Recommended Posts

Vidraru Bike Challenge înseamnă mișcare în natură, vitalitate, încredere, prietenie! Dacă bița ta e MTB și suferă de prea mulți kilometri la șes, adu-o pe munte. Da, pe munte, nu la munte”! :)

 

Competiția are traseul foarte spectaculos cunoscut de la edițiile precedente (urcă din zona barajului Vidraru pe una dintre culmile sudice ale munților Făgăraș; o parte din drum se află în zona de gol alpin, ceea ce se traduce într-o excelentă vizibilitate de jur-împrejur – către vârfurile Călțun, Lespezi, Negoiu, Vânătoarea lui Buteanu, Arpașu Mic, Râiosu, Piscul Negru).

 

Locul de start – precum si linia de finish se afla in comuna Arefu, sat Capataneni (pe DN7C), langa pensiunea “La Cetate” – cu 5 kilometri in aval de barajul Vidraru.  

 

Lungimea turei lungi (maraton) – aproximativ 90 km – și diferență de nivel (2500 m) plasează traseul ca fiind de nivel mediu pentru cei obișnuiți să se “dea” cu MTB-ul pe drumurile forestiere montane. Pentru cei ne-antrenați nu este abordabil întrucât îi poate prinde noaptea pe traseu, pe munte.

 

Tura scurta – pentru cei dornici de o plimbare provocatoare – are numai 35 km lungime; 1200 m diferență de nivel, este accesibila inclusiv cicliștilor aflați la primele competiții și se încheie cu o coborâre rapidă, având o frumoasă pespectivă către munții Ghițu – dincolo de valea Argeșului.

De menționat că întreg traseul este ciclabil (nu exista porțiuni dure, care să oblige la push-bike).

 

În 2016 există și tură intermediară (aprox. 52 km, 1500 m delta h) - pentru cei care vor mai mult decât tura scurtă, dar nu sunt suficient de antrenați pentru provocarea reprezentată de tura lungă.

 
Discutii forum ciclism.ro - editii trecute:Opiniile despre traseu/concurs incep de aici: 

Can you handle this trail? : )

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now