Marin Eduard

Furca RockShox 30 silver

Recommended Posts

Mi-am cumparat un rockrider 560 de curand si nu am observat in magazin ca furca(rockshox 30 silver) este prea tare.Precizez ca eu am 50 kg .Ma gandeam ca ar trebui redusa presiunea din furca,dar nu stiu exact care ar fi presiunea optima pentru greutatea mea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

30 Silver este o furca cu arc, deci nu ai ce presiune regla. Trebuie schimbat arcul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

RS 30 Silver apare pe site-ul producatorului in 2 versiuni, aer si arc. Daca e pe aer, trebuie sa aiba pe bratul stang un capac care se desurubeaza iar sub el se afla valva de aer, iar in partea de jos un sticker cu presiunile recomandate de producator in functie de greutatea ciclistului. Daca e pe arc, tot pe bratul stang trebuie sa aiba o rozeta/rotiță pt reglajul de pre-load. In cazul tau, fie scazi presiunea de aer cu o pompa dedicata furcilor pe aer ori rotesti de rozeta pana cand obtii duritatea dorita.

La fel cum a spus si JDM, daca arcul e prea tare, trebuie inlocuit cu unul mai moale. In cazul in care furca ta e pe arc, asa reiese din pozele de pe site-ul Decathlon, ar fi de preferat sa mergi in service-ul lor si sa-i intrebi cu ce versiune de arc vine furca ta fiindca ai 4 optiuni disponibile ( extra light, light, firm, extra firm ).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now