claudiu77

Probleme Cult MTsport 26

Recommended Posts

Salutare, sunt nou pe aici si nu stiu daca am postat unde trebuie.

Am intrat recent in posesia unei bicicleta Cult mtsport de 26. Bicicleta probabil a vazut multe paduri in viata asta. Eu nu am luat-o pentru paduri, mai mult plimbari de seara, poate si ceva paduri daca se ivesc...

Am cateva probleme la ea si as vrea sa ma ajutati cu ceva pareri.

O prima problema ar fi ca se aud pocnituri la butucul de la axul pedalier cred eu. Doar in momentul cand plec de pe loc sau in mers in momentul cand fortez.

Restul problemelor mai incolo. Poate o rezolv pe asta mai intai.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Acele pocnituri pot fi (și) de la pedale sau de la tija de șa. Verifică astea 2 înainte de a te băga la axul pedalier.

1. Dacă pedalezi in forță din picioare (nu în șa), se aude ?

2. Ai acces la un alt set de pedale (5 minute, cu împrumutul de la altă bicicletă) ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am schimbat pedalele, care erau de plastic si oricum aveau joc, cu unele de aluminiu, si tot se aud pocuiturile, nu mi-am dat seama daca se aude si cand pedalez in picioare, o sa verific. Oricum nu se aude de fiecare data cand plec de pe loc sau cand fortez. De aia nici nu pot sa-mi dau seama ce e si de unde e. Merci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca reusesti, da lantul jos de pe foi, astfel incat sa poti invarti liber bratele. Trebuie sa se invarta usor, fara poticneli si sa nu aibe joc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se aude mai ales cand pedalez in picioare. Se poate sa nu calce lantul pe foaie ca lumea..? Putin probabil cred, caci face la toate trei foi

Am observat un joc la axul pedalier foarte mic, dar nu stanga-dreapta, ci in fata cand apas ca si cum as vrea sa pedalez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Butucul are prindere pe patrat? Daca da, e posibil sa se fi uzat si de acolo sa apara jocul. E posibil si la octalink, dar mult mai putin probabil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu...cum adica pe patrat? M-ati bagat in ceata cu patratul si octalinkul. Trebuie sa caut un service pe aici prin Piatra Neamt. Nu sunt a-tehnic total, dar daca imi bag nasul pe acolo mi-e ca nu mai pot pune la loc.

Nici nu pot pune poze...nu ma lasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cele mai raspandite tipuri de prindere pentru bratul pedalier pe butuc sunt patrat, octalink sau hollowtech, Da o cautare pe net si o sa te lamuresti cum arata fiecare. Bicicleta fiind veche, hollowtech iese cel mai probabil din discutie. Bratul are in centru un surub pe care-l poti desface cu o cheie imbus. Dupa ce-l scoti, te poti lamuri ce fel de prindere are bratul. Oricum, pentru a scoate bratul de pe ax iti trebuie o scula speciala, o asa-numita presa.

 

Pentru a pune poze, trebuie sa le incarci pe un site de gazduire gen Imgur, apoi inserezi link-ul in postare. Vezi ca exista un topic dedicat incarcarii pozelor, http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/4622-atentie-incarcarea-de-poze-pe-forum-cu-ajutorul-unor-portaluri-de-gazduire/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now