DanCx

Sfaturi achizitionare cursiera

Recommended Posts

Îmi place să fac ture de lungime medie cu bicicleta (50-80 km), însă simt că ar fi momentul să trec de la semicursiera pe care o dețin și care a rulat destui ani, la ceva mai mult: o cursieră cu care să pot merge mai mult și mai repede. Bugetul maxim ar putea ajunge în jur de 2.000 de lei, dar încerc să găsesc ceva la aproximativ 1500. Am hotărât să întreb aici câteva lucruri pe care încă nu le-am lămurit ca să fiu sigur că voi face alegerea bună. De asemenea, poate îi va ajuta și pe alții ce se vor afla într-o situație similară în viitor.

 

1. Nouă sau second hand? În bugetul meu cred că pot găsi și ceva biciclete noi, dar mai de grabă m-aș orienta către o cursieră la mâna a doua. Dacă aleg această variantă, exista defecte "ascunse", care să necesite un ochi de specialist și nu se pot observa din prima? Care ar fi acestea și cum aș putea testa mai amănunțit bicicleta?

 

2. Deoarece sunt încă adolescent, nu știu exact ce mărime să aibă cadrul? Am în jur de 1.82 m, dar se prea poate să mai cresc în înălțime. Să iau un cadru puțin mai mare, sau și mărimile au o oarecare "flexibilitate" și nu contează prea mult?

 

3. De ce alte lucruri ar trebui să țin cont când îmi cumpăr bicicleta?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cantareste ce iti aduce in plus cursiera fata de semi. Parerea mea, cu o pereche de roti bune (mai scumpe) vei simti o diferenta multumitoare. O cursiera va fi ceva mai usoara, dar usurinta bicicletei o simti mai mult la catarari (si la sprinturi, dar nu e cazul la plimbari). Eu, cu aceleasi roti, nu simt mare diferenta intre 2 biciclete, una mai grea cu vreo 3kg, pe plat. Inchei turele cam la fel de obosit si cam cu aceeasi medie orara. Vorbesc la turele de placere. La ture cu ambitii se mai schimba treaba, dar nu fundamental. Pozitia corecta pe bicicleta si antrenamentul corespunzator sunt cele care conteaza. Plus ceva atentie la alimentatie si in general la stilul de viata. Am intalnit baieti cu mtb-uri care merg de nu se poate. Intre timp mai strangi bani, te opresti si din crestere si iei ceva adevarat. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca semicursiera Kynast are o singura foaie si butucul spate nu suporta mai mult de 7 pinioane, si mai e si grea, poate ca achizitia merita.

Daca nu te pricepi sa evaluezi o bicla second si nu ai un prieten care sa te ajute, fie cumperi second doar de la cunoscuti/prieteni, fie iti iei una noua (exemplul clasic).

Marimea ar fi L (58). De mers repede si mult o sa mergi tu, nu ea :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.