alien_24

Interviu cu un camp.national!

Recommended Posts

...Ciudat..chiar nu stiam asta:..am citit zilele acestea un interviu pe gsp.ro (scuze daca am facut reclama dar nu cred ca site-ul respectiv mai are nevoie de asa ceva)....si am ramas foarte surprins cand am aflat cine a fost camp national la ciclism;nimeni altul decat Florin Chilian!

"– De ce nu fotbal?

– Pentru că e un instrument perfid, dar foarte bun de manipulare. Sînt multiplu campion naţional de ciclism, ştiu ce înseamnă sportul, da’ n-am captivus mental cu ciclismul. Uite, e un om, un lipovean pe care-l respect teribil şi care e altfel decît ăştia lobotimizaţii, fotbaliştii..."

"– Cum te-ai apucat de ciclism?

– Cînd aveam cinci ani, am furat o tricicletă şi am vrut să duc gestul pînă la capăt. Am luat-o de la o fetiţă, era cu tatăl ei, într-o cofetărie din Vitan, îmi amintesc totul. Eram dement după obiectul ăla cu roţi, am vrut să văd ce-i cu ele. Am dat tricicleta înapoi şi am trecut la bicicletă, la Stirom, clubul de la fabrica de sticlă."

"– Ai făcut ciclism mulţi ani?

– Cîţiva ani buni. Pentru că era mai simplu să mănînci aşa. Pentru mulţi dintre copii, sportul a în*semnat o ieşire din favela, cum le zice în Brazilia cartierelor sărace. Pentru că nu pot să le spun mahalale. Şi cînd îi văd pe imbecilii ăştia de miniştri, care au pe mînă banii publici, spunînd că sportul nu-i o prioritate..."

"– Revenind la ciclism, crezi că Armstrong e pe bune?

– Na! Nu, mînca-ţi-aş! Nu poţi să urci cu maşina pe munte în ritmul ăla! S-au şi descoperit unele elemente ajutătoare în sîngele lui. Dar la Turul Franţei mă uit. Trei săptămîni, vara, sînt pe ei. Cu Radu Banciu şi Radu Naum, ajungi să faci turul orei în 45 de minute, atît sînt de mişto."

“Am avut un antrenor, o jigodie de om, nici nu vrei să ştii! Lua şpăgi, cerea bani la părinţi! Da’ ce antrenor! În două luni, te-aducea la forma de-a ajunge campion.”

intregul interviu: Florin Chilian: ?Problema românilor? Au amestecat curvele cu sfin?ii? :: Superreportaje :: GSP.RO

sursa: Gazeta Sporturilor :: GSP.ro :: Site-ul de sport nr.1 din Romania

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa ne spuna si noua dl.10 pe la ce club a facut ciclism , ca noi nu prea amu auzit de el decit in cintece ,acolo stie meserie zice bine campionul

Share this post


Link to post
Share on other sites
"la Stirom, clubul de la fabrica de sticlă."

Share this post


Link to post
Share on other sites

am citit interviul si are cam prea mult adevar in ceea ce sustine. dupa cum o spune cred ca a facut sport si o sa se supere dar se vede ca are o vedere foarte corecta asupra faptelor si asta numai cresterii in societatea comunista ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citez: "Sînt multiplu campion naţional de ciclism, ştiu ce înseamnă sportul, da’ n-am captivus mental cu ciclismul". Aviz amatorilor (sau "profesionistilor") :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.