Recommended Posts

A venit timpul sa schimb angrenajul la bicicleta "de munca". A avut 48-38-28 si acum as vrea sa cobor putin, la 48-36-26. Problema e ca nu gasesc cu dimensiunile astea decat angrenaje pentru 9v, ea fiind pe 7v. Stie cineva daca in practica sunt probleme daca pun angrenaj de 9v? Teoretic ar trebui sa fie niste ratiuni ca se fac pe viteze, dar daca in practica nu se simte, nu ma deranjeaza sa stiu ca imping la angrenaj de 9 si trage lant de 7.

Si inca o chestie. Am citit undeva ca angrenajele se fac pentru anumite lungimi de axe de angrenaj ca sa se alinieze cu pinioanele, zice-se ca pentru fiecare scrie ce ax trebuie in hartiile care le insotesc la vanzare. Daca poate confirma cineva, ca pe site-uri la angrenaje nu prea se specifica. Daca e asa, inseamna ca de cate ori schimbi angrenajul cam trebuie sa schimbi si axul, ca e putin probabil sa nimeresti unul pe ce ax ai. Si asta dupa ce iei angrenajul si afli ce ax iti trebuie, deci faci treaba in episoade.

Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi raspund singur. Pana la urma am trecut pe 9v: schimbator spate, shiftere, iar angrenajul de 10v. Am pastrat schimbatorul de foi de 3X7v. Dupa ceva emotii date de un mecanic doar cu numele, la care am fost sa il monteze, ca nu aveam chei hollowtech 2, si care a insistat sa nu il monteze ca nu va merge bine, ca are alt pas fata de lantul de 9 care va merge pe deasupra dintilor, spuse foarte hotarat ca am plecat descumpanit. Nu o mai lungesc. Merge brici, schimba fara probleme, inclusiv foile. O mica observatie, poate intereseaza pe cineva. Am luat shiftere si schimbator spate sram, shiftere rotative x9 si schimbator x7, m-am luat dupa reclama cu ratio 1:1, precizie, chestii.... Spanac. Nu am sesizat nimic mai bine decat pe shimano. Oricum tragi ca sa schimbi pana la clic. Mai mult, cursa shifterului fiind lunga, se intinde pe 180 grade (e rotativ), si indicatorul la capete nu se mai vade bine. Se poate trai foarte bine si cu asta dar acum nu as mai face asa, mai ales ca celelalte biciclete sunt pe shimano si la o adica mi-ar fi convenit o compatibilitate intre ele, la o urgenta iau de pe una si sa pun pe alta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this