Sign in to follow this  
Iulian-Bucifal

Viena-Bucuresti pe EV6.

Recommended Posts

Salutare. Doresc sa fac si eu o particica din EV6.

 

Tura am gandit-o in felul urmator: Bucuresti - Viena cu autocar/tren apoi de vizitat Viena-Bratislava-Budapesta-Belgrad. Perioada iulie-august.

 

Am cort, coburi si diverse auxiliare cum ar fi primus, set de gatit din aluminiu, lumini si cam tot ce trebuie pentru a imi asigura independenta fata de pensiuni. Buget cam vreo 800 euro fara transport pana la Viena.

 

Rogu-va sa-mi da-ti si mie cateva "tips and trick".

 

Multumesc.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Iulian-Bucifal

 

Felicitari pentru intentie si bafta la planificare si la tura.

Daca nu le-ai citit deja, poate link-urile de mai jos te ajuta sa gasesti niste "tips and trick":

 

http://www.ciclism.ro/forums/topic/18631-dunarea-de-la-izvoare-la-budapesta-iunie-iulie-2015/

http://www.ciclism.ro/forums/topic/9024-eurovelo-6-povestea-turei/

 

http://www.ciclism.ro/forums/topic/15573-de-la-viena-la-caransebes/

 

Ci siguranta vei mai gasi si alte povesti de tura, alaturi in sectiunea Europa.

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc @gibonu. Le-am citit si am luat aminte multe chestii importante, cred ca de la povestile lui @VladG m-am virusat si eu cu cicloturismul. Sper sa nu fiu gresit inteles insa parca as vrea sa nu stau pe la pensiuni nu din cauza lipsei banilor ci pentru ca nu am termene limita de atins gen rezervari. Eu, in tampenia din capatana mea, m-am gandit sa fac tura fara Garmin, GPS ci doar cu harti clasice si interactiune cu lumea unde exista. In special m-ar interesa Cetatile (si taxele la ele) si cam orice merita contemplat din saua biclei...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/20/2017 at 6:16, Iulian-Bucifal said:

Eu, in tampenia din capatana mea, m-am gandit sa fac tura fara Garmin, GPS ci doar cu harti clasice si interactiune cu lumea unde exista

 

Nu mi se pare nimic tampit in a face cicloturism fara GPS. Nici io nu folosesc GPS si cu toate astea am reusit tot timpul sa ajung de la punctul A la punctul B.

In plus, din ce mai citesc din povestile altora, uneori mai mult de incurca GPS-ul.

 

Ar mai fi un aspect.

Cunosc destui oameni care sunt dependenti de GPS, nu mai au demult reflexul de a se uita la indicatoarele de pe marginea drumului si habar n-au pe unde merg,

Mi s-a intamplat de multe ori sa intreb "pe unde ai fost" iar raspunsul primit sa fie "habar n-am, am fost pe unde m-a dus GPS-ul"

 

Plus ca folosirea hartii are un farmen aparte, desi asta pentru uniii poate parea ciudat.

 

Revenind la tura ta, din EV 6 am parcurs doar bucata sarbeasca, de la Ram la granita cu Bulgaria.

Tot drumul era foarte bine semnalizat cu indicatoarele EV 6, pur si simplu nu te puteai rataci [cu conditia sa belesti ochii la indicatoare].

 

Astfel, daca in Serbia drumul era atat de bine semnalizat, mi-e greu sa cred ca in Germania si Austria vei avea probleme de orientare astfel incat sa nu te descurci fara GPS.

 

Bafta.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc @gibonu pentru detalii.

 

Da, si pentru mine harta clasica are un farmec aparte. De prin turele din Romania am invatat ca o harta tiparita iti ofera oarecum o alta orientare in spatiu. Probabil ca am sa apelez la ceva harti entry-level de prin peco sau de pe la info-chioscuri. Mi-as doza dorintele de batut recorduri la km cu mersul calm in limita a 80-100km maxim,nu pentru ca nu pot ci pentru ca am constatat ca atunci cand fac 180-200 km nu raman in materia cenusie cu nimic decat vaj-vajj... (un fel de mers pe GPS).

 

Am citit cam tot ce poate fi citit, experienta wild am, putina fuga mai stiu... deci cred ca sunt pregatit. Orice detaliu sau tips care poate fi mentionat despre traseu il primesc cu placere. Multumesc.

 

..Ahh..si ce-mi recomanzi?... intrare in Romania sau parcurgere prin Serbia-Bulgaria... din ce am citit am aflat ca nu prea ar fi ok bucata T. Severin - Bucuresti prin Zimnicea - Giurgiu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
în urmă cu 15 ore, Iulian-Bucifal said:

..Ahh..si ce-mi recomanzi?.

 

Iti recomand sa mergi ( L.E. prin Serbia) pana la Vidin, eventual o zi la Belogradcik si apoi sa treci Dunarea pe podul Vidin - Calafat.

Spectaculos si gratis pentru biciclisti.

Daca te ajuta, gasesti aici niste detalii:

Iar de la Calafat poti lua trenul pana la Bucuresti, cu schimbare la Craiova. Drumul cu trenul dureaza vreo 6 ore jumate.

 

Bafta.

 

P.S. Bucata Vidin - Ruse am parcurs-o motorizat, acum cativa ani, insa nu mi s-a parut nimic deosebit. Iar Dunarea se vede doar de cateva ori, restul drumului este departe de mal.

Prin RO nu stiu sa iti spun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this