IonutA

Chestionar on-line lucrare disertație finalizare studii masterat UNEFS 2017

Recommended Posts

Bună ziua,
 
Pentru a finaliza studiile de masterat (Management și marketing în structurile activitățile și evenimentele sportive, la UNEFS) am de făcut o cercetare cu privire la Etica și Integritatea în Sport pe baza unui chestionar on-line.
 
Grupul țintă al cercetării sunt sportivii, antrenorii sportivi sau personalul de conducere al organizațiilor sportive (club, asociație, federație, direcție de sport s.a.) fie private sau de stat.
 
Am nevoie de câți mai mulți respondeți, apreciez foarte mult dacă după completare distribuți link-ul către alte persoane apropiate grupului țintă.
 
Sunt 10 întrebări, cu răspunsuri oferite, timp de lucru aprox 1-2 minute.
 
Puteți selecta răspunsuri multiple pentru fiecare întrebare.
 
Vă rog să oferiți răspunsuri cât mai reale (veridice) în raport cu experiența dvs specifică.
 
Dacă nu am postat în secțiunea potrivită rog modelatorii să mute topic-ul unde trebuie.
 
Vă mulțumesc mult pentru ajutor!
Adrian Gabor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bună ziua,

 

Este o cercetare importantă pentru școală și am nevoie de câți mai mulți respondenți la chestionar pentru a putea creiona niște idei concludente.

 

Vă mulțumesc pentru timpul acordat!

 

Link chestionar: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSetli-jAlSBSnjlDBNQqGuQ6y_KAWJYZuSB7fZZNMBxE3LQVQ/viewform?usp=sf_link

 

Numai bine!

Adrian

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

On 6/3/2017 at 7:47 AM, IonutA said:

Grupul țintă al cercetării sunt sportivii, antrenorii sportivi sau personalul de conducere al organizațiilor sportive (club, asociație, federație, direcție de sport s.a.) fie private sau de stat.

 

Eu cred ca profilul/structura membrilor acestui forum e un pic diferita, asadar nu sa nu te mire daca nu primesti raspunsuri de aici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exact. Sportivii de peformanta sau apartinatorii lor cred ca prea putin "se dau" la noi pe forum. Astfel ca detalii din astea din interior e cam greu sa obtii de la membri forumului, in principiu amatori.

As mai adauga ca intrebarea aia cu "sportivi victimizati de catre cineva" nu mi se pare ca are sens, a se victimiza fiind un verb pur reflexiv (o persoana se poate victimiza pe sine).

Share this post


Link to post
Share on other sites

La inrebarea cu practicile si tehnicile de dopaj crezi ca o sa raspunda careva?

Cei care au fost sau sunt sportivi legitimati sau au oarece lagatura cu cluburile, chiar daca stiu de aceste situatii sau au fost in cauza tac malc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, este posibil să aveți dreptate în legătura cu numărul raspunsurile pe care le voi primi de la userii forumului ciclism.ro. Cu toate că sunt destui sportivi practicanți mai profesioniști  chiar și antrenori care mai aruncă câte un ochi pe aici.

 

Prin sportivi victimizați am vrut să spun acei sportivii care sunt arătați cu degetul pentru că au avut curajul să dezvăluie sau să ajute pe alții sportivi să dezvălui situații de încalcare a eticii, regulamentelor, normelor de bună desfășurare a antrenamentelor, competițiilor și altor activități sportive.

 

La partea dopajul lucrurile stau așa: am construit chestionarul fără să cer măcar o adresă de mail sau sex-ul sau numele organizației sportive a  respondentului, tocmai pentru a încuraja răspunsurile reale fără nici o constrângere.

Ca să dau puțin din rezultatele intermediare la întrebarea cu dopajul am  primit multe răspunsuri pentru toate categoriile de doping ba chiar a  fost selectat și răspunsul alte forme de dopaj.

 

Eu încă mai sper să mai strâng câteva răspunsuri reale pe subiect.

 

Numai bine !

Adrian

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
în urmă cu 11 minute, IonutA said:

Prin sportivi victimizați am vrut să spun acei sportivii care sunt arătați cu degetul

 

In acest caz e vorba despre sportivi "defaimati" sau "acuzati", a (se) victimiza are alt sens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Subscriu si eu la Traveller.cum poti cred ca cineva se va "spovedi "la primul care intreaba fara sa-l cunoosca bine sau sa aiba incredere in el.Daca au fost ai aflat din ziare de cazurile alea de pe la handbal fete unde antrenorul a fost deja condamnat etc despre dopaje nu exista asa ceva .

Iti dai seama ca exista reguli si regulamente la orice sectie de sport ca la orice organizatie sau corporatie civila ,sportivul semneaza ca a fost prelucrat,ca va respecta etc totul beton si perfect.

Nu mi se par foarte aplicate intrebarile ci mai mult de ziar tabloid,adica vad ca sportivul e doar un motiv de a afla despre perversiuni,agresori sexuali sau dopaje,e aiurea si nu vad unde vrei sa ajungi .

Eu zic sa mergi pe o tema mai realista si sa vezi de ce nu se mai face sport si de ce nu mai avem rezultate cati bani trebuie sa investeasca sportivul si de multe ori si antrenorul chiar cu sponsori sau investitori pentru a putea tine o sectie in picioare si de a putea face sport cat de cat.

 

 

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Așa cum ai citit titlul lucrării, el(titlul) pornește de la ceva general adică reprezentări sociale (ale diferitelor personaje ce intră în angrenajul unei organizații sportive) și  merge mai departe cu atingerea un subiect sensibil (discriminare, hărțuire, dopaj s.a.) dar existent în sport. De aceea am ales să nu pun filtre de identificare ale respondentului sau organizației sportive reprezentată și să îi creez un anonimat total (nu ca la poliție cand depui plângere și a doua zi vine agresorul peste tine în casă că știe deja și cnp și serie de buletin, tot, mai bine ca tine).

Un sportiv pe parcursul carierei lui trece prin multe momente: de glorie, de bucurie, de extaz dar din păcate se lovește și de partea urâtă a sportului care îi lasă o amprentă undeva în memorie, acestă amprentă nu se șterge niciodată.

Când cineva deschide o cercetare pentru o lucrare de disertație pe o temă pe care îl roade pe sportiv, nu văd nici un motiv pentru care să nu spui adevărul sau să nu participi la acel chestionar dacă ți se face cunoscut/prezentat.

 

Este prea târziu să schimb tema, nu mă interesează să arăt cu degetul spre nimeni, așa cum se face  prin ziare.

 

Numai bine!

Adrian

Edited by IonutA
adăugat

Share this post


Link to post
Share on other sites

@IonutA Poate am fost un pic dur in exprimare,sunt convins ca ai intentii bune,parerea mea este ca in Romania cel putin ,o asa lucrare  poate fi facuta doar folosind informatii din presa.E ca si cum ai intreba daca e cineva care e hot de biciclete pe aici,sau daca a fost violat  de un antrenor ce crezi ca vor raspunde cei de aici chiar sa presupunem prin absurd ca ar fi adevarat ?!

Ca exemplu  : un cicilist nu ti-ar arata nici ce culoare are urina lui pentru a nu da de banuit,asa se verificau pe vremuri unii pe altii sa vada de ce unul merge mai repede decat ceilalti :)

In Romania ciclismul agonizeaza se chinuie sa supravietuiasca se practica .chiar si la cluburi cu materialele proprii adica bicicleta,echipament,papa,bani de concursuri,vitamine cantonamente unde e cazul etc,doar f putini primesc de la cluburi materiale ,de multe ori chiar si pentru salariul antrenorului dau tot ei sau parintii .cine crezi ca-si mai permite derapaje in conditiile astea dure?!Sportul in sine e foarte dur si nu lasa loc de alte activitati.ce mai poti face si sa vrei dupa sute de km rulati,?! ma refer la cel de performantaasa cum ai tu in lucrare.

Poate la alte sporturi o fi altfel nu vreau sa ma pronunt,incearca si la alte domernii.

Imi cer scuze daca ti se pare ca vreau sa-ti ruinez incercarile,dar vreau da intelegi ce fenomen e ciclismul  si ce oameni sunt implicati

Share this post


Link to post
Share on other sites

Îți respect părerea și ai dreptate într-o oarecare măsură(cu situația sportului în România) dar eu nu am plecat cu așteptări prea mari de la postarea de pe ciclism.ro.

 

Nu văd nici o idee îmi a-mi fundamenta concluziile cercetării pe titluri din presă.

 

Eu cred că și doar simple aluzii cu tentă sexuală sau mici discriminării din partea antrenorilor sau a unor factori de decizie dintr-un club de sport îl poate determina pe sportiv/ă să se lase de sport sau să schimbe clubul, ceea ce este tragic.

 

Pentru mine nu există asocierea sportiv și dopat, acea persoană este orice altceva dar nu este sportivă. De aceea în prim planul chestionarului meu este sportivul și situațiile de risc la care poate să fie supus.

 

Cu toate acestea am ajuns la 40 de respondenți și începe să se formeze o tendință a răspunsurilor, ceea ce este bine. Sunt și câteva răspunsuri aiurea dar pe acelea am să le elimin ușor.

 

Numai bine!

Adrian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now