Sign in to follow this  
JDM

Cadru XC, geometrie moderna cu BSA

Recommended Posts

Problema mea este urmatoarea. Am un Trek Superfly 2014 (geometria a fost pastrata pina in 2017) de care sint super multumit dpdv al geometriei dar care are BB92 si ca atare a dezvolvat zgomotele tipice ale cadrelor cu pressfit. Am observat cu mecanicul ca shellul de la BB nu este chiar perfect asa ca imi voi incerca norocul la garantie, teoretic are garantie pe viata asa ca voi merge la baietii de la Surmont. In cazul fericit primesc alt cadru, in cazul nefericit imi dau cu jet. Vreau sa trec la un cadru foarte asemanator dar cu BSA, prefer carbon dar ma multumesc si cu AL. Pe spate sa fie neaparat 12x142 deoarece am niste roti cu 240S si nu doresc sa schimb roata.

Astept sugestii de cadre, eu in afara de Santa Cruz Highball 2.0 nu am gasit ceva decent, din pacate geometria e putin invechita si pretul este abismal la 2000EUR.

 

Brand/Model    Trek Superfly 2014
Size    19,5
Seat tube length    470 mm
Seat tube angle    72 degrees
Head tube length    120 mm
Head tube angle    69,6 degrees
Effective top tube    639 mm
Chain stay length    435 mm
Stand-over height    795 mm
Reach    443 mm
Frame stack    601 mm

 

PS. In cazul in care nu gasesc ceva decent de la producatorii cunoscuti voi merge pe producatorii chinezi, am vazut acolo 2-3 chestii care s-ar incadra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! Si eu am un Superfly 6 2015, cumparata 2016 si eu nu am observat nimic legat de BB...ce zgomot apare? Eu nu cred ca am trecut de 2500km cu ea. Tu cati km ai facut de zici ca e o problema la BB shell? Cum se manifesta? Scuze pt offtopic.

 

Cred ca va fi foarte costisitor upgrade-ul de cadru...mai ales cu geometria pe care ti-o doresti. Ma gandesc ca poate un cadru de carbon va fi mai rigid, chiar si cu pressfit. Singura recomandare ok ca pret, dar un pic diferita de geometria pe care o cauti e cube-ul gtc sl de pe bike-discount. Nu stiu ce sa zic de chinezarii...cred ca e vb de noroc cand iei de la ei.

 

dar daca renunti la cadrul actual...care mie mi se pare f f reusit...dc nu te gandesti la un fs xc cu cursa 100?  Ma gandesc ca daca tot vrei sa faci o schimbare costisitoare... dc nu fs?

Share this post


Link to post
Share on other sites

As fi tentat de cube daca ar oferi ce vreau dar nu e cazul. Probabil as revopsi cadrul pentru ca brandul Cube e anost cu patima.

Nu sint tentat de FS-uri, nu le gasesc utilitatea pentru genul meu de trasee de XC.

 

Eventual renunt la pretentia de BSA, caut un Superfly de carbon si cumpar ceva BB cu filet pentru PF. A vazut cineva Superfly de carbon la un pret ok? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this