Florinski

Eurovelo 6 + Alpenpanorama-Route 2016

Recommended Posts

Salutare. 

 

Pentru luna Iulie 2016 planuiesc impreuna cu niste prieteni sa facem o tura pe o parte a traseului Eurovelo 6 . Tura va fi impartita in 3 segmente pe care ne vom deplasa cu bicicletele iar intre segmente ne vom deplasa cu trenul.  

 

Primul segment va fi pe Valea Loarei de la Saint Nazaire la Parc Naturel de la Forêt d'Orient:

http://www.bikemap.net/en/route/3370684-eurovelo-6-saint-nazaire-nantes-tours-orleans-briare-saint-florentin-troyes-parc-naturel-regional-de-la-foret-dorient/#/z7/48.01932,1.21398/terrain

 

Al doilea segment al turei nu face parte din Eurovelo 6 dar este aproximativ pe aceeasi directie si sens cu aceasta si anume: Alpenpanorama Route prin Elvetia http://www.veloland.ch/de/routen/route-04.html ,  http://www.bikemap.net/en/route/3377733-alpenpanorama-route-bellegarde-sur-valserine-lindau/ .

 

Ultimul segment va fi Passau – Viena:

http://www.bikemap.net/en/route/3370175-passau-linz-viena/#/z8/48.10743,15.16113/terrain .

 

Tura totalizeaza 1700 km cu bicicleta, estimez o medie de 110 km pe zi.

 

Legatura intre segmente va fi dupa cum am spus cu trenul, deplasarea pana in Paris o vom face cu avionul iar bicicletele le vom trimite cu posta Atlassib la recomandarea unui prieten care a mai procedat asa de cateva ori.

 

Vom dormi in cort iar aproximativ o data la 3 zile la pensiune. Nu stiu cum este cu Wild Campingul  in Franta si Elvetia, din ce am mai aflat eu de pe net este interzis dar totusi tolerat. As opta pentru wild camping acolo unde se poate, astept sfaturi de la cei care pot sa mi le dea in acest sens.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut!

 

Observ ca veti face 3 trasee superbe! Partial am pedalat si eu prin aceste zone!

Personal am pedalat sute de zile prin Europa si de cele mai multe ori am facut wild camping. Smecheria este sa fiti discreti, sa nu campati pe proprietatile oamenilor fara a cere permisiunea in prealabil. Sa incercati sa gasiti locuri mai ascunse, sa nu fie in vazul lumii. In general nu veti intampina probleme! 

Va doresc o vacanta de vis pe care sper sa o impartasiti cu noi pe forum!

 

cu prietenie,

Claudiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seara buna !

 

Cu siguranta va vom impartasi din tura noastra. Suntem constienti ca nu putem doar sa primim informatii, ci si sa daruim din preaplinul Alpilor, Loarei si Dunarii :)

 

Sanatate !

Share this post


Link to post
Share on other sites

O tură frumoasă vă doresc, Andrei! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumim, Razvan ! :)

 

Profit de ocazie sa va scriu urmatorul lucru: Felicitari pentru tura din Banat !

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tura frumoasa, linistita si fara probleme va doresc si eu, Andrei!

ps: si va invidiez :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suna foarte bine si va urez spor la planificare si tura propriu zisa. 

 

Cam cate zile planificati pentru tura?

Pentru Alpenpanorama ai reusit sa procuri ceva harti/ghiduri? Eu am reusit sa gasesc ceva doar in Germana sau Franceza. 

 

Imi poti da ceva detalii despre modul de trimitere cu Atlassib? Intreb pentru ca, planificand trasee prin acea zona a Frantei si chiar Spania, am tot studiat modalitatile cele mai convenabile optiuni de a transporta bicicleta.Pana acum m-am limitat doar a o lua cu mine in tren sau ca si echipament sport la avion.

Si, de asemenea, nu pot sa uit modul cum sunt tratate "regeste" bagajele in autogara Turnisor pe care am avut "norocul" sa il observ de foarte multe ori. 

 

Multumesc,

Ilie

Share this post


Link to post
Share on other sites

    

Suna foarte bine si va urez spor la planificare si tura propriu zisa.    Cam cate zile planificati pentru tura? Pentru Alpenpanorama ai reusit sa procuri ceva harti/ghiduri? Eu am reusit sa gasesc ceva doar in Germana sau Franceza.    Imi poti da ceva detalii despre modul de trimitere cu Atlassib? Intreb pentru ca, planificand trasee prin acea zona a Frantei si chiar Spania, am tot studiat modalitatile cele mai convenabile optiuni de a transporta bicicleta.Pana acum m-am limitat doar a o lua cu mine in tren sau ca si echipament sport la avion. Si, de asemenea, nu pot sa uit modul cum sunt tratate "regeste" bagajele in autogara Turnisor pe care am avut "norocul" sa il observ de foarte multe ori.    Multumesc, Ilie

 

 

   Salut Ilie.

   Deocamdata nu am nici o harta pentru Alpine Panorama Route dar am creat traseul pe care vrem sa il facem pe bikemap. Nu o sa urmam exact  ruta prezentata pe site-ul :  http://veloland.myswitzerland.com/en/routes/route-04.html, ne mai orientam la fata locului in functie de cum vom sta cu timpul.  

    Eu mi-as aloca 3 saptamani pentru tura asta, dar Andrei nu poate sa isi permita decat 2 saptamani plus un weekend, asta inseamnand 16 zile.

    Referitor la trimiterea bicicletei cu Atlassibul pot sa-ti spun mai multe cand se intoarce prietenul meu din Spania care mi-a recomandat aceasta modalitate de transport. Stiu doar ca biciceta trebuie sa fie impachetata intr-o cutie de carton, se pot folosii cutii de biciclete de la magazinele care comercializeaza biciclete iar transportul costa 20 Eu. In cutie pe langa bicicleta mai putem inghesui  un cob iar celalalt il luam in avion.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare,

 

In urma discutiilor cu sefu', pot lua concediu pe aproximativ 3 saptamani.

 

In acest moment, suntem 2 persoane cu participare 100%. O a treia persoana si-o dat acordul de a participa, dar nimic sigur.

 

Intrebare pentru cei care or pedalat pe valea Loarei: ne recomandati a cumpara de la fata locului un ghid cu traseul sau sa comandam online ?

 

Multumesc

 

Sanatate !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacă sunt exista amatori pentru aceasta tura cicloturistica, sau pentru a pedala împreună cu noi pe un segment din traseu îi așteptăm să ne contacteze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now