Sign in to follow this  
Emma

Research pentru Facultate

Recommended Posts

De ce credeti ca multi romani ezita sa se inscrie intr-un club de ciclism?

De ce credeti ca multi romani sunt reticenti in a urmari performanta unui club de ciclism in mediul online sau offline?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bine ai venit! Te rog sa ne spui de la ce facultate esti si de unde a venit ideea cu ciclismul. 

Pare ca in spatele intrebarilor sta un sondaj deja facut (?).

In primul rand ca la noi cultura biciclistica e de-abia in formare, in contrapartida cu "marea" cultura automobilistica, cultura care a avut un boom dupa revolutie, cand tot taranul si-a luat masina, ca bicicleta e pentru sarantoci, se stie.

In nisa celor care au ceva cultura biciclistica, asa cum ne place noua sa credem aici pe forum, destul de putini au ca aspiratie inscrierea intr-un club de ciclism (de sosea sau MTB), pentru ca:

- fie folosesc bicicleta ca mijloc de transport urban/periurban

- fie folosesc bicicleta ca mijloc de relaxare, pentru ture scurte-medii

- fie folosesc bicicleta pentru ture medii lungi sau de cicloturism, ramanand in limita amatorului

 

Asta cu reticenta de a urmari perfomanta unui ciclist sau a unui club, cred ca pe majoritatea nu ii intereseaza, nu au de ce sa faca audienta unui fenomen care nu ii pasioneaza. Nici eu nu pot sa zic ca realmente urmaresc ce face un anumit ciclist sau club, mai primesc stiri prin fb, dar cam asta e tot. 

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna,

 

 

Sunt la Brunel Business School, si ma interesa sa fac o analiza a cluburilor de ciclism din Romania.

Intrebarile sunt destul de personale, pentru ca si eu sunt ciclist de masa, dar nu urmaresc niciun club/ ciclisti.

Voiam sa vad daca exista mai multe persoane aflate in situatia mea.

 

 

Multumesc,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plus sa nu uitam faptul ca Romania nu are cultura sportului, si cand spun asta ma refer la cultura practicarii in mod regulat a activitatilor sportive, oricare ar fi ele, la nivel de amatori, de catre oamenii de rand.

 

In comparatie, prin vestul Europei, proportia oamenilor de toate varstele si din toate paturile care sociale ies la alergat, se dau cu bicicleta, merg la sala, inoata, schiaza, de multe ori toate la un loc, in mod uzual si nu din obsesia de a obtine performante sau de a avea un corp de invidiat, ci pentru ca activitatile respective fac parte dintr-un mod de viata sanatos e mult mai mare decat in Romania.

 

Asa ca mi se pare normal ca in contextul in care in Romania lipseste cultura sportului ca parte din viata de zi cu zi, romanii sa ezite sa se inscrie in cluburi de ciclism (de amatori sau nu), respectiv de a fi interesati de evenimentele sau competitiile organizate de cluburile de ciclism. Sa nu uitam totusi ca ciclismul e un sport relativ scump, cu siguranta mai scump decat alergatul si poate chiar si decat mersul la sala sau inotul.

De bine de rau generatia mai tanara incepe sa constientizeze si la noi importanta practicarii regulate a sportului, dar daca discutam de generatiile celor trecuti de 30-40 de ani procentele celor care fac sport in mod regulat sunt extrem de mici...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Emma Din punctul meu de vedere:

1. De ce m-as inscrie intr-un club de ciclism?

2. De ce as urmari ce fac cluburile de ciclism?

3. Dar de ce nu un club de fotbal pe teren artificial? ca sunt multi care practica?

Nu exista motivatie iar masa critica a celor care ar putea schimba ceva e, inca, mica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incerc si eu un raspuns, poate aduc o lamurire: lipsa de interes pentru cluburi s-ar datora (si in cazul meu asa este) diferentei dintre sport si turism.

Eu nu sunt sportiv, eu sunt turist. Nu m-a interesat niciodata, sub nicio forma, un concurs. Ma intereseaza insa ciclismul ca mod de relaxare activa si de a vedea locuri si oameni. Singurele evenimente cu iz de competitie la care particip (desi nu sunt deloc competitii) sunt brevetele de randonneur si asta doar in masura in care imi permit sa vizitez locuri noi. 

Aceeasi conceptie o  am si in privinta caiacului, am fost curtat sa intru in cluburi, sa particip la concursuri si maratoane. Nu ma intereseaza, iar oamenii cu pricina nu reuseau sa inteleaga distinctia dintre turism si sport.

Eu nu practic sporturi. Cu automobilul toata lumea intelege ca turismul este activitatea normala, iar sportul este exceptia. Daca te deplasezi cu bicicleta sau caiacul sau mai stiu eu ce vehicul propulsat prin forta umana, toata lumea va considera ca practici un sport. 

 

 

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta cu inscrisul in cluburi de ciclism e si pentru mine cam ciudata, pentru ca la concursuri pentru toata lumea, unele chiar dure si chinuitoare, si la care nici macar nu se participa gratis, vezi mase de oameni pe biciclete, unii inca suficient de tineri ca sa faca performanta intr-un club, dar nu o fac. Presupun ca le plac concursurile dar nu le-ar placea per ansamblu viata stricta si solicitanta de sportiv de performanta.

Si inca o observatie: din cati ciclisti avem, fete numeri pe degete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai e de actualitate sondajul?

Ehe , e scump sa faci ciclism de performanta(banuiesc ca la asta se refera) cluburile care nu prea sunt nu au bani sa dea biciclete copiilor si tinerilor,iar parintii cu bani isi inscriu copii la tenis sau la fotbal ca nu e pe strada printre masini si se castiga mult mai bine + bicicleta inca e considerata de unii mai fara scoala ca e pentru tzarani,orasenii au masina si merg musai cu cheile in mana sa se observe asta Dezinteresul pentru a urmari asa ceva vine de la sine dupa explicatia de mai sus.Chiar si dintre cei care mai urmaresc cate o etapa de prin cursele de afara se uita mai mult la peisaje .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cluburile de ciclism nu sunt vizibile. Multi ar urmari cluburile, nu neaparat pentru ei personal ci pentru copii dar vizibilitatea este minima. Scolile de fotbal au bannere pe orice teren artificial si recruteaza copii din scoli, sunt extrem de vizibili. Cluburile de ciclism nu le gasesti decat daca esti pornit sa le cauti. Pentru un om trecut de 30 de ani performanta nu mai este o optiune si asa cum a spus un coleg mai sus te poti duce la orice concurs fara sa ai nevoie de club. Poate daca cluburile ar diversifica serviciile si ar oferi consultanta pentru amatori alta ar fi situatia. M-am saturat de cati biciclisti vad prin oras cu full suspension care invart in gol la o placa mai mica decat unele pinioane, pe cauciucuri cu balon imens si in blugi, in drum spre munca. 

Partea MTB a prins putin mai bine ca sport de masa pentru ca pare mai accesibila si concursurile sunt in fiecare weekend practic, a se vedea cati sunt inscrisi la evadari dar la ciclismul de sosea este tristete mare, nici la nivel profesionist nu sunt concursuri ce sa mai vorbim de amatori. In afara de asta nu prea ai infrastructura pentru ciclism. Pe sosea sunt inca prea multi teribilisti care cred ca daca si-au tras bmw de 20 de ani sunt regii soselelor si soferi de duminica pentru care regulile sunt optionale si oricum nu le-ar ajunge soseaua nici daca ar fi goala. In toata tara asta imensa nu avem nici un velodrom modern si nici nu cred ca o sa vedem vreunul in urmatorii 10 ani. Ca se ne ofticam putin uitati cam ce se face afara: 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this