Sign in to follow this  
mumus

Deraior xtr RD m 950

Recommended Posts

Am primit acest deraior cadou, desi in poze arata rau, real arata mai ok, si functioneaza si arcul si suruburile de reglaj, etc.  Merita restaurat?  Cat ar costa si daca gasesc ptr el partea lipsa a custii si rotitele ? (altceva nu cred ca mai lipseste.

 

6554676IMG_20160105_205348.jpg

 

2340963IMG_20160105_205427.jpg

 

3985523IMG_20160105_205450.jpg

 

5595035IMG_20160105_205512.jpg

 

4399428IMG_20160105_205546.jpg

 

Eu momentan am  http://www.playbike.ro/produs.php?id_produs=2073 Este mai slab deore ?

Multumesc anticipat !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum vad ca lipseste si rotita de reglaj al cablului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rotite gasesti de schimb, numarul de dinti sa fie corect. Cele cu rulment sunt scumpe, vezi ca la Shimano numai la XT+ au rulment, SLX-urile nu. http://www.playbike.ro/cautare.php?cautare=rotite+schimbator

Surubul de reglare nu este obigatoriu, poti pune doar un terminator de cablu prins bine acolo, eventual sa-i faci un scaun in locul unde acum nu ai acel surub de reglare. Schimbatoarele mai noi nu mai au reglare pe ele, ci doar la maneta.

 

Cusca trebuie sa gasesti una de lungimea potrivita, nu este musai sa fie XTR, doar ca daca pui ceva mai jos nu vei mai avea "performantele de greutate" specifice XTR. Pe scurt ... daca arcurile sunt bune si gasesti jumatatea de cusca, merita. Poti incerca sa folosesti jumatatea de cusca de la Deore-ul tau, daca este lungimea care trebuie. Vezi ca deraioarele spate se monteaza in functie de capacitatea necesara.

 

Daca deore-ul tau este bun, atunci nu vei simti diferenta de functionalitate cu XTR-ul, doar ca ultimul va fi mai usor. Diferenta de feeling este data in primul rand de manete. La manetele shimano de la SLX la XT diferenta este de la cel la pamant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deore este 'nou' inca, merge impecabil, am sa le cantaresc, compar, si vad eu, mersi ptr parere. Daca il restaurez, as vrea tot piese xtr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mumusache, na, ca sa vezi ca-ti vreau binele.

 

Schimbatorul ala e foarte prost. Am avut, l-am montat pe mai multe biciclete. E prost pentru ca nu poate mai mult de 34 de dinti si pentru ca e mai greu decat un XT shadow.

Ce poti folosi de pe el sunt suruburile de reglaj de limite, sunt din aluminiu sau titan, nu retin exact. Suruburile de cusca sunt din titan, dar nu le ai. Rolele sunt foarte faine, ceramice, dar nu le ai. Intinzatorul de camasa e foarte fain, are si un burduf suplimentar antipraf, dar nu-l ai. Oricine ti-ar fi dat "cadoul", a pastrat ce era bun si ti-a dat ce a ramas dintr-un schimbator obosit, posibil cu jocuri in articulatii, si oricum, inutilizabil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi, o sa il tin sa adune praf atunci.

Tipul repara si vinde cursiere in germania, si aduna biclele lasate aiurea. Nu, NU LE FURA :)

Stie ca am mtb, ca l-am facut din bucati, si cand gaseste ceva cu X la inceput, se gandeste la mine, ca stie ca alea cu X sunt bune.

Eu voiam frane xt cu paralelogram, nu a gasit, dar am primit o roata de 27.5, a zis sa o vand, sa iau frane, am avut toata la vanzare si aici :) am vandut roata, am cumparat frane cu paralelogram, tipul e foarte ok, nu a demontat nimic. Doar ca... Poate a demontat altul inainte lui. Mai am si 2 seturi de brate primite, dar unele sunt cu octalink, eu am pe patrat... Iar celalalte, mai slabe decat cele ce le am montate. Nu ma deranjeaza deloc sa primesc piese, poate la un moment dat or sa apara si piese ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this