Sign in to follow this  
AlexW

Achizitie MTB Hardtail XC

Recommended Posts

Va salut,

In urma participarii la Maratonul Vinului de anul acesta pe o bicicleta imprumutata sunt interesat sa achizitionez un mtb nou sau sh pentru plimbari offroad pe dealurile Prahovei, drum de tara, dar si ocazionalele participari la concursuri. Tin sa mentionez faptul ca nu am experienta foarte mare pe traseele xc, insa de cand ma stiu am mers pe o semicursiera ruseasca de pe vremea lui Ceasca.

Am 1.75 si 76 kg, buget 2500 lei. Nu m-as orienta catre bicicletele de masa, gen Decathlon. As fi recunoscator daca m-ati ajuta cumva in domeniul acesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O regula simpla si logica spune ca daca esti incepator, cumpara nou.

Cum adica biciclete de masa? Vrei ceva lucrat manual, personalizat? Nu cred si nici suma nu ar fi de-ajuns. Nu bicicleta de supermarket, asta da. Insa Decathlonul are si el biciclete demne de luat in seama la cumparare. In primul rand sa fie pe masura ta, ulterior mai poti face modificari. Cauta cum se stabileste masura cadrului la mtb si apoi pleaca la cautat. Invers s-ar putea sa gasesti modele care iti plac dar cand te urci pe ele simti ca nu stai bine, asta daca ai un simt al pozitiei cat de cat, ca e posibil ca incepator sa ti se para ca stai bine pe orice. Apoi trebuie sa te decizi ce marime de roti (diametru) vrei. Tot asa, gasesti materiale pe net cu avantaje si dezavantaje la fiecare.

E o problema cu linkul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu 2500 te încadrezi pentru Rockrider 540, care pentru nivelul tău e excelentă.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2500 de lei reprezintă un buget pentru ”o bicletă de masă”, indiferent dacă este un brand renumit sau o fabrică de asamblat biciclete din Balcani. La banii aceia nu te aproprii de ceva ”profesional”. La un brand renumit vei avea (poate) un cadru mai specializat și o echipare entry level. Dotări mai bune vei avea la bicicletele bulgărești, poloneze, românești unde cadrul de obicei este ales de pe alibaba și individualizat doar prin spoială.

 

Bicicletele de la Decathlon nu reprezintă biciclete de supermarket. Au cadrul bine studiat, orientat spre confort iar la dotări raportul preț/calitate este imbatabil.

 

Nu îți place designul coloristic al  Rockrider? Observ că tot mai multă lume se îndreaptă spre Devron. Există pe acest forum un fan club pentru aceasta gamă și poți cere sfaturi acolo. Personal nu mă pronunț deoarece aș fi subiectiv, subiectivismul fiind dat de țeapa bătaia de joc din trecut la adresa românilor cu mizeriile de biciclete DHS.

 

Uite eu îți fac și o altă propunere în afară de RR și Devron, respectiv brand premium cum vrei tu și echipare Deore: GT Avalanche Elite 2015 .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intr-adevar, chiar o oferta bunicica!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merci de ajutor! Poate pana la urma nu o sa orientez pe sh desi multi spun ca e alegerea potrivita pentru o bicla cat de cat ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E vorba de cei care au ceva experiență și știu la ce se bagă când își caută mtb sh.

Dacă ai un prieten care se pricepe, poți să încerci. Dar responsabilitatea tot a ta e. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this