Sign in to follow this  
JDM

Alternative la Shimano SM-BB71?

Recommended Posts

Problema mea este urmatoarea, pe cadrul actual, un Trek Superfly 2014 am shell PF92 41x92mm pentru spindle de 25mm si folosesc un SM-BB71.

Angrenajul este evident Shimano.

Problema este ca am facut praf BB-ul, cred ca cel putin un rulment este spart, un puternic zgomot de metal se aude la pedalat. Zgomotul a aparut la a doua tura de anul asta (ceva de 35-40km) si a cedat definitiv la a treia tura (55km). BB-ul are undeva pe la 1000-1500km si e usor jenant. Voi incerc sa extrag BB-ul pentru a confirma dar sigur asta esta cauza.

Problema mea este urmatoarea, un BB nou este 71lei si probabil inca 20-30lei pentru montat. Insa nu as mai dori sa merg pe primitivismele lui Shimano, prefer ceva cu rulmenti servisabili de catre mine si la care cupele stinga/dreapta sa fie infiletabile una in alta.

Am gasit ca alternative:

Hope PF41 http://www.hopetech.com/product/press-fit/ care costa circa 100euro dar necesita un tool special pentru montaj care costa alti 50euro.

 

Wheels Manufacturing BB86-92, tot circa 100euro, In cazul asta toolul necesar pare ceva ce as putea gasi prin serviceruri http://www.parktool.com/product/bottom-bracket-tool-bbt-29

http://wheelsmfg.com/bottom-brackets/bb86-92/bb86-92-bottom-brackets/bb86-92-outboard-angular-contact-bb-for-24mm-shimano-cranks-black.html

 

Token Ninja circa 58euro dar iar este necesar un tool special. Aparent este inclus cu BB-ul dar voi verifica.

https://www.tokenproducts.com/bottom-brackets/road/ninja-bottom-bracket

 

A avut cineva placerea sa foloseasca ceva din lista de mai sus?

Are cineva recomandari de alte marci/modele? As prefera sa ramin sub 100euro cu toata distractia, deci fara Chris King sau alte chestii din unobtainium :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Praxis din pacate nu are nimic pentru PF92. Au doar pentru PF30 care are alt diametru la shell.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this