black rider

Camere cursiera

Recommended Posts

Am nevoie de niste camere de rezerva pentru cursiera(700x25c). Am vazut de exemplu la Continental ca au doua variante una cu valva de 42 mm si alta cu valva de 60 mm. Conteaza pana la urma lungimea valvei? De asemenea, vad ca valvele respective au filet cu surub ca sa le fixeze, din ce am observat camerele actuale nu au sistemul asta de fixare, are vreo importanta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valva de 60mm este pentru jantele cu profil inalt. Ce jante ai acum, nu cumva ai ceva cu schrader de esti mirat de prezenta piulitel pe valvele presta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe MTB am valva Schrader cu filet și piuliță însă camerele Presta de pe cursieră nu au așa ceva și de aceea credeam că la ele nu se folosește sistemul respectiv de fixare. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Există și camere cu ventil "neted", am avut și eu, de la Kenda. Dar le prefer pe cele cu filet, de 42 mm. NU am nevoie de 60, că nu am jenți înalte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La jantele Mavic Aksium pe care le ai, valvele de 42 mm sunt arhisuficiente. Abia la jantele cu profil de peste 35 mm incep discutiile cu privire la nevoia de valve mai lungi. 

Filetul si piulita aia au, teoretic, rolul de a preveni vibratiile valvei in interiorul gaurii jantei (sursa de zgomot nedorit), dar nu pot sa zic daca alea cu filet si piulita sunt sau nu mai putin zgomotoase decat alea fara filet. In plus, mai au si rolul de a preveni "apasarea" valvei in interiorul cauciucului in momentul in care camera e aproape complet dezumflata si vrei sa fixezi capatul/furtunul pompei pentru a o umfla. In momentul in care valvele nu ies decat foarte putin din janta, chestia asta poate fi extrem de importanta si sa faca diferenta intre a putea umfla roata sau nu. Cu valve de 42 mm pe rotile Mavic Aksium nu vei avea probleme daca nu are filet, ca valva iese destul de mult in exteriorul jantei.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

La jeanta cu inaltime de 35, valvele de 40 si ceva, sunt suficiente.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pompa de picior musca cam 10mm din ventil. Din păcat nu am cum sa masor și confirma exact, dar se poate testa, montezi capul pe ventil, se trage o dunga cu un marker subțire și se masura. Orișicum, eu am 21mm rim și folosesc de 40mm presta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.