai fó prezident (2005-2010). În mandatu' de dinainte de Pepe.

Trevizes, dă-ne și nouă mai multe date/poze/detalii despre cum trăiește "actualul" și cum este păzit. Mă refer la Jose. Mulțumim.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
@@Road_racer

Daca presedintele sau oricare alt om important in stat si-ar asocia numele de Turul Romaniei, nu numai ciclismul ca sport in Romania, dar si perceptia asupra utilizarii bicicletei ar fi altele.

 

Poate daca FRC si-a clarificat deja situatia la nivelul conducerii, nu ar fi exclus sa-l vedem pe sas dand startul festiv al turului sau premiind ocupantii podiumului general. Oamenii cu functii mari in stat evita sa se asocieze cu o situatie litigioasa, iar FRC a fost un scandal continuu de vreo 2 ani incoace. Din cate am aflat, s-au mai linistit apele. Edy Novak e un mare sportiv, dar nu are aptitudini sa-si foloseasca celebritatea - si admiratia pe care o avem pentru el - catre promovarea intensa a ciclismului.

 

Macar daca Edy mi-ar raspunde la telefon din cand in cand. Oricum, mi se pare un lucru bun faptul ca l-a cooptat pe Traian Goga sa se ocupe de comunicare la federatie. Cred ca Iohannis s-ar baga mai degraba la Turul Romaniei decat la prostiile lui Optar. Sa nu uitam ca in calitate de primar a sustinut material Turul Sibiului (cu etape televizate in direct pe Digi) ca sa ajunga o competitie internationala.

 

Intr-adevar, psihopatul de Erdogan este un sustinator fervent al Turului ciclist al Turciei, chit ca el a fost fotbalist profesionist (campion cu o echipa care joaca acum in prima liga). Competitia se numea Turul prezidential dinainte sa ajunga el presedintele Turciei, dar s-a potrivit bine pentru ca aduce tarii un beneficiu de imagine in special in vederea promovarii turismului (cred ca de-asta turul e programat inainte de varful sezonului turistic). Iti place cum arata aici in poza intr-un pluton de SPP-isti turci pe bicicleta ? :-bd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu sunt impotriva unei petitii,darasta e o actiune civica care arata ca mai exixta oameni care se agita si cam atat.Si daca presedintele ar iesi sa zicem cu bicicleta in urma unei petitii nu ar fi o inselatorie,ar crede cineva ca e adevarat ?!Voi chiar credeti povestea ca acel presedinte un om greoi comod,cu gandul doar la plaja si lenevit,cu burta lui de rigoare a mers pe bicicleta de adevaratelea la viata lui,poate asa tot la vrajeala.Nu arata a biciclist.Asa a facut si Tariceanu acum ceva ani dar nu a fost perceput ca promoveaza biciclitul.

Nu din cauza atmosferei de la federatie nu se inghesuie sponsorii,se cam retrag si din ciclismul profesionist,toti vor la fotbal.

Apropo cum ar fi fost la Dallas daca Kennedy ar fi fost pe bicla ? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacă JFK ar fi fost pe bicicletă, ţinând cont că mergea cu viteză mică, traiectoria lui ar fi fost de formă sinusoidală, deci mai greu de nimerit de către lunetist :)

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu sunt impotriva unei petitii,darasta e o actiune civica care arata ca mai exixta oameni care se agita si cam atat.Si daca presedintele ar iesi sa zicem cu bicicleta in urma unei petitii nu ar fi o inselatorie,ar crede cineva ca e adevarat ?!

 

Eu m-as considera satisfacut daca macar o data Iohannis ar lasa coloana de o duzina de Merțane & BMW-uri și ar folosi bicicleta pentru un drum scurt prin oraș. E normal ca SPP-ul (al carui buget se mareste semnificativ in fiecare an de vreo 5 ani incoace) sa-i umple capul cu ideea ca e musai sa fie ultra-protejat de pericole iminente (ex: poate chiar jihadistul Luigi din Craiova :P ). Dar nu e normal ca sasul sa fie atat de comod sau lipsit de discernamant sa o arda in coloana oficiala pe oriunde se duce. Am vazut in campania electorala ca stie sa pedaleze, are postura buna si nu arata fals pe bicla, ca alti politicieni romani. Vreau sa-l vad mergand undeva pe bicicleta si in calitate de presedinte, ca poate nu-l mai claxoneaza soferii ca atunci cand se dau la o parte din calea cortegiului prezidential. Pentru asta ar merita toate injuraturile pe care le-am primit pe grupurile de Facebook de la multi idioti care ma acuza ca fac propaganda politica pentru Iohannis.

 

Dacă JFK ar fi fost pe bicicletă, ţinând cont că mergea cu viteză mică, traiectoria lui ar fi fost de formă sinusoidală, deci mai greu de nimerit de către lunetist :)

 

Nicu Văcăroiu pe bicicletă ar fi avut o traiectorie browniană, aproape imposibil de nimerit :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un topic in care vorbim sa ne aflam in treaba.

 • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@han, cred că așa gândește și ciobanul când aude de filosofia existențială; n-o înțelege și consideră că e o prostie. Desigur că e mai util să vorbim pe un forum de biciclete despre mici căcaturi concrete ca statutul biciclistului în Codul Rutier, bicicleta în tren, dacă sunt bune coburile din PVC, etc. Însă pe un forum mare cum e ciclism.ro cred că putem să abordăm și subiecte mai abstracte. Apreciez sinceritatea că nu înțelegi despre ce e vorba, dar pe bune că ne puteam lipsi de aportul cognitiv al mesajului tău.

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
subiecte mai abstracte

Iar eu as zice: desteptarea, ca a trecut Mos Craciun.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@Road_racer Super tare. Si nu avea antemergator ci doar doi postmergatori.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atentie! Nu va jucati cu focul. Din suflet, va rog.

Niciodata, proprietarul forumului nu va fi de acord cu voi, impotriva celui care i-a "oferit" o paine alba de mancat.

 

semnare.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@pHane: Eu i-am semnat petitia si i-am dat si plusuri lu' Mihai (road-raceru')... deci sunt pe blacklist! :-S X_X

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.