flo5

Achizitie bicicleta

Recommended Posts

Salut,

 

Doresc sa-mi achizitionez o bicicleta noua, buget de 1500 de RON, utilizare 70% oras si afara din oras(drum la lucru), 30% offroad. M-am orientat catre cele 2 de mai jos:

 

http://www.bikeshopbm.ro/5/2875-cross-grx-8m-275-green.html

 

http://www.bikeshopbm.ro/5/2760-gt-aggressor-comp-275.html

 

M-am uitat si le cele de la Decathlon dar nu sunt hotarat, va rog o parere sau daca aveti alte biciclete pe care le recomandati, exclus cele SH.

Am uitat sa mentionez ca am 1,82m si 80 de KG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc, sambata am sa trec pe la DHS sa le vad.

Astazi am fost si am vazut cross-ul de mai sus si alte cateva, ma dezamagit sudurile cadrului, foarte mari solzii, estetic nu sunt placuti. In schimb mi-a atras atentia la cross-ul de mai jos, franele hidraulice de la el:

 

http://www.crossbike.ro/bicicleta-cross-viper-hdb-27-5-negru-verde-6007038.html

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu! Pentru aproape 1500 de lei e slab echipat, 7 pinioane si furca cu gat de 1 tol pe filet, astea sunt standarde cam demodate.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc!!! Gatul acela ma deranjat si pe mine, nu l-am mentionat, mi s-a parut suspect, singura atractie erau franele hidraulice, gata am taiat-o de pe lista.

 

Acum ramane devron-urile sa le vad, si tare mult imi place GT-ul dar inca nu am gasit in apropiere de Timisoara magazin care sa-l aibe, m-ai caut pana sa ma hotarasc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa o documentare indelungata pe internet si sondaje am ajuns la concluzia ca sistemul de franare sa fie V-brake decat disc mecanic( intretinere mai ieftina, franarea relativ egala sau nu imi este necesara pe disc la ce folosesc eu bibicleta); va rog o parere daca gresesc.

Problema care o am este ca mai toate bicicletele incadrate la suma de achizitie pe care o am eu(max apox 1500 RON) sunt pe disc.

Totodata gamele care le-am gasitsunt pe disc minim mecanic sunt de la :cross, kross, devron, GT, DHS, cel mai mult ma atrage devron, care toate sunt pe disc.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu ce parere ti.ai facut despre franele pe disc, dar eu la niciuna din biciclete n.am mai reglat franele de cateva luni bune (3-4luni la mecanica hayes 4 si de vreun an la hidraulica deore 615). La cea mecanica reglajul a constat in impingerea cu vreun sfert de tura a placutei statice catre disc. Daca si asta e vreo problema, nici nu vreau sa ma gandesc cat de des vei curata si unge transmisia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc de repply Alex, cu cat citesc mai mult pe internet cu atat ma bulversez mai mult, cel putin mai invat despre biciclete.

 

Am gasit bicicletele de mai jos de la Diamond, cea ;a 1600 de RON am citit despre ea ca are o greutate destul de mare, dar privind imaginea mare mi se pare ok la pretul asta...sau ma insel?

 

https://rovelo.ro/mtb?q=&pretmin=&pretmax=1600&filterFeatures[1]=&filterFeatures[2]=27.5”&filterFeatures[6]=&sorteaza=&stoc=toate&limita=12

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ture frumoase sa ai, si sa ni le povestesti si noua pe aici!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Astazi am facut primii 25 de km, 15 in oras, 10 la Padurea Verde ( Timisoara). Detalii tehnice nu stiu sa dau, eu am trecut de la un mtb classic, cu cadru de otel, fara suspensii la acest Devron, entuziasmul meu este evident. Singura remarca pe care o fac sunt franele care inca nu lucreaza cum trebuie, banuiesc ca din cauza ca nu sunt inca rodate; vedem peste 3 saptamani, daca-mi permite vremea cel putin 20km/zi voi face sigur cu ea.

Displaying IMG-20170401-WA0025.jpegDisplaying IMG-20170401-WA0027.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.