Gxg

sfat achizitionare bicicleta

Recommended Posts

Salut,

 

As dori sa achizitionez o bicicleta vara aceasta si nu prea stiu spre ce sa ma orientez. Poate ma puteti ajuta cu vreun sfat.

 

Nu ma intereseaza ciclismul de performanta. Vreau doar sa ma dau cu bicicleta pe strada sau pe poteca fara grija ca as putea sa o julesc sau ca as putea sa ii indoi roata la cea mai mica denivelatura, radacina, piatra sau la linia de tramvai peste care trec la intersectie. Adica tot ce imi doresc e sa fie rezistenta la cele aproximativ 100 kg pe care le am, in conditiile de drum de pe la noi. 

 

Nu ma intereseaza sa fie usoara sau sa pot tine pasul cu altii cu biciclete de soi. Nu ma intereseaza sa dispuna de instalatiil complexe si sofisticate. Nu ma intereseaza sa ma simt confortabil pe ea. Ma intereseaza sa se simta ea confortabil sub mine.

 

Pentru aceasta banuiesc ca ar trebui sa caut ceva cu cadru si furca solide, de otel, iar jentile sa fie tepene. Nu stiu ce sa zic despre suspensii. Ar fi nevoie de ele ? Nu umblu dupa viteza, dar la greutatea mea ma tem ca socurile ar putea sa imi rapuna bicicleta, iar niste suspensii ar fi binevenite. Am 176 cm inaltime. Nu stiu spre ce dimentiune de roti sa ma orientez. Ma tenteaza ce e mai mare de 26" insa in acelasi timp ma gandesc ca cu cat roata e mai mare cu atat devine mai plapanda. Nu am stabilit un buget anume. Cu cat e mai ieftina, cu atat mai bine. As prefera insa sa nu treaca de 1000 ron.

 

Credeti ca s-ar putea gasi asa ceva ? Aveti cunostinte de vreun model de bicicleta care sa se incadreze cat de cat in criteriile enumerate?

 

Ca idee, ce spuneti de http://www.emag.ro/bicicleta-dhs-kreativ-2643-negru-rosu-dhs2643-2017negrurosu/pd/DS8C07BBM/ ? Mie ca nestiutor imi place, insa nu e totusi dubios de ieftina ?

 

Multumesc frumos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ba da, este.

 

LE: ce s-a scumpit si Neuzerul Nelson....era 600 acum vreo cativa ani.

Nu vrei un SH?

Share this post


Link to post
Share on other sites

In primul rand bicicleta din link e o mizerie. Un full suspension pleaca de la 4000 lei. Ce e in link e facuta pentru cei care nu au nicio cunostiinta despre biciclete in alte cuvinte, e o pacaleala.

Greutatea ta e o problema, eu personal nu ma pricep prea bine la limitele de greutate ale MTB-urilor, poate alti colegi de forum sau poate un telefon la un magazin specializat te-ar ajuta. Oricum, e bine ca te motivezi sa faci sport.

Ca si recomandare concreta, vezi ofeta de la Decathlon, au raport calitate pret foarte bun. Roata de 26 si un cadru M cred ca e ok pentru inaltimea ta (luand in considerare si greutatea), ideal ar fi fost o roata 27.5.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Invitat special said:

Ca si recomandare concreta, vezi ofeta de la Decathlon, au raport calitate pret foarte bun

 

Citind manualul de utilizare al bicicletelor de la Decathlon se poate constata ca sunt proiectate sa reziste la maximum 100 de kilograme (insumand greutatea ciclistului, a bagajelor si a bicicletei), asadar nu se incadreaza la categoria de greutate din care face parte initiatorul topicului.

 

http://www.btwin.com/notices/wp-content/uploads/pdf/notices/en/velo_en.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now