Sign in to follow this  
Geocycle

Sfaturi cu privire la un articol despre alegerea bicicletei

Recommended Posts

Sincere salutari comunitatii de ciclism de pe ciclism.ro.

Recent am pus cap la cap informatiile care stateau imprastiate prin colturile mintii cu privire la ce inseamna alegerea bicicletei, in ce consta fiecare categorie principala de biciclete si cum sa faci alegerea corecta. Aceste informatii au fost dobandite in decursul multor ani de lucru in domeniul vanzarilor de biciclete, munca de mecanic, participari la competitii, discutii cu diferiti specialisti cu vechime in domeniu si nu in ultimul rand din mediul online. 

M-am gandit sa scriu articolul dupa ce am tot vazut multe persoane indecise, ce vor sa achizitioneze o bicicleta in necunostinta de cauza, ceea ce poate duce la disconfort, evenimente neplacute etc. si se pot indeparta de acest sport. Am urcat articolul aici http://www.activexplore.ro/sfaturi-practice/alegerea-corecta-a-bicicletei si l-am impartit in mai multe sub-articole ca sa fie mai "light" si mai usor de digerat. 

Fiind prima oara cand scriu un articol despre asa ceva, orice sfat, contributie, feedback pozitiv sau negativ este binevenit. Nu fac concurenta la ciclism.ro pentru ca ei au multa experienta in domeniu si expertiza, dar daca am reusit sa aduc un aport pozitiv prin acest articol eu ma declar multumit.

Toate cele bune,
George 

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bine ai venit!

Ideea nu e rea si o apreciez, dar cred ca articolul asta (inclusiv trimiterile la biclele de sosea, MTB si speciale) poate fi doar introducerea, putand fi urmat de o continuare mai ampla, cu exemple, pe caprarii etc.

Sigur, e o munca aici, si timpul e scurt...

 

Aici pe forum avem de multe ori dileme filozofice, multi incepatori vin cu lectia de marketing invatata si zic "vreau un MTB, o sa merg mai ales prin oras" :D.

Asa ca educarea publicului e o idee de bun augur. Poate facem o serie de articole pornind de la propunerea ta.

 

Noroc! 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super tare. Sunt foarte incantat. Momentan am o perioada incarcata si cu facultatea, proiecte etc. Ideea de la care am pornit e clara si urmareste sa ofere un raspuns celor in dilema. Aceasta nu este versiunea finala a articolului si urmeaza sa imi continui munca mai departe vorbind despre echipari, geometrie si bike fitting.

Aud din pacate multa lume cautand o bicicleta bine echipata fara a pune pret pe cadru si geometrie. Astfel, daca vad un XT sau un SRAM X0 si o furca mai de Doamne-ajuta ce le fura ochii, "arunca" cu banii pe bicicleta ca mai apoi sa acuze dureri lombare, de brate, la ceafa sau chiar accidentari serioase. La fel, multi nu inteleg cum poate un schimbator Deore de 2017 sau SLX de 2016 sa bata un XT de acum cativa ani. Toata ideea e sa incurajam oamenii pe directia acestui sport oferindu-le sprijinul initial necesar pentru a crea o parere buna despre ciclism in general.

Asa cum am mai spus. Sunt complet deschis la pareri, sugestii, sfaturi si orice tip de feedback. Mie unul imi place foarte mult ciclismul, bag concursuri, drumetii, ture cu prietenii si imi face placere sa impartasesc din ce mai stiu cu cei din jur.

Toate cele bune!
George

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutări din nou!

Am reușit de curând să mai fur puțin din timpul liber și să născocesc alături de colegii de la ActivExplore articolul acesta despre 7 aspecte de luat în seamă când vine vorba de anvelopele de bicicleta.

Fiind un articol realizat de oameni care se dau de mult timp si lucrează în domeniu am încercat să aducem niște sfaturi utile care să ajute atât pe cei cu ”vechime” în ciclism cât și pe cei care se află la început de drum. Mai mult, am încercat să îl facem cât mai usor de înțeles si digerat astfel încât să poată fi citit cu plăcere și să răspundă la unele probleme întâlnite de multe ori chiar la prieteni sau clienți din magazin. 

Articolul a fost facut în colaborare cu 2-3 oameni, ok, e posibil să nu fie de ajuns, de aceea împărtășesc informațiile cu comunitatea ciclism.ro, iar orice feedback sau completări le voi trata cu interes și voi încerca să le implementez cât mai rapid.

Toate cele bune,
George

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this