Sign in to follow this  
Tulip

Prima tura incepator

Recommended Posts

Salutare tuturor. 

 

Postez aici planul pentru prima tura mai lunga ca incepator.

 

In primul rand, cateva detalii legate de "experienta" mea:

Am pana acum cateva ture de 45 de km in afara Bucurestiului, cam 25 de km catre job (aproape zilnic) si in weekend cam 70-80 de km, in total.

Cea mai lunga tura a fost  de aproximativ 100 de kilometri. Ca timp, cel mai mult am stat in sa 6 ore. Toate acestea pe MTB-uri, nu am mers pana acum pe o bicla de trekking. Am decis insa sa imi cumpar una sh, si as incerca o tura "de verificare". 

 

Traseul pe care l-as aborda este urmatorul: Bucuresti-Fagaras, 233 de km, cu oprire la Sinca Veche. Daca mai pot, as incerca sa abordez si un Fagaras-Cluj, insa o sa fiu limitat de timp si nu stiu cat o sa parcurg. Targetul e Fagaras, insa. La intoarcere mai mult ca sigur intoarcerea cu trenul, din cauza aceleiasi probleme, timpul. 

 

Fiind si prima tura la drum lung, ma gandesc sa parcurg cam 80-100 km, cu alte cuvinte sa fac 2 zile pe drum. Ca varianta de cazare am cortul.

 

Din ce am vazut aici:  http://distanta.ro/bucuresti/fagaras partea cea mai dificila ar fi Azuga - Rasnov, cu diferente de nivel mari.

 

Astept orice sfaturi sau informatii legate de traseu, cazare, transport, aspecte tehnice sau orice altceva ce credeti ca ar ajuta un incepator.

 

Spor si asfalt uscat tuturor.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tulip

Ca sugestie, alege alt traseu pe care sa nu fie atat de mult pe drum european.

Ca prima tura mai lunga, drumul european, cu trafic greu (TIR-uri, autocare, camioane) plus gramada de masini aferenta, nu este tocmai ideal.

 

Ideal ar fi sa megi pe niste drumuri judetene, mai slab circulate. 

Asta in ideea de a te bucura de bicicleta si de a nu fi in permanenta incordat si atent la trafic.

 

Bafta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu as propune un tren pana la Predeal, de acolo via Paraul Rece, Rasnov - Zarnesti - Poiana Marului - Sinca Veche - Fagaras (eventual si retur pana la Predeal).

Sa-ti faci debutul in cicloturism pe DN1 nu mi se pare prea tentant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In 10 km pe dn7 era sa mor de doua ori! Si sunt obisnuit cu traficul greu. Un drum lung pe o sosea aglomerata e groaznic. As recomanda o perioada de acomodare cu bicicleta de trekkng. Pozitia este diferita fata de mtb si soliciti muschii in alte moduri. O sa obosesti mai repede.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa cauti drumuri judetene online in Romania e mai deficil decat sa te documentezi despre chimia polimerilor. Asadar, am vazut variante de DJ-uri, si ar fi cam asa:

DN 1A de acasa pana in Buftea

DJ 101 A, P si R pe traseul  Buftea - Campina - Breaza - Comarnic

DN 1/variante adiacente Comarnic - Predeal

DN 73A Predeal -Paraul Rece -  Rasnov

DJ 112A Rasnov - Vulcan

DJ 106A Vulcan - Sinca Veche

 

Aproximativ 225 de km, cu incercarea evitarii drumurilor aglomerate. Putin cam intortocheat, dar cred ca preferabil traficului intens. Ce parere aveti?

 

@@gibonu: cam asta am incercat sa fac mai sus

@@Traveller: ideea e ca as vrea sa plec pe roti din Bucuresti si sa ajung la fel la destinatie. Trenul l-as pastra doar pentru caz de urgenta. 

@@kog: cum vine, bag o tura de 90 de km dus intors si apoi zilnic la job, ca sa ma acomodez. Stiu ca e putin, dar incerc sa maximizez cat pot kilometrii.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Putin diferit, dar tot via Targoviste ma gandeam si eu. PS: e genial site-ul, multam mult. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am făcut traseul Bran - Brașov - Sibiu și retur pe DN 1, Bran - Brașov - Rupea pe DN 13 și nu m-am simțit deranjat de trafic, mai curând de câinii de la stânile de pe marginea șoselei. Atâta timp cât DN -urile au un spațiu dincolo de linia alba de pe marginea benzii și poți sta pe acel spațiu, e ok. Eu am mers pe DN 13 unde circula în special TIR-uri, dar dacă am stat dincolo de linia alba, nu ne-am incomodat reciproc deloc. La fel și pe DN 1. In cel mai rău caz, am  întâlnit DN-uri unde nu era spațiu mai deloc, dar circul mereu pe dunga alba, și deocamdată (și sper și pe viitor sa fie la fel) nu m-am simțit niciodată în pericol. In orașe însă ești în pericol la fiecare intersecție și sens giratoriu și nu numai. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am revenit cu primele impresii din prima tura (110 de km dus-intors). Mai jos aveti niste detalii tehnice legate de drumul dus(58 de km):

- timp total: 2h 28'

- viteza medie: 23.5 km/h

- viteza maxima: 60.5 km/h

 

Bagaj usor(maxim 5 kg), improvizat dintr-un rucsac prins cu chingi pe portbagaj. A rezistat eroic.  

Probleme intampinate: un suport de far rupt de la vibratii, dereglarea schimbatoarelor, setting nepotrivit pentru statura mea a seii si ghidonului (voi face un post nou unde sa prezint toate problemele si sa cer sfaturi). 

 

Momentan, din lipsa de timp se suspenda Fagarasul, insa vor urma cateva ture ca aceasta, de 50-60 km. Per total ce parere aveti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this