Sign in to follow this  
puterfixer

Folosești Yahoo Mail? Schimbă-l degrabă cu altceva, ca să nu pierzi mailuri importante

Recommended Posts

Dacă folosești un cont de e-mail de la Yahoo, ar fi bine să știi că serviciul lor de e-mail funcționează defectuos. Consecința este că e-mail-urile pe care le aștepți îți vor ajunge în inbox cu până la câteva zile întârziere. Recomandarea mea este să îți schimbi adresa de e-mail în profilul forumului și, în general, să nu te bazezi pe e-mail-ul Yahoo pentru mesaje importante.

 

Ca istoric, de mai bine de 15 ani, Yahoo Mail funcționează atipic. Yahoo s-a gândit că de ce să implementeze niște soluții anti-spam folosite de toată lumea, că ei sunt mai cu moț și pot inventa o soluție anti-spam diferită. Și au inventat-o și implementat-o, și s-a dovedit a fi proastă. Practic, serverele lor refuză primirea de e-mail-uri cu orele sau zilele, cu diverse mesaje de eroare (toate legate de cererea serverelor Yahoo de a încerca trimiterea mai târziu), pentru că așa au impresia că pot evita spammerii. Și conceptul este fundamental greșit - nici n-ai scăpat de spam, dar nici nu primești mailurile la timp.

 

Ca exemplu, la acest moment pe server sunt 5 mailuri în așteptare de a fi trimise. Toate sunt trimise de forum, toate sunt către adrese de e-mail la Yahoo, și stau acolo de 5 zile. O dată la vreo 30 de minute serverul încearcă să le trimită din nou, și Yahoo iar zice „nț, mai târziu”. Iar acest mod de lucru este observat cu consecvență cel puțin în ultimii doi ani. Niciodată coada de așteptare pentru trimitere de mailuri nu a ajuns să fie goală, ci mereu erau în așteptare între 5-8 și 30-40 de mailuri trimise către adrese Yahoo în ultima săptămână.

 

Acuma mailurile trimise de forum (că cineva a răspuns într-un subiect pe care îl urmărești) nu sunt esențiale, și poți trăi bine mersi fără ele, da' serverele Yahoo fac fix la fel și pentru alte mailuri care poate te ard. Voucher cumpărat pe care ar trebui să-l arăți undeva și nu-l primești. Confirmări pentru resetare de parolă la vreun cont pe undeva, care expiră în câteva ore da' nu primești mailul câteva zile. Check in la vreun zbor și ciuciu boarding pass. Și lista e fără de sfârșit.

 

Repet recomandarea: renunță la contul Yahoo și folosește altceva în loc.

 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acest topic este un atac violent la adresa familiei traditionale romanesti!

 • Haha 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Până și un boșorog ca mine a renunțat la iahu..
#buzz
 

 • Upvote 2
 • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai mult decât cele enumerate, de pe contul YM mi-au dispărut acum câțiva ani 'jde mesaje, bloc compact acoperind vreo 3 luni - am descoperit asta căutând un mesaj mai vechi. Același lucru s-a întamplat și pe contul instituției unde prestez pentru propășirea patriei și a cardului pă persoană fizică.

Mai am contul de YM, îl folosesc pentru înregistrări pe site-uri de-ălea pe care le vizitezi o dată dar e musai să bagi mailul. Îl vizitez rareori, dar am remarcat că e mult mai curat decât pe vremea când îl aveam ca adresă principală. Oricum nu m-aș întoarce la YM și sfătuiesc pe toată lumea să se mute pe altceva.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu n-am folosit Yahoo pt simplul fapt că mi se părea că arată tâmp. Bine, aveam cont pentru Yahoo Messenger (ce vremuri), dar emailul nu-l foloseam. Ideal ar fi, pentru cine are chef de șurubălit, un domeniu și mail server propriu, mai tai și din antenele lui Big Brother. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu continui sa primesc mesaje, dar nu îl mai folosesc pentru a raspunde.

Mi-am inclus căsuța de yahoo în Gmail, ca să nu mai fie nevoie să accesez Yahoo pe mobil sau PC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Încă arată tâmp, încă nu știe diacritice, încă dispar mesaje sau nu ajung niciodată fără nici o explicație... Ziua când Yahoo va înceta să existe va fi o zi mai bună pentru umanitate. Dar până atunci, unii încă se bazează pe acest cont de e-mail, și trebuie să știe că pot fi probleme cu el la exact funcția lui esențială - abilitatea de a trimite și primi e-mail-uri aproape instantaneu.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din noua interfata a disparut si optiunea de redirectionare mailuri catre alt cont. Mai apare daca reactivati interfata veche dar nu stiu cat timp va merge.

Share this post


Link to post
Share on other sites
în urmă cu 2 ore, paulrad said:

antenele lui Big Brother

Nu putem să scăpăm de ele decât dacă renunțăm la internet. Oare vrem? S-ar putea ca antenele Yahoo să fie cele mai puțin sensibile....;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

N-o să rezolvăm noi aici toate problemele internetului și nici ale lui Yahoo. Dar putem să adresăm punctual problema primirii de mailuri de la forumul ciclism.ro, care se rezolvă prin schimbarea adresei de mail cu una non-Yahoo. Restu', treaba lor.

 

Cum se schimbă adresa de e-mail asociată contului ciclism.ro în 4 pași simpli:

 1. Intri pe link-ul ăsta: https://www.ciclism.ro/forums/settings/email/ (sau clic în dreapta sus pe contul tău > Setările contului/Account settings > E-mail address)
 2. Urmezi pașii pentru modificarea adresei (mi se pare că trebuie și să confirmi noua adresă printr-un clic pe un link primit în mail)
 3. ???
 4. Profit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-am autosesizat.

Am schimbat adresa cu una de gmail.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce-i aia email? Pojghita cu care se acopera tigaile de lux? Voi n-ati auzit de scrisorele?

Hmmm ... Si se mai mira lumea de ce e Posta Romana in pragul falimentului ... :P

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De vreo 10 ani cred ca am observat cu totii ca gmail e mai de incredere. Dar tot mai am doua conturi de yahoo pe care le folosesc zilnic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this