Sign in to follow this  
ViorelCapruciu

Test cauciucuri

Recommended Posts

"The fastest tire in our test — the Specialized S-Works Turbo Tubeless Light — was vulcanized and full of sealant." Fiind fan al cauciucurlor tubeless asta m-a uns pe suflet :).

Eu folosesc acum Schwalbe One Tubeless de 25mm, dar intre timp a aparut Schwalbe One Pro care la aceeasi dimensiune (25mm) e cu ~90g mai usor. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, tubeless pare o solutie din ce in ce mai buna si la sosea. Testat anul trecut cu succes in Paris-Roubaix de echipa IAM.

Urmatorul set de roti cred ca o sa fie tubeless si la sosea. Desi cred ca am facut 3-4 pene in ultimii 5 ani pe sosea, tot as trece la tubeless(probabil ar fi 0 pene)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am facut eu doua pene la distanta de doua saptamani (ambele pe spate) din cauza unor cioburi :) dar macar n-a fost cazul sa pun camera. Doar am umflat cauciucul atunci cand am sesizat buba si am reusit sa ajung acasa cu bine (~20km distanta) fara sa fie nevoie sa pun camera. Noroc ca ambele pene au fost in partea a doua a turei altfel mi-ar fi stricat turele cu siguranta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In test este un capitol cu titlul: "Tubeless road tires do not necessary have lower rolling resistance", ceea ce confirma si clasamentul.

Acum merg pe Michelin pro 3 care nici nu sunt in clasament, vad doar pro 4 mai pe la urma. M-ar interesa o pereche de cauciucuri mai de viteza, cam din prima treime de clasament, insa testul nu ofera informatii si despre rezistenta la uzura si pene, nici nu ar fi avut cum, fiind un test in atelier. Va trebui sa caut review-uri sau poate obtin sfaturi pe aici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am acum Pro3 si am avut si GP4000S2( de fapt am pe fata un Pro3 si pe spate un GP4000s 2) . Nu simt nicio diferenta intre ele, nu cred ca merita sa le schimbi doar pentru asta.

Intr-adevar am avut si Hutchinson Fusion pe care le simteam mai lente, dar am castigat si vreo 2 podiumuri la concursuri cand le foloseam.

Eu as lua GP4000s 2, mi se par cele mai rezistente la uzura(nu neaparat la pene).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this