BogdanAnghelina

Sfat achiziție bicicletă începător. Buget 2000 - 2500 lei

Recommended Posts

Salutări,

Sunt foarte încântat că am dat peste această comunitate, deoarece am nevoie serioasă de ajutor, iar aici am găsit multe informații utile.

 

Vreau să achiziționez o bicicletă, după mulți ani, dar nu a nici o idee ce ar fi mai potrivit. Ultima bicicletă a fost ceva full suspension, "LOGAN", cu cadru extrem de greu, pe care am hămălit-o prin orașul natal și pe dealuri.

 

Acum doresc să chiziționez o bicicletă pentru a o folosi ca mijloc de transport - în locul mașinii - atunci când vremea permite. O voi folosi să merg la servici, dar și la plimbări prin oraș. Nu e exlus să o folosesc și pe drumuri ceva mai accidentate, în afară, dar foarte rar.

 

Am ~ 1,73 înălțime și 64 kg. Bugetul ar fi de aproximativ 2000 lei, dar pot urca până la 2500 dacă merită.

 

Având în vedere că o voi căra până la etajul doi, zilnic, în casă și până la etajul unu la muncă, aș prefera să aibă un cadru ușor. În rest nu mă prea pricep. Am înțeles că cea mai fericită alegere ar fi una cu suspensii doar pe față - blocabile - și cauciucuri nu foarte groase (nu vreau nici de cursieră / semicursieră). Am văzut ceva atractiv în Hervis și la Decathlon.

Ce să aleg? La ce trebuie să mă uit? De unde să cumpăr? Există argumente solide pentru care ar trebui să urc bugetul de la 2000?

Vă mulțumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, bine ai venit!

 

In bugetul asta o sa aiba 13-14 kile. De exemplu, ca asta:

http://www.devronbike.ro/bikes/Cross/Urbio-K2.8

 

Pentru plimbari de weekend (inclusiv pe forestiere) si mers la servici e suficient, la banii astia. Pentru mers la serviciu trebuie sa iti iei si masuri de siguranta (antifurt).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca mai pui 174 de lei peste bugetul tau maxim ai putea sa iti iei asta.

Are componente foarte ok si cantareste 11.9 kg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic sa nu-l punem sa-si forteze bugetul daca nu-i musai.

Oricum mai trebuie sa dea bani si pe echipament si accesorii. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Aș vrea totuși să aibă frâne hidraulice. Am văzut că cea indicată de tine, @@Traveller, nu are. De asemenea, nu aș forța bugetul mult nici peste 2000 dacă nu e necesar. În cazul celor de la Devron nu mă prea atrage design-ul.

 

De cele de la Decathlon, B'TWIN ce spuneți? Am văzut că au garanție pe viață pentru cadru, furcă și pipă.

Ar fi acest model care îmi place din mai toate punctele de vedere: http://www.decathlon.ro/bicicleta-mtb-rockrider-540-id_8350583.html

Și acest model mai scump, în cazul căruia nu-mi place design-ul, dar văd că e mai bine echipat: http://www.decathlon.ro/bicicleta-mtb-rockrider-560-id_8336092.html#/457-m_1_65_1_75_m

 

Ce părere aveți despre această marcă? Cum vi se par cele două modele de mai sus?

PS: în ceea ce privește antifurtul și echipamentul, da, probabil va trebui să le achiziționez și pe acestea. La muncă voi urca bicicleta pe holul agenției, iar acasă o voi ține pe holul interior, dar pentru situații extreme cred că ar fi bine să am și un antifurt. Am înțeles că există și ceva sisteme GPS care se pot mota în țeava de la șa și că nu sunt foarte scumpe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacă îți place RR540, ia-o. E o bicicletă foarte bună la banii ăștia. Cu precizarea că doar pentru navetă nu ai avea nevoie de frâne hidraulice, de MTB în general. Dacă te dai și pe coclauri, ar merge.

Deci dacă îți place, merită.

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@Traveller Până la lucru 5 zile pe săptămână + plimbări prin oraș. O voi folosi și pe teren mai accidentat, dar asta când îmi permite timpul.

Are vreo justificare - pentru mine, ca începător - să măresc bugetul și să aleg 560?

 

Îți mulțumesc pentru promptitudine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu are. Rămâi la 540, e arhisuficientă.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

As recomanda o bicicleta de 26" pentru urcat zilnic la etaj, mai usoara, mai compacta. La inaltimea ta, cadru 16"-17,5", preferabil de 16".

In rest, echipare Shimano Altus/Acera/Alivio este suficient. V-brakes sunt suficiente, mai ales daca sunt ceva mai bune, Shimano sau Tektro, eu unul am fost perfect multumit si de Saccon sau Apse.

Furca fata daca se poate sa fie cat mai usoara, nu neaparat blocabila. Anvelope de strada, 26"x1.75, ar fi preferabil ceva Schwalbe sau Continental cu protectie antipana (desi sint mai grele in general).

Te poti orienta si la un sh si mai economisesti bani pentru o sa si anvelope daca nu iti convin cele cu care vine echipata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@spooky51 Salut, îți mulțumesc pentru sfaturi.

 

Cred că voi că voi rămâne la Rockrider 540, îmi place și ca design și mă încântă și ideea de a avea garanție de 2 ani pe majoritatea pieselor și garanție pe viață pe cardu, furcă și pipă.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.