Petru T

RIVERSIDE 500

Recommended Posts

Am un RIVERSIDE 500 de la Dechatlon, si doresc sa-i schimb angrenajul ( fiind cu o singura foaie) si butucul pedalier.Nu stiu de care-mi trebuie. M-am pierdut in informatii....66,70,73... octalik...patrat...   Habar nu am ce sa aleg.

Ma poate ajuta cineva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Angrenajul s-ar putea sa fie pe patrat, cea mai simpla varianta. 

Nu sunt sigur daca se poate pune angrenaj cu 3 foi pe cadrul tau.

Cred ca mai simplu (si mai ieftin) ar fi sa inlocuiesti foaia actuala (de 36 de dinti) cu una mai mica (32 de dinti, de exemplu).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu pot fi inlocuite foile pe angrenajul respectiv, dar nu vad de ce nu ar putea fi pus un pedalier triplu, un schimbator fata si o maneta de schimbator fata.

 

Pedalierul actual e aproape sigur pe patrat, iar monoblocul e si el pe patrat, cu filet englezesc (BSA) si latime intre cuvete de 68 mm. Notiunea de "patrat" vs Octalink se refera la forma capetelor axului butucului pedalier (numit si monobloc). Alt parametru relevant ar fi latimea axului pedalier, dar e greu de aflat ce latime ti-ar trebui pentru noul pedalier fara sa vezi daca axul butucului actual e prea lung sau prea scurt. E posibil sa fie o idee prea scurt pentru un pedalier dublu/triplu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now