Sign in to follow this  
binox

Reparatie Koga Miyata

Recommended Posts

Salutare,

In ultimii doi ani am folosit pt mers la munca o koga miyata veche de oras.

N-am prea intretinut-o  si intr-un final a cedat intr-un mod destul de urat. S-a rupt lantul , s-a blocat cumva in schimbatoare si mi-a indoit urat foaia mare, schimbatorul si s-a stricat si filetul pentru surubul de prindere al schimbatorului din cadru.

Angrenajul este shimano 600 cu 2 foi (52 si 42), pe spate are caseta cu 6 pinioane.

Vreau sa-i fac o revizie completa (probabil cu vopsire cu tot) sa ma mai tina cativa ani dar nici nu vreau sa bag prea multi bani in ea, fiind o bicicleta de ''tavaleala''.

Foile mari de la shimano am vazut ca sunt cam prea scumpe. 

Ca alternativa m-am gandit la 2 variante:

- angrenaj truvativ tuoro cu 2 foi (210-250 ron)

- angrenaj shimano mtb entry level cu 3 foi (aprox 150 ron)

Cum varianta shimano ar fi mai ieftina asi prefera-o dar nu stiu daca se potriveste.... Eventual se poate demonta foaia mica de care nu am nevoie?

M-am tot uitat pe site-urile magazinelor din ro si nu am gasit set de 6 pinioane pentru caseta. Pot monta un set de 7 pinioane pt caseta, trebuie sa schimb caseta, sau daca demontez caseta pot monta pinioane cu filet pe butucul existent?

Ce schimbator spate mi-ati recomanda? Cel original era shimano sis, iar manetele sunt pe cadru , au cursa continua, nu sunt indexate. Avand in vedere ca filetul este distrus m-am gandit sa prind schimbatorul cu surub+ piulita autoblocanta pe exterior, sau sa folosesc un schimbator cu carlig.

 

Mai am o intrebare in legatura cu demontarea pedalelor. Asi vrea sa le demontez sa le ung/reglez si sa le refolosesc. Probabil nu au fost demontate niciodata, am incercat cu o cheie normala si n-am reusit, urmeaza sa incerc cu o parghie mai mare cu pedala prinsa in menghina pe banc. Cu ceva timp in urma m-am mai lovit de problema asta , atunci nu am reusit sa desfac decat dupa ce am incalzit bratul de aluminiu cu o lampa cu gaz, dar din pacate pedala a iesit cu tot cu filetul de aluminiu. N-as vrea sa patesc acelasi lucru si acum (poate voi refolosi totusi acest angrenaj daca gasesc foaie) , va rog sa-mi recomandati, ce altceva pot face inafara de cheie cu parghie mare, spray degripant si eventual incalzit pt a scoate pedala. ( stiu treaba cu filetul invers la bratul stang)

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

 

De ce vrei neaparat sa iei angrenaj nou? Cauta ceva second. Sunt foarte multe, si, daca cauti cu atentie vei gasi la preturi bune si nu moarte.

Eu am pastrat angrenajul de pe Koga cand l-am schimbat, este vorba de un Sakae Signature, daca vrei, imi zici sau il gasesti pe net.

 

Este foarte important cand te gandesti la o "revizie completa", la ce vrei defapt. Daca o folosesti doar pentru oras, cum ai zis, nu as face asta. As pastra bicicleta intr-o stare cat mai proasta estetic pentru a atrage ochiul cat mai putin, mai ales daca nu pot sa o am sub ochi mereu. 

 

La unele angrenaje foile se pot demonta, la cele entry, cum e cazul tau, mai mult ca sigur nu. Eu am demontat-o de pe o bicicleta pe care i-am facut-o tatalui cu flexul. Set de pinioane pe 6, pe filet, se gasesc. Nu ai cautat unde trebuie. Nu vreau sa fac reclama, dar am gasit in primul magazin in care m-am infipt. Daca nu gasesti, atunci lasa un mesaj privat si iti voi scrie acolo. Sau cauta in targuri. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

 

Sfatul meu in legatura cu pedalele (daca nu e prea tarziu) ar fi urmatorul:

Daca ai brate de aluminiu si bineinteles axul pedalei este din fier, este foarte posibil sa ai acolo o sudare intre cele doua materiale, destul de grava. Iti recomand sa desfaci pedalele de pe ax, iar axul sa ramana in brat. Cureti bine, verifici uzura la conuri, cupe si bile si daca este totul in regula, remontezi la loc pedala pe ax (bineinteles cu vaselina). Asa am procedat mereu cand am avut o situatie ca asta si a fost ok. Mai bine asa, decat sa iasa cu tot cu filet. In cazul in care vrei sa schimbi pedalele, poti proceda la fel. Axul ramane pe brat, demontezi axul noilor pedale si le montezi pe axul de pe brat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this