JoeBikerul

Am trecut la SPD si am o problema

Recommended Posts

Salut,

Recent am montat pedale spd si azi am dat prima tura de reglaje. Am reglat pedalele pe maxim minus ca sa sara usor, iar la incaltari maxim in fata pe gaurile cele mai din fata.

Primul reglaj a fost sa maresc distanta intre picioare pentru ca aveam senzatia ca nu pedalez confortabil. Dupa manevra aceasta totul mult mai bine pentru ambele picioare ... insa la piciorul stang am o jena in sensul ca am senzatia ca ceva imi trage calcaiul in exterior. De la ce sa fie asta? Sa-mi fi deformat eu modul de pedalare pe pedalele cele vechi? Am rotit placuta putin spre interior atenuand astfel senzatia, insa n-as vrea sa merg cu ea asa... Tind sa cred ca e o deformatie de a mea si pe parcurs se va corecta.

Voi ce ma sfatuiti sa fac? E posibil sa fie vreun defect la incaltaminte? Precizez ca sunt noi atat pedalele cat si incaltamintea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reglatul placutelor e o treaba delicata si consumatoare slde timp. Ele se regleaza fata spate, stanga dreapta si rotire. Probabil ca tu trebuie sa o mai rotesti Pe aiq care te deranjeaza. Si tine cont : placutele nu trebuie sa regulate identica nici macar intre ele...deci pune-le cum te simti mai nine.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probabil majoritatea informatiilor iti  sunt familiare deja, daca ai facut un research cat de cat. Vezi pe la jumatea clipului, omul arata niste chestii practice f interesante si de folos zic eu.

Succes.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut.

Pentru reglatul pozitiei placutei pe pantof( la sosea,shimano) se foloseste un aparat.

Daca esti din Bucuresti incearca la BiciTime.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now