Sign in to follow this  
ViorelCapruciu

Ceva probleme la sa noua

Recommended Posts

Saua de la cursiera am pus-o pe alta bicicleta si a trebuit sa iau alta pentru ea.

Dupa ceva cercetari de piata, masuratori de oase si alte cele necesare, adica necesare mai mult sau mai putin, ca pana la urma e o loterie, m-am decis la un Topeak 3d xx. 

http://topeak.com/products/Saddles/tpk_free_xx

Luata azi, facut vreo 20 si ceva de km ca n-am avut timp dar cred ca suficienti pentru niste observatii si solicitari de pareri de la cei cu experienta in sei. 

Ca si comoditate, hm, nici asa nici asa, am exercitiu de stat in sa si cred ca am mers prea putin sa apara probleme.Oricum accept ca saua nu e fotoliu si de aici nici asteptari la miracole nu am.

Ce ma dereanjeaza: saua nu e foarte bogata in strat de burete sau ce-o fi, asta nu e o problema, nu de asta ma plang, insa flexeaza structura ei surprinzator de mult, iar la flexare, cele doua tije intra si ies in partea din fata  a seii in locasele lor de parca se smulg, in ambele sensuri, se si simte in sa si se si aude un mic sunet, daca e liniste in jur. Sper ca in timp sa mai dispara, o fi ceva de rodaj, sau sa-i mai pun ceva de uns acolo, nu stiu ce ar merge, sa nu atace plasticul. N-am stiut ca seile lucreaza asa si nici n-as fi stiut, celelalte sei de acasa facand chestia asta discret (le-am cercetat ulterior si pe ele), Flexarea cam mare si probabil adaugat la asta tijele care culiseaza greoi, modificandu-mi pozitia fata de pedale brusc, imi dau senzatia de topaiala la anumite cadente ceva mai mari. Nu sunt prea greu, am 70kg.

Deci astea ar fi problemele, cu tijele ca nu culiseaza lin si ca flexeaza cam mult. Contra flexarii ma gandeam sa pun ceva sub sa, intre ea si tija, sa ajunga sa se sprijine pe tija cum ar veni, e distanta mica, vreun cm si ceva. Poate niste cauciuc de camera impaturit in multe sau alta idee. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e niciun pericol de smulgere, când stai pe șa tendința e ca "șinele" (de fapt e o singură țeavă de chromoly în formă de V) să intre în locașele lor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ma tem ca tijele se smulg si ies afara de acolo, problema e ca nu se misca lin, "smucesc" la fiecare flexie a seii. I-am zis smulgere, poate nu prea sugestiv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this